Bedrijfswagens
Zenna Nieuws Audi A5: stijl en sportiviteit verpakt in een vernieuwd design

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Audi A5: stijl en sportiviteit verpakt in een vernieuwd design

Gepubliceerd op door Romy van Geffen

 • De gefacelifte A5
 • Vijf sportieve S5-modellen
 • Het rijcomfort ervaren? Plan je proefrit in
 • Uitgebalanceerde mix van elegantie met sportieve rijeigenschappen
 • Vernieuwd MMI bedieningsconcept: net zo intuïtief als een smartphone
 • Sportieve S5-modellen met 3.0 TDI, 48V, elektrische compressor

Hij is er! De recent vernieuwde Audi A5 is per direct te bestellen. Gelijktijdig met de gerestylede A5 Sportback, Coupé en Cabriolet introduceert Audi ook twee Launch editions voor de A5 modelserie. Ze hebben allen een vernieuwd design, het geavanceerde MMI bedieningsconcept en efficiënte mild-hybrid technologie. De Audi S5-modellen danken hun indrukwekkende prestaties aan de combinatie van een krachtige 3.0 TDI-motor, een elektrische compressor en een 48V elektrisch systeem.

Audi levert de vernieuwde A5-serie met een keuze uit vijf motoren, en altijd in combinatie met een 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling. De A5 Coupé en Cabriolet zijn er beide als 40 TFSI (140 kW/190 pk) en als 45 TFSI quattro (180 kW/245 pk). De A5 Sportback is er aanvullend ook op aardgas als 40 g-tron (125 kW/170 pk) en in twee dieselvarianten: 35 TDI (120 kW/163 pk) en 40 TDI (140 kW/190 pk).

Het rijcomfort van de Audi A5 ervaren?

Wat is nieuw op de Audi A5?

Uiterlijk volgen de vernieuwde A5-modellen het design dat recent met de A4 werd ingezet. De bredere en vlakkere Singleframe-grille is een blikvanger, net als de luchtopeningen erboven die verwijzen naar de Audi Sport quattro uit 1984. De gerestylede dorpels dragen bij aan een slanker silhouet, terwijl de diffuser met trapeziumvormige uitlaten de breedte van de nieuwe modellen benadrukt. LED-verlichting is standaard op elke nieuwe A5. Matrix LED-verlichting (tevens beschikbaar met Audi Laser light) en dynamische richtingaanwijzers zijn optioneel.In het vernieuwde interieur springt het nieuwe MMI touch display direct in het oog. Het 10,1 inch touchscreen dat de draai-/drukknop vervangt, geeft akoestische feedback en de graphics zijn helder en duidelijk. Ook stembediening (natural voice control) is mogelijk.

Op en top verbonden

Het bedienen van het MMI touch systeem lijkt sterk op het gebruik van een smartphone. Het 10,1 inch touchscreen dat de draai-/drukknop vervangt, geeft akoestische feedback en de graphics zijn helder en duidelijk. MMI search is gebaseerd op free text input en geeft snel relevante hits. Ook stembediening (natural voice control) is mogelijk. Nieuwe functies maken navigeren nog slimmer met onder andere suggesties op basis van eerder gereden routes. Daarnaast is er toegang tot een breed scala aan online diensten, zoals verkeerstekenherkenning, het vinden van parkeerplekken en in de toekomst ook verkeerslichtinformatie. De in de toekomstig beschikbare Car-to-X dienst informeert de bestuurder bijvoorbeeld over de snelheid die aangehouden dient te worden om op de volgende kruising groen licht te krijgen. Via de myAudi app zijn auto en smartphone makkelijk en snel te koppelen en zijn persoonlijke voorkeuren op te slaan. De Audi virtual cockpit met drie weergavemogelijkheden en een head-up display zijn optioneel.

Enthousiast geworden van de Audi A5?

Efficiënte kracht

Bij de marktintroductie zijn er vijf motoren beschikbaar voor de nieuwe A5-modellen. De motoren zijn vrijwel allemaal uitgevoerd met brandstofbesparende (tot 0,4 l/100 km) mild-hybride technologie. Ook zorgt deze technologie voor een snelle en soepele herstart van het start/stop-systeem. Een automatische transmissie (7-traps S tronic of 8-traps tiptronic) is altijd standaard. Alle nieuwe A5-modellen voldoen aan de Euro 6d-temp emissienorm.

Launch editions

Naast de Pro Line standaarduitvoering luidt Audi de marktintroductie van de vernieuwde A5-modellen in met twee Launch editions. Aanvullend op de Pro Line krijgt de luxe Launch edition Business bijvoorbeeld:

 • Audi matrix LED koplampen incl. dynamische richtingaanwijzers achter
 • 18 inch lichtmetalen velgen 5-V-spaak dynamic design
 • Sportstoelen
 • Audi virtual cockpit
 • MMI navigatie plus met 10,1 inch touchscreen
 • Zilvergrijze decoratielijsten
 • Interieurdelen in glasoptiek zwart

Met de Launch edition Sport biedt Audi de mogelijkheid om naast luxe ook een flinke dosis extra dynamiek toe te voegen. Ten opzichte van de Pro Line biedt deze edition bijvoorbeeld extra:

 • matrix LED koplampen incl. dynamische richtingaanwijzers achter
 • 18 inch lichtmetalen velgen S design
 • S-line sportonderstel
 • virtual cockpit
 • MMI navigatie plus met 10,1 inch touchscreen
 • Interieurdelen in glasoptiek zwart
 • Audi soundsystem

Sportief comfort

Standaard beschikken de nieuwe A5-modellen over een sportief-comfortabel afgestemd onderstel. Een sportonderstel met elektronisch aangestuurde schokdempers is optioneel. Audi drive select maakt het mogelijk om een rijmodus naar wens te kiezen en zit standaard op alle modellen. De respons van de motor, de transmissie, de besturing en het onderstel worden op basis daarvan automatisch aangepast. De assistentiesystemen zijn gebundeld in de pakketten ‘Tour’ en ‘Parkeren’.

Ultieme sportiviteit: S5

De in alle opzichten zeer sportief uitgevoerde nieuwe S5-modellen hebben een 3.0 TDI met een vermogen van 255 kW/347 pk en een koppel van 700 Nm aan boord. Ook maken ze gebruik van mild hybrid-technologie, een 48V elektrisch systeem en een elektrische compressor die de turbo ondersteunt. De S5 Coupé en S5 Sportback met standaard quattro vierwielaandrijving, accelereren in minder dan 5,0 seconden van 0-100 km/u. Hun topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Het dak er af

De nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet hebben, net als andere open Audi’s, een klassieke softtop. Deze uitstekend (akoestisch) geïsoleerde kap opent in slechts 15 seconden. Dit kan zelfs rijdend (tot 50 km/u). De open modellen hebben een bagageruimte met een inhoud van 370 liter. Voor maximaal laadgemak zijn de rugleuningen van de achterstoelen neerklapbaar.

Nu te bestellen

Prijzen van de vernieuwde Audi A5-serie beginnen bij € 49.640 voor de A5 Sportback 40 TFSI met 7-traps S-tronic. Als Launch edition Business is deze Sportback er inclusief de meeruitrusting vanaf € 50.940, terwijl de sportief-luxe A5 Sportback 40 TFSI Launch edition Sport te bestellen is vanaf € 53.540. De meerprijs voor de A5 Coupé en A5 Cabriolet bedraagt respectievelijk € 400 en € 9.500.

Vraag nu een offerte aan voor de vernieuwde Audi A5.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.