Bedrijfswagens
Zijm Nieuws De accu van een elektrische auto.

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

De accu van een elektrische auto.

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

  • Minder onderhoud dan een brandstofmotor
  • Snelle acceleratie
  • 8 jaar garantie op elke nieuwe hoogvoltaccu

De accu van een elektrische auto

De motor van de elektrische revolutie.

De accu van een elektrische auto is de drijvende kracht en de ontwikkelingen ervan gaan hard. Slimme oplossingen en vernieuwende technieken verlagen de kosten, verbeteren de prestaties en maken de accu lichter. Zo wordt elektrisch rijden steeds beter toegankelijk voor iedereen.

De evolutie van de accu.

Accu van nu.

Op dit moment is de meest gebruikte accu voor elektrische auto’s een loodaccu. Hoewel deze accu relatief goedkoop is, zijn er betere alternatieven die minder wegen en betere prestaties leveren. Daarom kiezen wij voor de Lithium-ion accu. Deze lichte batterij zorgt ervoor dat je e-Golf of e-up! relatief lange afstanden kan afleggen op één lading. Ook is deze accu minder gevoelig voor temperatuurwisselingen, zodat je het maximale uit je lading haalt.

accu elektrische auto
accu van de toekomst

Accu van de toekomst.

Ook de accu’s van de toekomstige ID. modellen zijn Lithium-ion accu’s. Het grote verschil is de locatie van de accu’s in de auto. In plaats van onder de motorkap, zitten ze namelijk verwerkt in de vloer. De ruimte die je daarmee bespaart, geeft plek voor extra accu’s. Dit heeft positieve impact op je actieradius.