0

Geen producten in je winkelmand.

Nieuwe brandstofstickers. Hoe zit het nou?

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

Vanaf 12 oktober 2018 is het voor alle tankstations verplicht om nieuwe stickers te plaatsen op de pompen. Ook komen deze nieuwe stickers in het onderhoudsboekje en de tankklep van elke nieuwe auto. Deze regeling zal in de hele Europese Unie plaatsvinden wat voor heel wat personen de verwarring van tanken in het buitenland weg zal halen. Maar wat verandert er nou, en wat moet u binnenkort in uw tank gooien? Onderstaand een overzicht.

 

Brandstofstickers benzine

 

Dit zijn de nieuwe stickers voor de benzinepompen. Ze zijn zwart-wit en rond. E5 is de gewone benzine. Hier wordt nog wel onderscheid gemaakt tussen 95 en 98 maar dit zal naast de nieuwe E-waarde aangegeven staan. E10 zal benzine zijn met een ethanolgehalte van maximaal 10%. En de E85 zal alleen geschikt zijn voor voertuigen met een flex fuel motor. Een flex fuel motor is een motor die op een combinatie van benzine en ethanol werkt.

 

Brandstofstickers diesel

 

Dit zijn de nieuwe stickers voor diesel. Ze zijn zwart-wit en vierkant. B7 is de reguliere diesel. Voor de rest van de dieselsoorten zou u er verstandig aan doen om even bij uw dealer of fabrikant na te gaan of ze geschikt zijn voor uw voertuig.

 

Brandstofstickers gas

 

Voor gas is een zwart witte sticker gebruikt met een ruitvorm. Naast de LPG en CNG zullen ook LNG en H2 (waterstof) steeds vaker voorkomen bij de benzinestations. Let hier dus op wanneer u gas in uw tank wil gooien.

 

Als u echt in dubio bent wat er nou in de tank moet omdat uw auto van voor 12 oktober 2018 is, raden wij aan om contact op te nemen met uw dealer die u graag van deze informatie voorziet.