0

Geen producten in je winkelmand.

Elektrisch rijden: 10 tips om de actieradius te vergroten

Gepubliceerd op door Romy van Geffen

Rij jij elektrisch en haal jij alles uit je accu? Met deze 10 tips kom je verder en heb je nooit meer last van laadstress.

 

2. Accelereer met mate en anticipeer

Vloeiend rijden vergroot de actieradius aanzienlijk. Hoe minder je remt en optrekt, hoe meer energie je bespaart. Anticipeer dus goed in het verkeer en kijk vooruit. Laat tijdig het pedaal los en laat de auto uitrollen bij snelheid minderen of stoppen voor een verkeerslicht.

Meer ontdekken over de Volkswagen e-up!

4. Vermijd energievreters

Ga bewust om met energievreters als verwarming en airconditioning. Zet eens wat vaker de stoelverwarming aan en laat de ‘gewone’ verwarming voor wat het is. Je hebt het net zo warm én je bespaart flink wat energie.

Meer ontdekken over de Volkswagen e-Golf?

6. Zorg voor de juiste bandenspanning

Controleer regelmatig de bandenspanning. Volle banden zijn niet alleen belangrijk voor je veiligheid, maar verminderen ook de weerstand op de weg. En dat werkt dan weer voordelig op je actieradius!

8. Plan vooruit en sta zo min mogelijk stil

Rijden in de spits kan een ‘radiuskiller’ zijn: door het vele stoppen en starten gebruikt de elektromotor iedere keer veel kracht. Probeer de spits dus te vermijden waar mogelijk. Daarnaast kan de speciale routeplanner van de ID.3 je helpen zo efficiënt mogelijk de route te plannen.

Interesse in de SEAT Mii electric?

10. Ken je auto

Deze tip ligt wellicht voor de hand, maar het maximale uit je actieradius halen begint eigenlijk met het perfect kennen van je elektrische auto. Door slim gebruik te maken van functies als e-manager (onderdeel van We-Connect) en verschillende regeneratiestanden, kun je optimaal genieten van alle voordelen van elektrisch rijden. Meer weten met welke slimme features jouw elektrische Volkswagen is uitgerust? Je dealer vertelt je er graag over!

Weetjes over de e-Golf….

Wist je dat je je e-Golf binnen 45 minuten tot 80% kunt opladen?

Als de accu van de e-Golf leeg is, dan kun je binnen een uur alweer de weg op. Aan een laadpunt, thuis, op kantoor of openbaar, is de e-Golf na 5,5 uur weer volledig opgeladen. Ben je onderweg? Dan kun je via snelladen de e-Golf in 45 minuten tot 80% opladen.

LET OP!: Snelladen is dus wel een stuk duurder dan thuis laden.

Wist je dat een e-Golf altijd een automatische versnellingsbak heeft?

Sterker nog, een e-Golf heeft maar één versnelling. Dat betekent dat de auto heel soepel accelereert. De enige manier om dat écht te voelen is testen tijdens een proefrit! Maak snel je afspraak.

Het rijgemak van de e-Golf ervaren?

Met deze tips en weetjes kun je optimaal genieten van jouw elektrische auto. Voor welk model ga jij?

Er zijn verschillende mogelijkheden en elektrische modellen om te kiezen, zoals de Audi e-tron 50 en 55 quattroVolkswagen e-up! en e-Golf, en de SEAT Mii electric. 

 

Voor vragen, kun je altijd contact met ons opnemen.