Bedrijfswagens
Zijm Nieuws Zuinig en duurzaam rijden.

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Zuinig en duurzaam rijden.

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

  • Geen uitstoot van CO2 en stikstof tijdens het rijden
  • De groenste manier van autorijden
  • Minder geluidshinder dan reguliere brandstofauto's

Zuinig en duurzaam rijden

Zo groen is elektrisch rijden écht.

Zuinig en duurzaam rijden met de elektrische auto’s maar hoe zuinig is het nu echt? Elektrisch rijden is de groenste manier om met de auto van A naar B te komen. Elektrische auto’s stoten bij het rijden namelijk helemaal geen CO2 of stikstof uit. Ook kunnen veel onderdelen van elektrische auto’s naderhand worden hergebruikt of gerecycled. Rijden op elektriciteit is op dit moment dus écht de schoonste manier van autorijden.

Zo groen ben je bezig met een elektrische auto.

Uitstoot

Een van de grootste milieuvoordelen van elektrische auto’s, is dat ze geen CO2 en stikstof uitstoten tijdens het rijden. Deze stoffen spelen een grote rol in de opwarming van de aarde. Ook stoten ze een stuk minder fijnstof uit, dat schadelijk is voor onze gezondheid. Door te rijden in een elektrische auto ben je dus goed bezig voor mens én milieu. Zet je nog een stap verder en laad je je auto op met groene stroom, dan verminder je de CO2-uitstoot met maximaal 70%.

Elektrisch rijden en uitstoot
weg met autos

Geluid

Dankzij de stille elektromotoren maken elektrische auto’s nauwelijks geluid. Vooral bij lage snelheden zijn de auto’s opvallend stil. Zo stil zelfs, dat alle nieuwe elektrische auto’s vanaf 1 juli 2019 in de EU moeten zijn uitgerust met AVAS. Dit systeem produceert geluid bij het achteruit rijden en bij snelheden tot 20 kilometer per uur. Hierdoor vallen de auto’s meer op voor andere weggebruikers.

Recyclen

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s neemt ook het aantal geproduceerde batterijen toe. Maar gelukkig kunnen deze batterijen gerecycled worden. Na het aandrijven van elektrische auto’s, krijgen ze een tweede leven bij onder andere de opslag van zonne-energie.

accu elektrische auto