Bedrijfswagens
Zijm Nieuws Onderhoud aan een elektrische auto.

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Onderhoud aan een elektrische auto.

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

  • 35% minder onderhoudskosten dan een brandstofauto**
  • 8 jaar garantie op elke nieuwe hoogvoltaccu
  • Vakkundig onderhoud door gespecialiseerde monteurs

 

Onderhoud aan een elektrische auto

Minder onderhoud, minder kosten.

Onderhoud aan een elektrische auto het is niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee goed. Een elektrische auto heeft een accu in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende, en dus slijtbare, onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Veel gestelde vragen

Het onderhoud van een elektrische auto bestaat uit een inspectieservice en vervanging van de interieurfilter en remvloeistof. Dat is een stuk minder dan bij een brandstofauto. Wel moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd en, waar nodig, vervangen worden.

De APK wordt de eerste keer bij 4 jaar uitgevoerd en vervolgens bij 6 en 8 jaar. Daarna moet de auto elk jaar gekeurd worden.

Zeker. Naast de standaard fabrieks-, lak- en carroseriegarantie, ontvang je ook nog garantie op de accu. Als de auto altijd volgens fabrieksvoorschrift is onderhouden, zit er een standaardgarantie van 8 jaar op de lithium-ion hoogvoltaccu. Deze garantie geldt met een kilometerstand tot 160.000 kilometer.

In de essentie bestaat een elektrische auto uit een elektromotor, omvormer en lader. De omvormer zorgt ervoor dat wisselstroom wordt omgezet in gelijkstroom, waardoor de auto met laadpalen kan worden opgeladen.

Omdat de productietechnieken van elektrische auto’s nog in ontwikkeling zijn en de productieaantallen laag, kost een elektrische auto nu nog vaak meer dan een vergelijkbare brandstofauto. Dit zal binnen een paar jaar waarschijnlijk niet meer zo zijn. De verbeteringen van de techniek gaan snel en de vraag neemt toe, waardoor een elektrische auto steeds betaalbaarder zal worden.