Bedrijfswagens
Zijm Nieuws Auto-accessoires huren – 3 redenen waarom dat een slimme keuze is

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Auto-accessoires huren – 3 redenen waarom dat een slimme keuze is

Gepubliceerd op door Renske Zijm

Veel mensen kopen hun auto-accesoires zoals dakdragers, sneeuwkettingen, fietsendragers of dakkoffers. Huren van deze artikelen is echter een opkomende trend. Er wordt tegenwoordig steeds meer gehuurd en wij denken dat dit alleen maar meer gaat worden.

Dat zie je niet alleen bij accessoires namelijk. Momenteel zijn er 41 duizend deelauto’s in Nederland en grote gemeentes willen dat over drie jaar het aantal deelauto’s verdubbeld is tot 100 duizend. Wanneer je een auto niet meer bezit – maar deelt, huurt of gebruik maakt van private lease, dan wil je óók die dure accessoires niet meer bezitten. Voor een auto zonder dakrails heb je bijvoorbeeld weer andere dragers nodig dan een auto met dakrails. Voor elke auto is een oplossing maar zal het maar voorkomen dat je steeds nét de verkeerde accessoire in handen hebt.

Er van overtuigd dat huren gunstig is?

Reden #1: het is voordelig

Wij blijven Nederlanders dus met stip op één zetten we de kosten. Vaak zie je dat accessoires als bijvoorbeeld sneeuwkettingen of dakkoffers slechts incidenteel gebruikt worden voor de wintersport of een andere vakantie. De rest van het jaar liggen de accessoires op zolder of in de schuur. Het huren van zulke artikelen pakt dan vaak voordeliger uit dan het koper ervan.

Rekenvoorbeeld
Een dakkoffer kost al snel € 500,00. Daarbij heb je nog dakdragers nodig wat de totaalsom op zo’n € 700,00 euro brengt. Huren van een bagagebox of dakkoffer kan al voor € 7,00 per dag en dragers verhuren wij vanaf € 4,00. Met een dagprijs van € 11,00 voor dragers en koffer kost de huur voor je jaarlijkse wintersport van twee weken € 154,00. Dat betekent dat je tot bijna 5 jaar kunt huren voor de aanschaf van één set dakdragers en dakkoffer, terwijl deze vaak maar 3 tot 4 jaar meegaan. Is het dan áltijd goedkoper om te huren? Nee, als je de dragers en koffer zowel in de zomer als winter gebruikt én je bijvoorbeeld 5 jaar in dezelfde auto rijdt, kan je beter kopen… – als het alléén om de kosten zou gaan!

Reden #2: bespaar ruimte

Als je iets huurt, is het artikel alleen tijdens de huurperiode in jouw bezit. Dit betekent dat er voor de rest van de tijd niet naar om hoeft te kijken. Zo hoef je niet meer na te denken waar je dit artikel gaat stallen als je het niet gebruikt, aangezien de accessoire dan bij de autodealer ligt. Neem als voorbeeld een bagagebox. Een bagagekoffer is meestal rond de 2 meter lang en neemt daardoor behoorlijk wat ruimte in beslag. Bovendien is een nieuwe bagagebox niet goedkoop, dus wil je hem netjes opbergen. Vaak huren mensen daarom zelfs een ruimte of als je groter woont gebruik je de extra berging in huis ervoor. Maar dan is het toch veel handiger om de koffer na de huurperiode gewoon weer bij Zijm af te leveren en hem daar in principe gratis te laten staan voor de rest van de tijd? Als je de koffer weer nodig hebt, kom je hem weer ophalen en gebruik je de koffer zolang het jou uitkomt!

Tip: ook voor die winterbanden die in de weg liggen kun je bij ons terecht. Per periode vragen wij voor wissel van je winter- en zomerset plús opslag € 75,00. Scheelt jou weer opbergruimte en het sjouwen met die zware wielen.

Bagagebox huren (2.30×0.76 m)

Bagagebox huren (2.30×0.76 m)

Bagagebox huren (2.30x0.76 m) Snel en eenvoudig extra ruimte creëren, zodat alles mee kan op (wintersport)vakantie. Deze bagagebox met een…

Bekijk product
Volkswagen Touran dakdragers huren

Volkswagen Touran dakdragers huren

Volkswagen Touran dakdragers huren De Volkswagen Touran dakdragers vormen de ideale basis om extra bagage in verschillende vormen en maten…

Bekijk product

Reden #3: gratis montage en goed onderhoud

Als je de accessoires huurt dan monteren wij deze direct even bij het ophalen. We hebben het juiste gereedschap bij de hand, we weten dan direct of alles ook past én je loopt thuis niet te klungelen. Onze mensen zijn er handig in en kunnen alles zonder schade en stoten monteren.

Bovendien zie je vaak dat bijvoorbeeld dakdragers in een vochtige schuur worden opgeborgen. Daardoor gaan de sloten en bewegende delen wat roesten en vastzitten. Het zou vervelend zijn als op het moment dat je wilt inpakken voor de vakantie blijkt dat het slot vastzit en je de drager niet op de auto kunt zetten…

Volkswagen Passat dakdragers huren

Volkswagen Passat dakdragers huren

Volkswagen Passat dakdragers huren De Volkswagen Passat dakdragers vormen de ideale basis om extra bagage in verschillende vormen en maten…

Bekijk product
Sneeuwketting huren (09)

Sneeuwketting huren (09)

Sneeuwketting huren (09) Met deze sneeuwkettingen ervaart u betere grip op sneeuw en ijs. Zo wordt uw autorit tijdens de…

Bekijk product

Hieruit blijkt dat het huren van auto-accessoires wel degelijk gunstig. In onze webshop verhuren wij sneeuwkettingen, bagageboxen en allesdragers, dus als u binnenkort op vakantie gaat is het wellicht handig om een kijkje te nemen naar ons verhuuraanbod!