0

Geen producten in je winkelmand.

Elektrisch rijden duur? Binnenkort niet meer

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

De fabrieken van Volkswagen draaien overuren. Volkswagen zal in de komende jaren tientallen Elektrische voertuigen (EV’s) op de markt brengen, waarvan de eerste volgende maand gelanceerd wordt.

Als we de media en kenners mogen geloven is elektrisch rijden de toekomst. Zoals bij veel innovaties, rijzen er ook bij “elektrisch rijden” sceptische vragen. Elektrisch rijden is duur!

Door het produceren van EV’s in grotere getalen kunnen de kosten omlaag. Hierdoor worden EV’s goedkoper en binnenkort gelijk geprijsd aan auto’s met verbrandingsmotor, volgens Reinhard Fisher, senior Vice president bij Volkswagen mogen geloven.

Een andere manier waarop de (gebruiks)kosten gedrukt worden, is het pakket aan onderdelen. Een elektrische auto bevat veel minder bewegende delen, dan een conventionele auto. Dit betekent dan ook minder slijtage = minder onderhoud.

 

De eerste 100% elektrische Volkswagen staat dan ook al voor de deur

De eerste 100% elektrische Volkswagen staat dan ook al voor de deur, de ID.3. Met de ID.3 maakt Volkswagen elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek. De ID.3 heeft een actieradius van 420 kilometer en de prijs zal rond de 40 duizend euro liggen. Naar verluidt zal de lichtere variant, met een actieradius van 330 kilometer volgens WLTP, minder dan 30 duizend euro gaan kosten.

Tik je spaarpot maar alvast open, want elektrisch rijden duur? Binnenkort niet meer!