0

Geen producten in je winkelmand.

10 tips om autodiefstal te voorkomen

Gepubliceerd op door Renske Zijm | Veiligheid, Webshop | 6902 weergaven

10 tips om autodiefstal of -inbraak te voorkomen

Er zijn meerdere trucjes die dieven toepassen om auto’s te stelen. Gelukkig zijn er ook vele manieren bedacht om autodiefstal te voorkomen. Al jaren staat Arnhem hoog in de lijst van steden waar veel voertuigen worden gestolen. In 2005 stond Arnhem één plaatsje onder de koploper Rotterdam op de lijst van onveiligste stad in Nederland en is momenteel gedaald naar de achtste plek. Toch blijft het aantal gestolen auto’s hoog, namelijk met 19,9 diefstallen per 10.000 inwoners. Om deze reden is de politie extra alert. Ook u kunt maatregelen nemen om de kans op autodiefstal te verkleinen. De eerste drie benoemde tips liggen vrij voor de hand, maar worden toch vaak vergeten. De overige maatregelen zijn niet allemaal even bekend, maar zeker effectief.

TIP 1: Parkeren

Algemeen bekend is dat dieven vooral actief zijn op afgelegen plekken. Parkeer daarom in een garage of een andere veilige en goed verlichte parkeerplaats. Daar lopen meer mensen en hangen meestal camera’s. Een goede reden voor een dief om uw auto te laten staan. Bovendien, wat is vervelender, parkeergeld betalen of een gestolen auto?

TIP 2: Laat geen dure spullen in uw auto achter

Uw auto is aantrekkelijker voor een dief als er waardevolle spullen in liggen. Neem bij voorkeur uw spullen mee. Als u uw spullen op geen enkele manier mee kunt nemen, leg ze dan in het dashboardkastje of in ieder geval uit het zicht.

TIP 3: Draai aan het stuur voordat u uitstapt

Door even aan het stuur te draaien (met de wielen richting de stoeprand), valt de auto in het stuurslot. Dit geeft extra beveiliging en kost u maar enkele secondes extra bij het inparkeren.

TIP 4: Kentekenplaat verlijmen of nagelen

Deze maatregel is een DIY. Door uw kentekenplaat te verlijmen, kunnen dieven uw kentekenplaat niet stelen. Dit kunt u zelf doen en anders verlijmen wij GRATIS uw kentekenplaats. Ook kan het kenteken in de ruiten worden geëtst, zodat uw auto nog beter gekenmerkt is. Op deze manier maakt u het voor de dieven minder aantrekkelijk om uw auto te stelen.

TIP 5: Voertuigvolgsysteem

Als u het voertuigvolgsysteem installeert, kunt u uw auto altijd traceren. Dit systeem koppelt diefstalopvolging met ritregistratie voor optimale beveiliging. Bij inbraak of sabotage komt er automatisch een melding bij de meldkamer, waar direct actie wordt ondernomen. Het voertuigvolgsysteem is apart verkrijgbaar bij één van onze vestigingen of in combinatie met alarmsysteem klasse 4 en 5.

TIP 6: Navi Lock

Navi Lock VolkswagenMet name het RNS navigatiesysteem is een gewild onderdeel onder de autodieven. Dit is heel eenvoudig te vermijden door een Volkswagen Navi Lock af te sluiten. Er worden van tevoren 4 palletjes op het dashboard gemonteerd en bij het verlaten van uw auto plaatst u de afdekkap op de palletjes. De Navi Lock beveiligt het navigatiesysteem tegen diefstal en is buiten het voertuig ook te zien. Met deze beveiliging kunt u zorgeloos een nieuwe navigatie(-update) bestellen. Zou u een Navi Lock willen hebben om diefstal te vermijden? Koop deze dan in onze webshop!

TIP 7: Een alarmsysteem

Niet alle auto’s hebben een alarmsysteem. Een autoalarm waarschuwt de omgeving en kan de dief afschrikken. Wilt u uw auto extra goed beveiligen door middel van een alarm? Klasse 2 en 3 zijn verkrijgbaar in onze webshop en voor klasse 4 en 5 kunt u een offerte aanvragen of langskomen bij één van onze vijf vestigingen.

TIP 8: Bearlock

Met een Bearlock beveiligt u uw auto op een efficiënte en eenvoudige manier. De Bearlock blokkeert uw versnellingen, waardoor wegrijden zonder sleutel vrijwel onmogelijk wordt. Maak direct een afspraak om een Bearlock te laten monteren in uw auto.

TIP 9: Een stuurslot

Een andere maatregel die u kan nemen om diefstal te voorkomen is een stuurslot gebruiken. Een Stoplock PRO stuurslot met SCM keurmerk is gemaakt van gehard staal en gemakkelijk te installeren. Het maakt het stelen van uw auto moeilijker en kan er zo voor zorgen dat de dief uw auto links laat liggen. Dit stuurslot is op het moment de een van de beste stuursloten en te koop in onze webshop.

Wilt u meer informatie over de Stoplock PRO? Lees meer!

TIP 10: Mijn Volkswagen app

Met de handige Mijn Volkswagen App heeft u een goed overzicht van uw Volkswagen. U kunt onder andere zien waar uw auto geparkeerd staat en u ontvangt een melding door de bewegingsalert als uw auto wordt verplaatst zonder dat u het weet. Ook kunt u bekijken of uw auto op slot staat en of de handrem actief is. De Mijn Volkswagen App zorgt ervoor dat u alles gemakkelijk van een afstand kunt checken en/of bedienen. Binnenkort meer nieuws hierover!

Wilt u het als eerste weten wanneer er meer informatie beschikbaar is? Houd mij de op de hoogte

Volgens de AD Misdaadmeter stond Arnhem in 2015 met 368 autodiefstallen op de achtste plek. Met deze 10 tips kunt u ervoor zorgen dat Arnhem in 2016 nog verder wegzakt in de lijst met autodiefstallen!