0

Geen producten in je winkelmand.

Welke documenten voor private lease heb ik nodig?

Gepubliceerd op door Robin Schoenaker

Private lease kan door iedereen aangevraagd worden met een geldig autorijbewijs tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract. Echter is het niet zo dat iedereen ook direct een private lease contract toegewezen krijgt. Vooraf dien je een aantal documenten voor private lease aan te leveren. Wij controleren vervolgens of private lease financieel een verstandige keuze is voor jou volgens de VFN-norm.  

 

Welke documenten voor private lease heb ik nodig?

Over het algemeen hebben we het volgende nodig:

  • Jouw meest recente loonstrook;
  • een bankafschrift met daarop de storting van het loon en de woonlasten, zoals recente hypotheek- of huurbetaling;
  • een kopie van een geldig paspoort;
  • een kopie van een geldig rijbewijs;
  • Indien je korter dan 12 maanden in dienst bent of een tijdelijk dienstverband hebt, hebben we een werkgeversverklaring nodig.

Zodra wij de documenten ontvangen hebben, verwachten wij binnen enkele werkdagen een reactie te kunnen geven. Mochten we voor jouw specifieke situatie nog andere documenten nodig hebben, laten we dit direct aan je weten!

Wat als jouw aanvraag wordt afgekeurd?

Het kan voorkomen dat jouw aanvraag wordt afgekeurd. Bijvoorbeeld als je nog studeert en nog geen vast of fulltime inkomen hebt. In dat geval is het nog niet gelijk einde verhaal. Ouders kunnen namelijk garant staan. Zij worden als tweede en derde contractant toegevoegd aan de overeenkomst. Voor deze regeling doorlopen zij dezelfde acceptatieprocedure. Hierdoor zijn zij ook aansprakelijk voor het nakomen van de financiële verplichting. Contractanten die garant staan worden ook BKR geregistreerd.

De BKR-registratie

Wat die BKR-registratie precies inhoudt? Wij vragen hiervoor gegevens op over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Wij raadplegen ook het BKR te Tiel. Hier vragen wij na of er tijdens de aanvraag voor private lease al een krediet geregistreerd is. Wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel (de registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%).

Heb je nog vragen over het aanleveren van de documenten voor private lease? Bekijk hier de meest gestelde vragen over private lease of neem contact op met onze specialisten.