0

Geen producten in je winkelmand.

10 tips om autodiefstal of -inbraak te voorkomen

Gepubliceerd op door Renske Zijm

Er zijn meerdere trucjes die dieven toepassen om auto’s te stelen. Gelukkig zijn er ook vele manieren bedacht om autodiefstal te voorkomen. Al jaren staat Arnhem hoog in de lijst van steden waar veel voertuigen worden gestolen. In 2005 stond Arnhem één plaatsje onder de koploper Rotterdam op de lijst van onveiligste stad in Nederland en is momenteel gedaald naar de achtste plek. Toch blijft het aantal gestolen auto’s hoog, namelijk met 19,9 diefstallen per 10.000 inwoners. Om deze reden is de politie extra alert. Ook u kunt maatregelen nemen om de kans op autodiefstal te verkleinen. De eerste drie benoemde tips liggen vrij voor de hand, maar worden toch vaak vergeten. De overige maatregelen zijn niet allemaal even bekend, maar zeker effectief.

TIP 1: Parkeren

Algemeen bekend is dat dieven vooral actief zijn op afgelegen plekken. Parkeer daarom in een garage of een andere veilige en goed verlichte parkeerplaats. Daar lopen meer mensen en hangen meestal camera’s. Een goede reden voor een dief om uw auto te laten staan. Bovendien, wat is vervelender, parkeergeld betalen of een gestolen auto?

TIP 2: Laat geen dure spullen in uw auto achter

Uw auto is aantrekkelijker voor een dief als er waardevolle spullen in liggen. Neem bij voorkeur uw spullen mee. Als u uw spullen op geen enkele manier mee kunt nemen, leg ze dan in het dashboardkastje of in ieder geval uit het zicht.

TIP 3: Draai aan het stuur voordat u uitstapt

Door even aan het stuur te draaien (met de wielen richting de stoeprand), valt de auto in het stuurslot. Dit geeft extra beveiliging en kost u maar enkele secondes extra bij het inparkeren.

TIP 4: Kentekenplaat verlijmen of nagelen

Deze maatregel is een DIY. Door uw kentekenplaat te verlijmen, kunnen dieven uw kentekenplaat niet stelen. Dit kunt u zelf doen en anders verlijmen wij GRATIS uw kentekenplaats. Ook kan het kenteken in de ruiten worden geëtst, zodat uw auto nog beter gekenmerkt is. Op deze manier maakt u het voor de dieven minder aantrekkelijk om uw auto te stelen.

TIP 5: Voertuigvolgsysteem

Als u het voertuigvolgsysteem installeert, kunt u uw auto altijd traceren. Dit systeem koppelt diefstalopvolging met ritregistratie voor optimale beveiliging. Bij inbraak of sabotage komt er automatisch een melding bij de meldkamer, waar direct actie wordt ondernomen. Het voertuigvolgsysteem is apart verkrijgbaar bij één van onze vestigingen of in combinatie met alarmsysteem klasse 4 en 5.

TIP 6: Kooi van Faraday

Door je sleutel in een kooi van Faraday te bewaren, kan het signaal van de sleutel niet naar buiten. Op deze manier kunnen criminelen dit signaal niet opvangen en versterken. Een kooi van Faraday is een metalen kooi, zoals bijvoorbeeld een koekjestrommel. Tegenwoordig zijn er ook sleutelcovers te koop waarbij de binnenkant van metaalfolie is voorzien, wat hetzelfde effect geeft. Wij raden je aan om jouw kooi van Faraday eerst te testen, een scheurtje of kiertje kan er namelijk al voor zorgen dat het signaal naar buiten glipt.

TIP 7: Een alarmsysteem

Niet alle auto’s hebben een alarmsysteem. Een autoalarm waarschuwt de omgeving en kan de dief afschrikken. Wilt u uw auto extra goed beveiligen door middel van een alarm? Klasse 2, 3, 4 en 5 kunt u een offerte aanvragen of langskomen bij één van onze vijf vestigingen.

TIP 8: Bearlock

Met een Bearlock beveiligt u uw auto op een efficiënte en eenvoudige manier. De Bearlock blokkeert uw versnellingen, waardoor wegrijden zonder sleutel vrijwel onmogelijk wordt. Maak direct een afspraak om een Bearlock te laten monteren in uw auto.

TIP 9: Een stuurslot

Een andere maatregel die u kan nemen om diefstal te voorkomen is een stuurslot gebruiken. Een Stoplock PRO stuurslot met SCM keurmerk is gemaakt van gehard staal en gemakkelijk te installeren. Het maakt het stelen van uw auto moeilijker en kan er zo voor zorgen dat de dief uw auto links laat liggen. Dit stuurslot is op het moment de een van de beste stuursloten en te koop in onze webshop.

 

Stuurslot Stoplock PRO met SCM keurmerk

Stuurslot Stoplock PRO met SCM keurmerk

€ 89,-

Stuurslot Stoplock PRO met SCM keurmerk Stoplock PRO is een universeel stuurslot voor alle auto's en zorgt ervoor dat het…

Bekijk product

TIP 10: Mijn Volkswagen app

Met de handige Mijn Volkswagen App heeft u een goed overzicht van uw Volkswagen. U kunt onder andere zien waar uw auto geparkeerd staat en u ontvangt een melding door de bewegingsalert als uw auto wordt verplaatst zonder dat u het weet. Ook kunt u bekijken of uw auto op slot staat en of de handrem actief is. De Mijn Volkswagen App zorgt ervoor dat u alles gemakkelijk van een afstand kunt checken en/of bedienen. Binnenkort meer nieuws hierover!

Volgens de AD Misdaadmeter stond Arnhem in 2015 met 368 autodiefstallen op de achtste plek. Met deze 10 tips kunt u ervoor zorgen dat Arnhem in 2016 nog verder wegzakt in de lijst met autodiefstallen!