0

Geen producten in je winkelmand.

Je auto kinderproof

Gepubliceerd op door Renske Zijm

Het zijn de kleine dingen in het leven waar we het meest zorgen om maken, helemaal tijdens de autoreis. Natuurlijk wilt elke ouder dat de reis zo veilig mogelijk verloopt. Vooral een lange autoreis kost jouw kind veel energie en daarom is het fijner voor het kind (en jezelf) dat hij/zij comfortabel in de auto kan zitten. In dit artikel geven wij een paar tips waarmee u de autorit zo aangenaam mogelijk kan maken voor alle medereizigers.

Kinderzitjes

Een kinderzitje is een must in de auto voor jongere kinderen. Kinderen kleiner dan 1,35 m moeten verplicht in een passend autostoeltje zitten die is goedgekeurd met ECE labels, ook als iemand anders uw kind regelmatig vervoert. In onze webshop hebben alle kinderzitjes het ISOFIX bevestigingssysteem. ISOFIX is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van kinderzitjes in auto’s en is sinds eind 2012 zelfs verplicht bij nieuwe modellen. Met dit systeem zit jouw kind goed beveiligd, en dus extra veilig, in de auto. Bovendien hebben de kinderzitjes een ergonomisch ontwerp, waardoor de druk op het hoofd en schouders wordt verminderd en je kind minder snel moe wordt.

Volkswagen G2-3 ISOFIT kinderzitje, GTI

Volkswagen G2-3 ISOFIT kinderzitje, GTI

€ 369,-

Volkswagen G2-3 ISOFIT kinderzitje, GTI Het kinderzitje G2-3 ISOFIT in origineel GTI design is ideaal voor kinderen tussen de drie…

Bekijk product

Airbags

Doordat kinderen tot 12 jaar nog niet de juiste lichaamslengte hebben, kunnen airbags gevaarlijk zijn. Schakel de airbag daarom uit op de plaats waar uw kind zit of zet de stoel zo ver mogelijk naar achter. Als u uw kind in een naar achter gericht kinderzitje vervoert, is het essentieel om de airbag uit te schakelen. Door de airbag kan het autostoeltje namelijk naar achter worden gestoten, wat voor letsel bij uw kind kan zorgen.

Bagage

Met kinderen op reis gaat altijd gepaard met veel bagage. Je wilt goed voorbereid zijn op onvoorziene omstandigheden en je moet voor elk voorval weer iets anders meenemen. Veel gezinnen nemen daarom een grote familieauto waar veel in past. Een andere oplossing is een bagagebox. Een dakkoffer is heel praktisch en geeft veel extra bagageruimte, zonder dat u een grotere auto moet kopen. In onze webshop staan dakkoffers in verschillende maten, waardoor u precies krijgt wat u nodig hebt.

Wagenziekte

Sommige kinderen hebben last van wagenziekte. Dan geeft je evenwichtsorgaan tegenstrijdige informatie aan je evenwichtscentrum, waardoor die in de war raakt. Daar kan je misselijk van worden. Om wagenziekte te voorkomen, kan je het beste ’s nachts rijden en zorgen voor voldoende frisse lucht, limoensap, geen vet voedsel, geen koolzuurhoudende drank, niet abrupt remmen en optrekken en genoeg afleiding. Als je misselijk bent in de auto, moet je proberen te kijken naar ver gelegen punt of even stoppen. Ook kan je bij de apotheek een acupressuurbandje, pleisters met scopolamine of het pilletje primatour halen om reisziekte te voorkomen.

Elektronica

Om uw kinderen tijdens de autoreis braaf en rustig te houden, is elektronica een optie. Tegenwoordig kan je namelijk op bijvoorbeeld Netflix heel eenvoudig films en series downloaden op uw tablet en deze later onderweg in de auto bekijken. Om dit nog comfortabeler te maken, kan u uw tablet met tablethouders vastmaken aan de stoel. Ook met spelletjes op de tablet kan uw kind zichzelf lang vermaken. Ideaal voor op vakantie!

Tablethouder iPad 2-4

Tablethouder iPad 2-4

€ 139,-

Tablethouder iPad 2-4 Plezier en vertier op de achterbank, de iPad kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden en in…

Bekijk product

Ander vermaak

Buiten kleuren en puzzelen, is een spelletje met het hele gezin ook een gezellige bezigheid tijdens de lange autoreis. Een voorbeeld is ik zie ik zie wat jij niet ziet, waarbij iemand een voorwerp in gedachte neemt en de bijbehorende kleur verteld. De rest moet raden wat het voorwerp is. Een goed alternatief is het reisspel vier op ’n rij, wat bovendien in onze webshop te bestellen is. Hierbij moet je proberen 4 schijfjes achtereenvolgend van jouw te krijgen. Of nummerborden van andere landen zoeken, waarbij je een punt krijgt als je als eerste een nummerbord van een bepaald land ziet. Wie ben ik is een spel waarbij iemand een persoon/dier in gedachte neemt en alleen met ja of nee mag antwoorden. De rest moet raden welk persoon/dier diegene is. Een ander spel is ik ga op reis en neem mee, waarbij je begint met “ik ga op reis en neem mee” en daaraan een voorwerp plakt. De volgende herhaald de zin en het voorwerp en plakt er nog een voorwerp aan. Zo krijg je een lange rij aan voorwerpen en zodra iemand een voorwerp vergeet, begin je opnieuw. Er zijn spelletjes genoeg!

SEAT vier op ’n rij reisspel

SEAT vier op ’n rij reisspel

€ 12,-

SEAT vier op 'n rij reisspel Draagbaar vier op ’n rij reisspel in handig formaat. Het spel komt in een…

Bekijk product

Met deze tips zal u uw autoreis een stuk gezelliger en aangenamer maken voor het hele gezin.