Bedrijfswagens
Zijm Nieuws De herfst in aantocht: Je auto bestand tegen Moeder Natuur

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

De herfst in aantocht: Je auto bestand tegen Moeder Natuur

Gepubliceerd op door Renske Zijm

  • Zorg ervoor dat uw autoverlichting het onder alle omstandigheden goed doen.
  • Door goedwerkende ruitenwissers behoud u goed zicht op de weg.
  • Bescherm uw auto goed en houd hem schoon.

De herfst is weer begonnen. Dit betekent dat de vele dagen met zon en warme temperaturen voorbij zijn en dat je auto veranderende weersomstandigheden te verduren krijgt. Het is belangrijk dat je auto goed uitgerust is zodat je veilig de weg op kan. In dit artikel helpen we je met een paar praktische tips en handige producten zodat je goed voorbereid op weg kunt!

Autoverlichting

Dit punt lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar is zeker niet onbelangrijk. Zorg ervoor dat uw autoverlichting het in alle omstandigheden goed doet. Het is gevaarlijk om de weg op te gaan als uw auto niet goed verlicht is, omdat dit uw zicht en het zicht van andere auto’s kan beperken. Test daarom regelmatig of al uw verlichting nog goed werkt en laat uw verlichting direct repareren als deze niet blijkt te werken door een afspraak te maken in onze werkplaats.

Zorg daarnaast voor een lampensetje in de auto zodat je eventueel onderweg nog mogelijkheid hebt om je verlichting te vervangen. LED-verlichting heeft de eigenschap dat het vele malen langer meegaat dan een halogeenlamp. Je kunt deze verlichting niet zelf vervangen maar dat zou in de praktijk ook niet nodig moeten zijn. Temeer omdat elke lichtunit is voorzien van vele ledlampjes waardoor er bij defect van één van de lampjes nog altijd voldoende verlichting beschikbaar is.

In sommige gevallen kunnen de complete standaard halogeen licht-units vervangen worden voor LED-units. We moeten per geval even kijken of het mogelijk is dus vraag een offerte aan als je interesse hebt, dan noemen we direct welke kosten dit met zich meebrengt!

Ruitenwissers

Elke Nederlander weet dat het in Nederland veel en hard kan regenen. Zicht is uitermate belangrijk tijdens het autorijden en regen kan het zicht soms flink beperken. Om te voorkomen dat autorijden met slecht weer gevaarlijk wordt, moeten uw ruitenwissers goed werken. Bovendien reinigen ze de vuile voorruit. Het kan zijn dat uw ruitenwissers niet meer zo goed werken. Dit kan je herkennen aan dat ze overmatig veel geluid maken, niet reageren, strepen trekken, ‘stuiteren’ of uw ruit niet goed watervrij maken. In zulke gevallen moeten uw ruitenwissers gerepareerd of vervangen worden.

Tijdens de APK worden uw ruitenwissers ook gecontroleerd en zullen wij uw ruitenwissers vervangen als dat nodig is. Natuurlijk kunt u ook zelf controleren of uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn door te kijken of er gaatjes of scheurtjes in het rubberblad zitten. In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe u uw ruitenwissers moet vervangen. Ook is het belangrijk dat u genoeg ruitensproeiervloeistof in uw auto heeft zitten.

In dit korte Audi filmpje ziet u hoe u eenvoudig uw ruitenwissers zelf kan vervangen.

Laat u het toch liever aan ons over? Geen probleem, wij doet dit graag voor u.

Tip: Zet nooit uw ruitenwissers aan terwijl u de auto start in winterse omstandigheden. Doordat de wissers aan de ruit zijn vastgevroren lukt het de ruitenwissermotor niet om de wissers in beweging te krijgen. Een stukgelopen ruitenwissermotor kan het gevolg zijn. Maak uw ruit dus altijd eerst sneeuw- en ijsvrij!

Hetzelfde geldt voor uit de bomen gevallen bladeren; verwijderd die vóórdat je de ruitenwissers aanzet. Veeg je namelijk de bladeren met de ruitenwisser over de ruit dan bestaat de kans dat door zand of kastanjes in de bladeren er krassen op de ruit komen.

