Bedrijfswagens
Zijm Nieuws De kosten van elektrisch rijden.

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

De kosten van elektrisch rijden.

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

Kosten van elektrisch rijden

Bespaar kosten met een elektrische auto.

De kosten van elektrisch rijden, waar betaal je nu voor? De aanschaf van een elektrische auto mag dan wel een hogere investering zijn dan bij een reguliere brandstofauto, je maandelijkse kosten zijn een stuk lager. Je profiteert namelijk van een hoop voordelen. Zo zijn je onderhoudskosten lager, betaal je geen wegenbelasting en BPM én betalen zakelijke rijders slechts 4% bijtelling. Dus wanneer start jij met besparen?

veel gestelde vragen

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kan je als zakelijk rijder tot wel 36% van de aanschafprijs van je elektrische auto aftrekken van de belasting. Dit scheelt je netto al gauw duizenden euro’s.

Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor. Hierdoor zijn er minder slijtagedelen, hoeft er geen olie ververst te worden en heeft de auto geen koppeling en uitlaat. Ook slijten de remmen van een elektrische auto minder snel. Al deze onderdelen hoeven dus niet of minder snel vervangen te worden – en dat scheelt nogal in de kosten. Alles weten over onderhoud van een elektrische auto? Lees dan verder.

Omdat de productietechnieken van elektrische auto’s nog in ontwikkeling zijn en de productieaantallen laag, kost een elektrische auto nu nog vaak meer dan een vergelijkbare brandstofauto. Dit zal binnen een paar jaar waarschijnlijk niet meer zo zijn. De verbeteringen van de techniek gaan snel en de vraag neemt toe, waardoor een elektrische auto steeds betaalbaarder zal worden.