0

Geen producten in je winkelmand.

Dé wintersport checklist

Gepubliceerd op door Renske Zijm | Webshop | Volkswagen | 499 weergaven

dfsfHet is weer zover; het wintersportseizoen is begonnen! Dit betekent dat u binnenkort in alle rust mag genieten van de kou en witte sneeuw, met tussendoor een héérlijk koud biertje of wijntje op een zonnig terrasje. Klinkt als muziek in de oren. Momenteel bent u natuurlijk druk bezig om alle voorbereidingen te treffen, dus zijn alle winterspullen weer uit de kast getrokken. Maar heeft u ook gedacht aan de reis naar uw veelbelovende bestemming? Met deze wintersport checklist kunt u controleren of u volledig voorbereid op reis kunt gaan. Mist u toch wat? Dan kunt u de ontbrekende artikelen heel gemakkelijk in onze webshop bestellen.

Winterbanden

Veiligheid eerst. Winterbanden zijn essentieel als u op wintersport gaat. Onder de 7 °C hebben winterbanden namelijk meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Door de speciale rubbersamenstelling heeft uw auto een kortere remweg en door de effectieve waterafvoer heeft u een kleinere kans op aquaplaning. Daarom bieden winterbanden meer veiligheid dan zomerbanden tijdens de winterdagen. Vergeet naderhand de banden niet op tijd weer te wisselen met zomerbanden, zodat u voorkomt dat uw winterbanden snel slijten. In onze webshop staan tientallen wintersets die ook direct gemonteerd kunnen worden.
Winterbanden zijn zelfs verplicht in sommige landen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. In andere landen (Frankrijk, Italië en Spanje) zijn winterbanden alleen in bepaalde gebieden verplicht. Dit wordt aangegeven met een verplicht verkeersbord.

Sneeuwkettingen8P0091375-sneeuwketting-a3-a4-comfort-line-1-605

Wintersporten doet u natuurlijk in de bergen en daar kunnen de wegen flink besneeuwd of beijzeld zijn. Om sommige bergwegen veilig te kunnen berijden heeft u sneeuwkettingen nodig. Neem daarom altijd sneeuwkettingen binnen handbereik mee als u op wintersport gaat. Sneeuwkettingen mogen alleen gebruikt worden als het wegdek er niet door beschadigd wordt en is op sommige wegen verplicht. Dit wordt aangegeven met een verplicht verkeersbord. Vraag een offerte aan om de geschikte sneeuwketting voor uw auto te bestellen. Bekijk dit filmpje om te zien hoe u uw sneeuwkettingen moet monteren.

✔ Bagagebox of ski- en snowboardhouder

8K0071200-ski-en-bagagekoffer-405-liter-2-605Naast uzelf, wilt u uw bagage ook veilig vervoeren naar uw bestemming. Met een bagagebox kunt u een deel van uw spullen op het dak van uw auto kwijt en heeft u extra ruimte in uw kofferbak. De bagagebox is heel eenvoudig te (de)monteren en voorzien van een vergrendelingssysteem. Om uw bagage nog efficiënter in te delen kunt u gebruik maken van bagagekoffertassen. Met deze waterdichte tassen kunt uw bagagebox optimaal gebruiken en uw bagage beschermd meenemen op reis.
Ook kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een ski- en snowboardhouder. Met deze houder kunt u uw ski’s en/of snowboards heel gemakkelijk vervoeren op het dak en houdt u extra ruimte in de kofferbak over.

Allesdrager

Om uw bagage met een bagagebox of ski- en snowboardhouder te vervoeren, heeft u ook een allesdrager nodig. Allesdragers zijn de ideale basis voor het vervoeren van reisgoed in verschillende vormen en maten en heel gemakkelijk te monteren. U hoeft vanaf nu nooit meer iets thuis te laten. Bekijk dit filmpje om te zien hoe u uw allesdrager en bagagebox moet monteren.

✔ IJskrabber en winterverzorgingsset

Natuurlijk is zicht ook uitermate belangrijk. Eerst maakt u uw ruiten kort ijsvrij met de handige ijskrabber en daarna ontdooit en reinigt u uw ruiten met de winterverzorgingsset voor het optimale resultaat. Het eeuwige ijskrabben is vanaf nu verleden tijd.

CalamiteitenpakketZG000200-calamiteitenkit-1-605

Er is altijd een risico op een ongeluk of pech. Daarom is het verstandig om hierop voorbereid te zijn. Door een verbandtas, brandblusser, gevarendriehoek, veiligheidshesje of een volledig calamiteitenkit mee te nemen op reis, vermindert u het gevaar bij calamiteiten. Vergeet niet dat u in Frankrijk verplicht een blaastest bij u moet hebben. Bestel de complete calamiteitenkit of stel uw eigen calamiteitenpakket samen in onze webshop.

✔ Organizers en houders

Om de orde in de auto te behouden, kunt u met de handige organizers uw spullen veilig opbergen. Alles wat binnen handbereik moet blijven is dan zo weggelegd dat u er geen last van heeft, maar u kunt er wel nog steeds direct bij. Daarnaast kunt u voor het vertier van de kinderen tablethouders aan uw hoofdsteun hangen, zodat ze onderweg spelletjes kunnen spelen of films kunnen kijken.

Heeft u alles al in huis? Tot 28 februari geldt er korting op vele winterartikelen, dus wees er snel bij. U kunt nu zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie. Wij wensen u veel winterplezier!

Heeft u nog geen genoeg van alle winterproducten? Bij onze winteracties staan méér dan 100 artikelen in de korting, zoals skibrillen, sleeën, automatten en nog veel meer…