0

Geen producten in je winkelmand.

Van winter-, naar zomerbanden. Waarom is dat eigenlijk nodig?

Gepubliceerd op door Leonie de Leeuw

De temperaturen stijgen langzaam weer en de zon heeft zich al even laten zien, dat is een sein voor het inplannen van je bandenwissel. De hele maand april is het bij ons wielenwisselmaand. Via onze online werkplaatsplanner is een afspraak zo ingepland. Maar waarom wissel je nou eigenlijk naar zomerbanden?

Zomerbanden

Het belangrijkste doel van zomerbanden is zorgen voor maximaal contact met het wegdekoppervlak, dit is tenslotte het enige contact tussen jouw auto en het wegdek. Het profiel van de zomerband, ten opzichte van de winter-  en all season band, verschilt duidelijk. De zomerband heeft vaak een laag profiel met smalle en (vaak) ondiepe radiale groeven. Deze groeven zorgen ervoor dat het water bij het rijden op nat wegdek van de banden word afgevoerd. Zo voorkomen jouw zomerbanden bijvoorbeeld de kans van slippen op nat wegdek en hydroplanen. Niet alleen bij nat weer heb je profijt van zomerbanden, maar ook op droge dagen komen ze van pas. De zachte rubbersamenstelling zorgt voor veel grip, meer stuurcontrole en een vermindering van het brandstofgebruik.

Voordelen van zomerbanden

  • Minder geluidsproductie
  • Meer grip bij hogere temperaturen
  • Economischer (minder brandstofverbruik)
  • Verkleind de kans op slippen en hydroplanen
  • Aanschafkosten zijn lager in vergelijking met all season- of winterbanden

Wanneer moet ik mijn zomerbanden vervangen?

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren je om je zomerbanden al bij 2 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert je grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.

Vrijblijvend een offerte voor nieuwe zomerbanden?

Bandenlabel

Het is voor alle Europese verkooppunten verplicht om het bandenlabel te voeren. Het label geeft jou informatie over het brandstofverbruik, de veiligheid en geluidsproductie die horen bij een band. Banden met een groen A-label zijn het zuinigst en banden met het rode G-label het minst. Ook voor grip is er een A (kortere remweg) tot G (langere remweg) kwalificatie. De geluidproductie wordt weergegeven door middel van 3 golven, maar kan heel anders worden ervaren omdat dit informatie bevat van geluid buiten de auto.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over zomerbanden? Neem dan contact met ons op.