0

Geen producten in je winkelmand.

Hij is er! De Audi Q8

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

Eindelijk, het is zover! De nieuwe Audi Q8 staat vanaf 16 augustus eindelijk in onze showroom. Wellicht heeft u de auto al zorgvuldig bekeken op de (uitgelekte) persfoto’s. Maar niets prikkelt de beleving meer, dan daadwerkelijk in de auto stappen. Binnenkort kan het!

 Bekijk de Audi Q8!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ins en outs van de Audi Q8?

 

Vanaf vandaag is het nieuwste familielid uit de Audi Q-familie bestelbaar.

 

Een sportieve rijbeleving

Als 50 TDI beschikt de Audi Q8 over een krachtige 3.0 TDI-motor met 210 kW/286 pk en 600 Nm koppel. Daarmee gaat de SUV-coupé in 6,3 seconden van stilstand naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 245 km/u. De zescilinder turbodiesel is gekoppeld aan een soepele en snelle achttraps tiptronic-automaat.

 

Standaard quattro aandrijving

Standaard op de Q8 50 TDI is quattro vierwielaandrijving en een wielophanging met instelbare dempers. Als optie levert Audi vierwielsturing en adaptieve luchtvering, dat kan worden ingesteld op comfort of sportiviteit. Onder de uitgebouwde wielkasten van de Q8 – die aan de Audi Sport quattro doen denken – schuilen 20 inch lichtmetalen velgen (tot wel 22 inch is leverbaar). Voorop prijken LED-koplampen (HD matrix LED is optioneel).

 

Pakketten Pro Line Plus & Pro Line S

Er zijn twee pakketten beschikbaar voor de Q8: Pro Line Plus en Pro Line S. Die voegen onder meer MMI navigatie Plus met Audi virtual cockpit toe aan de toch al rijke uitrusting. Audi’s MMI-systeem werkt met een 10,1 inch touchscreen voor infotainment en navigatie en een 8,6 inch touchscreen voor de airconditioning en andere comfortfuncties. Het 12,3 inch display van de Audi virtual cockpit vervangt de traditionele meters achter het stuur.

De Audi Q8 Pro Line Plus is ook nog voorzien van adaptieve luchtvering, geventileerde comfortstoelen vóór, comfortairconditioning met vier zones, Valcona-leren bekleding in het interieur, een premium audiosysteem van Bang & Olufsen en een parkeerhulp plus. De Pro Line S heeft als extra’s de adaptieve sportluchtvering, een S line sportpakket met 21 inch velgen en een S line exterieurpakket.

De Audi Q8 is per direct te bestellen als 50 TDI met een vanafprijs van € 109.155*.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 juli 2018, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.