0

Geen producten in je winkelmand.

Je auto weer als nieuw – 8 stappen om je auto op te frissen!

Gepubliceerd op door Renske Zijm | Webshop | 255 weergaven

auto opfrissen

Je auto weer als nieuw…

Ken je dat? Een jaar nadat je een nieuwe auto kocht ben je dat gevoel van een nieuwe kwijt. Het is nu een gebruikte auto. Eigenlijk wil je terug naar hoe hij was, maar een nieuwe auto aanschaffen is eigenlijk niet nodig en bovendien erg kostbaar.

In dit artikel vertellen we hoe je dat gevoel van een nieuwe auto weer terugkrijgt, namelijk door een complete poetsbehandeling zoals wij die ook doen voordat de auto afgeleverd wordt. Met deze tips lijkt en voelt jouw vertrouwde wagen weer als nieuw! Pak dus tijdens de grote schoonmaak in het voorjaar ook de auto erbij en laat hem weer schitteren.

Vind je het wat veel werk of laat je het liever aan de professionals over? Dat kan natuurlijk ook en wij doen het graag voor je! Maak meteen een afspraak!

Stap 1: eerst afspuiten

Eerst moet al het zand en los vuil weggehaald worden. Doe dit door met lauw water de auto af te spoelen en spuit ook de plekken waar veel vuil zit schoon, zoals onder de bumper. Doet dit niet met een spons of doek, het vuil (bijvoorbeeld zand) kan zorgen voor krassen als je met een spons over de auto wrijft.

Stap 2: velgen reinigendfdf

Jouw lichtmetalen of stalen velgen maak je schoon met een Velgenreiniger (zuurvrij). Breng de velgenreiniger aan op de natte velg en laat het volgens de voorgeschreven tijd intrekken. Als je de velgen echt goed wilt schoonmaken, kan je een velgenborstel gebruiken. Daarna de velgen weer goed afspoelen. Behandel maar één velg per keer, zodat de velgenreiniger niet te lang op jouw velg kan intrekken. Spray ook Bandenglans op je velgen voor langdurige hoogglans.

De Velgenreinigersset bevat alles wat je nodig hebt om jouw velgen goed schoon te maken.

Stap 3: wassen

Nu er tijdens het schoonmaken geen krassen meer kunnen ontstaan door zand of vuil, kun je beginnen met het echte werk: het wassen van de auto. Tegenwoordig mag je een auto niet meer voor de deur wassen, omdat het vuile water slecht is voor het milieu. Was je auto daarom in een autowasserette. Doe dit altijd met een goede Autospons en het liefst niet in de volle zon om lelijke waterstrepen te voorkomen. Er zijn verschillende autoshampoo’s die je hierbij kan gebruiken. Zo is Exclusief glansshampoo, een lakvriendelijke en goed ontvettende, schuimende shampoo, geschikt om de auto mee te wassen en het laat de auto ook gelijk glansen. Ook kan je kiezen voor Wash & Wax, die moeiteloos olie, smog, vet, stuifmeel, roetaanslag en insectenresten verwijdert en jouw auto meteen een waxbeurt geeft.

Nu je alle benodigdheden hebt verzameld kun je aan de slag. Was altijd in lengterichting om cirkelvegen te voorkomen en van boven naar beneden, dus als eerste het dak, daarna de motorkap en de achterklep en als laatste de zijkanten. Onderaan zit namelijk het meeste vuil en zo hou je de spons het langste vuilvrij. Het handigste is om de auto te wassen met twee emmers. In één emmer stop je lauw water met autoshampoo en in de andere emmer stop je alleen lauw water om de autospons mee uit te spoelen. Vergeet niet tijdens het wassen de ruiten en de stijlen van de auto (binnenzijde deur) ook schoon te maken. Na het wassen spoel je de auto weer af met koud water en vervolgens maak je de auto droog met een schone ultra zachte poetsdoek.

Stap 4: uitzuigen

Deze stap lijkt heel voor de hand liggend, maar wordt toch vaak overgeslagen. De auto stofzuigen is veel werk, maar de auto voelt (en is) gelijk veel schoner. Wat hierbij belangrijk is, is een goede stofzuiger. Bij veel stof is een ‘gewone’ stofzuiger niet goed genoeg. Goede stofzuigers staan vaak bij wasstraten en kun je voor wat kleingeld gebruiken. Als je besluit om op jouw vrije middag de auto uit te zuigen, is het handig om eerst de auto helemaal leeg te halen (ook de automatten). Zuig daarna de vloer, de automatten, de achterbank en het overige interieur goed en maak moeilijke hoekjes schoon met een kleine borstel. Geloof ons, het verschil zal je verbazen.

