0

Geen producten in je winkelmand.

Een elektrische auto private leasen, hoe werkt dat?

Gepubliceerd op door Romy van Geffen

We kunnen er niet meer onderuit: stiller, schoner én klimaat bewuster rijden wordt de norm. Dit betekent dat elektrisch rijden steeds meer in beeld komt. Hoewel niet iedereen staat te springen om een elektrische auto, heeft elektrisch rijden veel voordelen. En een elektrische auto private leasen al helemaal. Wij leggen het je graag uit.

 

Een elektrische auto private leasen

Als je een elektrische auto wil leasen heb je vast een aantal vragen. Private lease is immers een term die steeds vaker voorbijkomt. Vragen die vaak voorbijkomen zijn: Wat kost elektrisch rijden? Hoe en waar kan ik mijn auto opladen? En is een elektrische auto private leasen wel voordelig?

Op al deze vragen kunnen we je met een gerust hart antwoord geven, want de elektrische auto wordt een steeds beter alternatief voor de brandstofauto. Er zijn namelijk steeds meer oplaadpunten om de auto makkelijk én snel op te laden. Daarnaast biedt een elektrische auto private leasen dezelfde voordelen als het leasen van een brandstofauto.

Oplaadkosten van een elektrische auto

Allereerst zullen we ingaan op de oplaadkosten van een elektrische auto, omdat we merken dat daar nog veel onwetendheid en onduidelijkheid in is. De oplaadkosten van een elektrische auto zijn echter wel belangrijk om te overzien, aangezien deze kosten niet worden meegenomen in het vaste maandbedrag.

De wereld van elektrisch ‘tanken’ (laden) is echter een stuk complexer dan die van brandstof tanken. Het opladen van een elektrische auto kan namelijk op verschillende manieren – met grote prijsverschillen. Wij zetten de kosten voor je op een rij.

Prijs per kWh (gemiddeld, zonder abonnement en starttarief indien van toepassing):

  • Thuis: € 0,22 per kWh
  • Publiek laadpunt: € 0,35 per kWh
  • Snellaadstation: € 0,50 à € 0,70 per kWh

Voor bijvoorbeeld de ŠKODA CITIGOe iV ben je ongeveer € 9 kwijt om de accu te laden (als je thuis oplaadt!). Vervolgens kun je 260 kilometer* rijden, wat neerkomt op slechts € 3,50 per 100 km**. Voor de e-Golf ben je ongeveer € 12 kwijt om de accu thuis op te laden. Dit komt neer op slechts € 5,22 per 100 km (als je uitgaat van een actieradius van 230 km**). Zelfs met de zuinigste dieselauto ben je duurder uit – wellicht zelfs het dubbele. minimaal.

Onderweg laden bij een publiek laadpunt? Dan kost een volle accu voor de CITIGOe iV ongeveer € 14. Ruim de helft meer dan thuis, maar nog altijd zeer voordelig (€ 5,40 per 100 km**). Voor de e-Golf betaal je voor een volle accu ongeveer € 19, wat neerkomt op € 7,30  per 100 km.

Ontdek de ŠKODA CITIGOe iV private lease

Wist je dat je op sommige plekken gratis kunt opladen?

Wij Nederlanders houden van gratis. Supermarkt Lidl speelt daar slim op in door bij enkele filialen gratis snellaadpalen te plaatsen. Waar ze staan, kun je opzoeken op websites die de snelladers van Nederland in kaart brengen, zoals als www.chargefast.nl. Gratis opladen kan ook bij Ikea Delft. Andere Ikea-filialen brengen € 0,22 per kWh in rekening. Wil je thuis zo goed als gratis opladen? Wek dan zelf stroom op met zonnepanelen.

Voorkom een hoge aanschafprijs

Hoewel de prijs van elektrische auto’s steeds toegankelijker wordt voor het grote publiek, hebben elektrische auto’s nog steeds een relatief hoge aanschafprijs ten opzichte van een brandstofauto. Deze barrière kan ervoor zorgen dat mensen niet graag overstappen op elektrisch rijden. Deze barrière vervalt met private lease omdat je geen aanschafkosten hoeft te betalen. Daarnaast zijn kosten aan onderhoud en reparaties inbegrepen in de maandprijs. Dit voorkomt onzekerheid over onverwachte kosten en restwaarde. Het gemak en de voordelen van private lease kunnen de doorslag geven om over te gaan tot elektrisch leasen.

Uitgelicht: de Volkswagen e-Golf

Ieder automerk heeft inmiddels wel een elektrisch model op zijn naam staan. Zo ook Volkswagen, met de innovatieve e-Golf. De e-Golf rijdt zoals je dat van een Golf gewend bent, maar dan volledig elektrisch. In 9.6 seconden trek je op van 0 tot 100 km/u en op één acculading kom je tot 230* kilometer ver!

Kies nu voor Private Lease en rijdt de e-Golf in 2020 voor een vast maandbedrag inclusief alle voordelen van private lease.

e-Golf private leasen

 

Wist je dat je je e-Golf binnen 45 minuten tot 80% kunt opladen?

Als de accu van de e-Golf leeg is, dan kun je binnen een uur alweer de weg op. Aan een laadpunt, thuis, op kantoor of openbaar, is de e-Golf na 5,5 uur weer volledig opgeladen. Ben je onderweg? Dan kun je via snelladen de e-Golf in 45 minuten tot 80% opladen.

LET OP!: Snelladen is dus wel een stuk duurder dan thuis laden.

Wist je dat een e-Golf altijd een automatische versnellingsbak heeft?

Sterker nog, een e-Golf heeft maar één versnelling. Dat betekent dat de auto heel soepel accelereert. De enige manier om dat écht te voelen is testen tijdens een proefrit! Maak snel je afspraak.

Het rij gemak van de e-Golf ervaren?

Uitgelicht: de nieuwe elektrische stadsauto ŠKODA CITIGOe iV

Elektrische stadsauto’s zijn enorm populair onder de mensen die zich veel in drukke steden begeven. De CITIGO ͤ  iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA. De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, gecombineerd met nog meer ruimte door zijn compacte techniek. Een garantie voor rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, bijdrage aan een beter milieu, grote actieradius tot 260* kilometer en een snelle laadtijd van ongeveer 5 uur. Kortom: waar voor je geld.

Kies voor Private Lease en je rijd in 2020 comfortabel met de CITIGOe iV voor een vast maandbedrag inclusief alle voordelen van private lease.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden en modellen om te kiezen als je gaat voor elektrisch leasen. Zo ook de Audi e-tron 50 en 55 quattro, Volkswagen e-up! en SEAT Mii electric. 

Of ga je toch voor de ŠKODA CITIGOe iV?

Lees ook onze andere blogs voor meer informatie over elektrisch rijden, private lease en de voordelen van private lease bij Zijm!

Voor andere vragen, kun je altijd contact met ons opnemen.

 

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

 

* De Volkswagen e-Golf actieprijs geldt voor de Volkswagen e-Golf Edition en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar en € 500 eigen risico. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig tot en met 20 december 2019, zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Voorwaarden zijn hier te vinden. Alle genoemde actietarieven gelden niet in combinatie met andere acties, tenzij anders vermeld.

* De Private Lease actie voor de CITIGOe iV houdt in dat je de kunt rijden vanaf maart 2020. Let op: het kan voorkomen dan levertijden afwijken. De actie is op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door ŠKODA Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V.Leasing., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof of  laadkosten zijn niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Aanbod is geldig tot 20 december 2019, zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Voorwaarden zijn hier te vinden. Alle genoemde actietarieven gelden niet in combinatie met andere acties, tenzij anders vermeld.