Automatten

Automatten hebben meer functies dan alleen een ‘finishing touch’ geven aan uw interieur. Ten eerste zorgen automatten voor meer grip en stabiliteit door de antislip laag en bevestigingspunten zodat wegglijden wordt voorkomen. Daarnaast bieden uw automatten beschermingen aan uw tapijt tegen vuil en vocht. Dit is extra belangrijk tijdens winterse omstandigheden. Ook kan u uw auto langer en beter schoonhouden, omdat de automatten heel eenvoudig schoon te maken zijn. Als uw automatten zijn versleten heeft u meer kans op wegglijden en kan vuil en vocht permanente vlekken in uw tapijt achterlaten. Bestel daarom op tijd nieuwe automatten.

ŠKODA prestige velours mattenset, 4-delig

ŠKODA prestige velours mattenset, 4-delig

€ 79,95

ŠKODA prestige velours mattenset, 4-delig Deze velours vloermattenset past perfect in de contouren van uw Superb. De mattenset is van…

Bekijk product
SEAT velours mattenset, achterbankmat

SEAT velours mattenset, achterbankmat

€ 39,95

SEAT velours mattenset, achterbankmat Bescherm je interieur tegen vuil van buitenaf met deze zwarte mat gemaakt van velours. De mat…

Bekijk product
Volkswagen Jazz mattenset, 4-delig

Volkswagen Jazz mattenset, 4-delig

€ 44,95

Volkswagen Jazz mattenset, 4-delig Deze naaldvilt matten beschermen uw interieur tegen vuil van buitenaf. De 4-delige Jazz-mattenset zorgt ervoor dat…

Bekijk product

Winterbanden

Als de winterse omstandigheden heftiger worden (onder de 7 graden Celsius), is het verstandig om op winterbanden te gaan rijden. Doordat winterbanden een speciale rubbersamenstelling hebben is de remweg met sneeuw of nat wegdek een stuk korter dan bij zomerbanden. Aangezien sneeuw of nat wegdek in Nederland in de winter regelmatig voorkomt, is het verstandig om een winterbandenset aan te schaffen. In onze webshop bieden wij voor vele modellen verschillende wintersets aan, er is keuze genoeg.

Goedkoop een winterset aanschaffen? Bekijk dan onze tweedehands wielensets!

Beschermfolie

Om uw exterieur te beschermen kunt u beschermfolie over uw autolak plakken. Beschermfolie voorkomt krassen, corrosie, slijtage, schaven en steenslag op uw autolak. Zo blijft uw auto mooi en behoudt de auto ook eerder zijn waarde. In de herfst en winter is er extra kans op beschadigingen aan uw lak door de zwaardere weersomstandigheden. Instapfolie voorkomt krassen tijdens het in- en uitstappen en achterbumperfolie beschermt uw auto tijdens het in- en uitladen. In onze webshop is beschermfolie voor verschillende modellen verkrijgbaar.

Volkswagen achterbumper beschermfolie

Volkswagen achterbumper beschermfolie

€ 66,25

Volkswagen achterbumper beschermfolie De transparante folie beschermt de achterbumper tegen beschadigingen bij het in- en uitladen van bagage. Geschikt voor…

Bekijk product
Volkswagen winterverzorgingsset

Volkswagen winterverzorgingsset

€ 9,95 € 19,95

Volkswagen winterverzorgingsset Tijdens de winterse maanden geeft u uw Volkswagen de beste verzorging met deze complete set. Deze winterverzorgingsset bestaat…

Bekijk product

Onderhoudsartikelen

Een andere manier om het exterieur van uw auto te beschermen is met onderhoudsartikelen. Uw auto blijft langer mooi als er een aantal keer per jaar een poetsbeurt plaatsvindt. De winterverzorgingsset bevat alles wat u nodig heeft om uw auto een winterse poetsbeurt te geven.

En niet te vergeten..

Zorg er ook altijd voor dat u een ijskrabber en zonnebril in uw auto heeft liggen, zodat u altijd goed zicht heeft. Gebruik het liefst een ijskrabber aan een handschoen zodat u geen koude handen krijgt. Gebruik tot slot liever ruitontdooier dan lauw of warm water. Het water dat je gebruikt is ofwel zó warm dat het de voorruit doet barsten ofwel te koud waardoor het direct ook op de ruit vriest. Nooit doen dus!

Als uw auto al deze accessoires bevat, bent u geheel voorbereid op de winterse omstandigheden en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om Moeder Natuur!