TIP: Heb je zelf geen tijd (of zin) om je auto uit te zuigen maar wil je er ook niet al teveel voor betalen? Vraag je kinderen of buurtkinderen voor een paar euro, #heitjevoorkarweitje.

Stap 5: interieur schoonmaken

Nu de auto zand, stof en los vuil vrij is, kun je beginnen met het schoonmaken van het interieur. Om krassen of beschadigen tijdens het poetsen te voorkomen, kun je het beste gebruik maken van Ultra zachte poetsdoeken. Ook is het niet handig om teveel water te gebruiken bij het schoonmaken. Het interieur schoonmaken doe je in 3 stappen:interieurreiniger-product

  1. Maak eerst de binnenkant van de ruiten schoon met de Glasreiniger, zodat jouw ramen na de schoonmaakbeurt weer zullen blinken. Reinig jouw ruiten in lengterichting om cirkelvegen te voorkomen en droog de ramen met een droge doek. Maak ook gelijk de ruitrubbers schoon met de Kunststofverzorging.
  2. Daarna zijn het dashboard en andere kunststofdelen aan de beurt. Deze delen maak je schoon met een Cockpitspray of Plastic & Kunststofreiniger. De cockpitspray geeft de welbekende “newcar”-geur, maar je kan ook kiezen voor een lemon- of vanillegeur.
  3. Maak als laatste jouw lederen interieur schoon met Leercrème of Lederverzorging. Deze schoonmaakmiddelen verwijderen vet en vuil, maar geven eveneens ook een beschermingslaag.

Je kunt er ook voor kiezen om het gehele interieur schoon te maken met de Interieurreiniger.

Stap 6: maak het onmogelijke mogelijk

Heb je vlekken in jouw interieur zitten die je er nooit meer uit denkt te krijgen? Dan ken je de Lijm- & kauwgomverwijderaar nog niet. Met dit schoonmaakmiddel verwijder je probleemloos vlekken als inkt, kauwgom, stickerresten, olie, vetten en nagellak uit de tapijten. De Plastic & kunststofreiniger is geschikt voor het schoonmaken van spuitnevel en met de Anti-insect verwijder je gemakkelijk uitwerpselen van vogels en vliegen- en muggenrestanten.

Stap 7: poetsen54ce3d0c6aba0891594a1d84c2869618

Een auto is pas echt schoon als hij ook daadwerkelijk glimt. Dit resultaat krijg je door de auto te poetsen. Als je alleen een shampoo gebruikt, wordt het vuil dat in de laklaag zit niet verwijdert. Het poetsen van je auto kan je ook beter niet in de volle zon doen, omdat de schoonmaakmiddelen dan sneller intrekken. Gebruik bij deze stap altijd twee doeken. Brengt met de ene doek het schoonmaakmiddel op de autolak door licht te drukken en laat het even intrekken. Haal het er daarna af met de schone doek. Voer de volgende stappen uit voor het optimale resultaat:

  1. Heeft jouw auto al een vrij verweerde laklaag? Gebruik dan eerst Extra lakreiniger om de oude toplaag en lichte krassen te verwijderen. Voor auto’s met een nieuwe of licht verweerde laklaag is deze stap niet nodig.
  2. Daarna raden wij aan om de Lakpolish te gebruiken om een briljante hoogglans te krijgen. Een polish is de voeding voor de autolak en zorgt ervoor dat de originele kleur weer terugkomt.
  3. Voor optimale glans en bescherming kan je ook nog Hardglans op jouw auto aanbrengen.
  4. De laatste stap is de auto waxen. De Turbowax geeft jouw laklaag een langdurige beschermingslaag. Als je een dunne laag wax aanbrengt krijg je het beste resultaat. De wax kan er uitgepoetst worden als er geen streep ontstaat zodra je met een vinger over de laklaag gaat. Stap 2 en 4 kan je ook in één keer doen met de Metallic Polish & Wax.

De schoonmaakmiddelen zijn in verschillende volumes verkrijgbaar in onze webshop.

Stap 8: puntjes op de i zetten

Nu je auto weer helemaal mooi blinkt, is het natuurlijk ook fijn als de auto lekker ruikt. Met de Auto parfum ruikt je auto heerlijk fris en verdwijnen onaangename geuren afkomstig van bijvoorbeeld tabak, honden, huisvuil en koken.

Nu is het een kwestie van onderhouden en dat is zeker niet onbelangrijk. Door je auto regelmatig te wassen blijft de auto langer mooi en heb je er dus langer plezier van. Het enige wat je nodig hebt is schoonmaakmiddelen…  en tijd.