0

Geen producten in je winkelmand.

Roel Kluitman van Zijm Volkswagen is Nederlands Kampioen!

Gepubliceerd op door Dorus Arts

Elk jaar zijn er landelijke wedstrijden waarbij professionals uit onze organisatie het kunnen opnemen tegen collega’s bij andere bedrijven. Volkswagen stelt al hoge kwaliteitseisen voor zowel de producten als ook de mensen binnen de gehele keten. Extra trots is Roel Kluitman (Parts manager bij Zijm in Duiven) dan ook met het behalen van zijn Nederlands Kampioenschap!

 

Afgelopen weekend was het zo ver. Roel is namens Zijm – samen met collega Patrick Selman – afgereisd naar het Nederlands Kampioenschap van Volkswagen. In het dagelijks leven is Roel parts manager en aanspreekpunt in het magazijn voor Zijm Volkswagen, SEAT en SKODA. Daarnaast is Roel nauw betrokken bij de webshop van Zijm waarmee hij een zeer brede kennis van zaken heeft. En dat blijkt wel tijdens het NK voor parts manager waarin hij laat zien het meeste kennis en de beste skills te bezitten ten opzichte van zijn collega’s binnen Volkswagen dealerland.

Het NK bestaat uit een viertal opdrachten waarbij er merkspecifieke vragen worden gesteld en de technische vakkennis op de proef wordt gesteld. Je moet je voorstellen dat een magazijnmedewerker moet begrijpen welke onderdelen een monteur nodig heeft om de Volkswagens weer te repareren. De kleinste details zijn daarbij belangrijk en mocht je het verkeerde onderdeel bestellen dan kan de klus die dag niet worden afgemaakt, en de klant de auto dus niet meenemen.

De opdrachten waren:

  1. Theoretische kennis
  2. Praktijkcases; opzoeken delen zónder hulpsystemen te gebruiken
  3. Rollenspel “adviserend verkoopgesprek”
  4. Rollen spel “klant met een technische klacht”

Patrick eindigde dicht op de nummers 4 en 5 maar werd uiteindelijk nipt 6e.

Qualification World Championship

Hoewel Roel zich met deze titel normaal gesproken rechtstreeks plaatst is dat dit jaar helaas niet het geval. De Volkswagen fabriek heeft het WK voor 2019 afgeblazen. Spijtig want wij zijn natuurlijk enorm nieuwsgierig waar we staan als je het vergelijkt met internationale dealers! Desalniettemin zijn we trots op Roel en Patrick en is het fijn om met gedreven professionals samen te werken en voor onze klanten klaar te staan.

Roel mag deze titel bijschrijven op zijn Palmares:

  1. Volkswagen Parts Manager landelijk 3e plaats
  2. SEAT Parts Manager landelijk 1e plaats (vier keer)
  3. SEAT Parts Manager wereldwijd 3e plaats