0

Geen producten in je winkelmand.

Zitten er risico’s aan private lease? Wat zijn de nadelen van private lease?

Gepubliceerd op door Romy van Geffen

Er zitten een hele hoop voordelen aan private lease. Toch moeten we je ook op de hoogte stellen van eventuele risico’s aan private lease. Wij hebben de meest genoemde nadelen op een rijtje gezet.

#1. Je kan je leasecontract niet zomaar kosteloos opzeggen 

Het is een reactie die meesten zouden geven als je over een private lease contract begint: “Zou je dat wel doen voor zo’n lange periode? Stel er verandert iets aan jouw situatie… Je verliest je baan of je gaat scheiden, dan kom je niet zonder gevolgen onder het leasecontract uit”.

Bij Zijm hoef je hier niet bang voor te zijn. In bepaalde omstandigheden kan het contract kosteloos vroegtijdig beëindigd worden. Raak je werkloos of arbeidsongeschikt, dan begrijpen wij dat het lastig is om aan de maandelijkse betaalverplichting te voldoen. Ook een privé situatie zoals een scheiding, kan ervoor zorgen dat je de private lease kosten niet langer kunt dragen. Het private lease contract kun je in dit geval kosteloos opzeggen bij Zijm.

In deze gevallen zal de leasemaatschappij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Het contract kan dan kosteloos worden beëindigd. In de aanvullende voorwaarden van je leasecontract kun je hier meer over lezen.

Geen speciale reden, maar wil je het contract toch voortijdig beëindigen? Tegen een opzegvergoeding kun je het contract voortijdig beëindigen. Bij Zijm Private Lease denken wij graag met je mee voor een goede oplossing.

 

 #2. Extra gereden kilometers kunnen kostbaar zijn 

Het is mogelijk dat je met jouw auto meer kilometers rijdt dan in het leasecontract is afgesproken. Dit noemen we meerkilometers. Voor deze kilometers betaal je een aanvullend bedrag. Dit wordt berekend met de meerkilometerprijs. Deze prijs staat vermeld in de voorwaarden van het private lease contract. De prijs is afhankelijk van het type auto, maar reken erop dat het niet goedkoop is; het brengt namelijk voor de leasemaatschappij extra administratieve lasten met zich mee. Denk daarom goed na hoeveel kilometer jij per jaar denkt te gaan rijden en sluit daar een leasecontract op af.

 

#3. Private lease heeft een negatief effect op je hypotheek 

Als men weet dat je van plan bent om een hypotheek af te sluiten, raden ze je af om een private lease contract aan te gaan. Als je een financiële verplichting aangaat, zoals een private lease contract, wordt dit geregistreerd bij Stichting BKR. De bank zal dan 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering brengen op de maximale maandelijkse woonlasten.

 

#4. Private lease kan duur zijn bij weinig gebruik

Hoeveel kilometers je per jaar rijdt, heeft invloed op de kosten. Daarom dien je dit door te geven als je het private lease contract afsluit. Rij je maar weinig kilometers per jaar, dan is een auto leasen voor jou minder interessant. Ook als je weinig tot niet rijdt, blijven de vaste lasten namelijk doorlopen bij een leaseauto. Meestal wordt er uitgegaan van een jaarlijks minimum van 10.000 of 12.000 kilometer.

Bij Zijm snappen we dat het vooraf lastig is om in te schatten hoeveel kilometers je in een jaar zal rijden. Als achteraf blijkt dat je meer of minder gereden hebt, verrekenen wij dit. Vanaf 5.000 km minder gereden kilometers krijg je geld terug. Als je onverhoopt meer maakt dan in je contract staat, dan weet je van tevoren al wat dat extra gaat kosten. Deze bedragen verschillen per model. Je kunt dit terugvinden op je offerte of in je private lease contract.

 

#5. Leasen kan duur zijn bij maximale no-claim korting

Als je een no-claim korting bij je autoverzekering hebt, ben je niet altijd goedkoper uit met private lease. Als je tijdelijk leaset, ben je na drie jaar de oude opgebouwde no-claimkorting ook kwijt. Wanneer je zelf een auto koopt, dien je het te doen met de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd tijdens de leaseperiode.

 

Nadelen van private lease

Om de vraag te beantwoorden of er risico’s aan private lease zitten: alle voorwaarden worden vooraf helder uitgelegd en vastgelegd in het contract. Je weet waar je aan toe bent als je een private lease contract bij Zijm aangaat en komt dus niet voor verrassingen te staan. Lees hier meer over private lease of vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Nog vragen over private lease?

Vragen over private lease, wie heeft die nou niet. Private lease is een term die steeds vaker voorbij komt. Maar wat is private lease nou precies? Is private lease duur? Is het voordeliger dan kopen? Hoe wordt private lease berekend? Wanneer kan ik overgaan tot private lease?

Al deze vragen zullen wij hier beantwoorden.

Diverse modellen scherp geprijsd

1 januari 2019 - 31 maart 2020

Voordelig een Volkswagen private leasen

Diverse modellen scherp geprijsd

Private lease geeft veel zekerheid. Nu zijn bij Zijm Volkswagen verschillende modellen scherp geprijsd. Bekijk hoeveel jij kunt besparen met private lease.

Bekijk de actie

Niet denken. Maar gaan.

1 januari - 30 april 2020

Voordelig een SEAT private leasen

Niet denken. Maar gaan.

Kies voor SEAT private lease en rijdt snel weg in jouw nieuwe SEAT, voor een scherpe all-in prijs. Je hoeft alleen de brandstof nog maar te betalen! Je rijdt al in een nieuwe SEAT vanaf € 229 per maand.

Bekijk de actie

Tijdelijk extra scherp geprijsd, op = op

1 januari - 31 maart 2020

De ŠKODA SCALA en OCTAVIA COMBI voordelig private leasen

Tijdelijk extra scherp geprijsd, op = op

Profiteer nu tijdelijk van extra scherpe private lease tarieven. De korting loopt op tot wel 30 euro per maand* en geldt de gehele looptijd van het contract. Combineer de ijzersterke punten van een ŠKODA met de zekerheid van private lease. Onbezorgd in een gloednieuwe ŠKODA rijden voor een vast bedrag per maand. Geniet van de nieuwste technologie en uitstekende ŠKODA service. Jij hoeft enkel nog te tanken, ŠKODA regelt de rest.

Bekijk de actie