Bedrijfswagens
Zenna Nieuws Het beste van twee werelden met plug-in hybride, maar wat is het precies?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Het beste van twee werelden met plug-in hybride, maar wat is het precies?

Gepubliceerd op door Romy van Geffen

  • Van tanken naar opladen
  • Combinatie van verbrandingsmotor met elektromotor
  • De plug-in modellen van Audi

De plug-in hybriden van Audi rijden zuiver elektrisch en zonder uitstoot. Ze hebben geen moeite met lange afstanden. Maar wat is plug-in hybride nou precies? En waarom plug-in hybride rijden? Wij geven u het antwoord, met een overzicht van de plug-in modellen van Audi.

 

Plug-in hybride: het beste van twee werelden

Een plug-in hybride auto (PHEV: Plug-in Hybrid Electric Vehicle) kan elektrisch rijden, maar rijdt ook op conventionele brandstoffen zoals benzine of diesel. Daarnaast kan een plug-in hybride net als een elektrische auto worden opgeladen d.m.v. een stekker die moet worden ‘ingeplugd’. Dit soort auto’s zit daardoor tussen een volledig elektrische auto en een conventionele brandstofauto in.

In een volledig elektrische auto zit geen verbrandingsmotor, waardoor deze alleen kan opgeladen worden aan een laadpaal. Een plug-in hybride auto wordt aangedreven door een elektromotor, maar kan ook rijden met alleen een verbrandingsmotor of een combinatie van beiden. De wielen worden aangedreven door de elektromotor, alleen de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Het grootste verschil is de aandrijving van de auto’s en de manier van tanken/opladen.

De combinatie van een conventionele verbrandingsmotor en elektromotor zorgt voor een lager gemiddeld verbruik. Dankzij de extra krachtige elektromotor behoort u tot de vlottere verkeersdeelnemers. Het dichte netwerk van laadpalen in
Nederland helpt om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Voor de langere reizen is er de geruststellende aanwezigheid van
een benzinemotor. De lagere CO2 uitstoot, lagere bpm en in veel gevallen de lagere wegenbelasting zijn bijkomende voordelen van een PHEV.

 

Bekijk hier alle plug-in hybride modellen van Audi

 

 

Audi A3 Sportback e-tron

In de Audi A3 Sportback 40 e-tron rijdt u met een innovatieve aandrijflijn. U profiteert van de kracht van een benzinemotor en de efficiency van een elektromotor. Subtiele aanwijzingen aan de buitenkant wijzen op het bijzondere karakter van deze auto.

Max. actieradius: 46 km*

Vermogen: 204 pk

Verkoopprijs: vanaf € 40.360

Bijtelling: 22 %

Private lease: vanaf € 489**

Offerte aanvragen

 

 

Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro

Als u op de rest wilt voorlopen, moet u uw eigen weg gaan. Met de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro lukt dat op indrukwekkende manier. Deze auto heeft een efficiënte plug-in hybrideaandrijving, een toonaangevend bedieningsconcept, een comfortabel interieur en een atletisch design.

Max. actieradius: 53 km*

Vermogen: 367 pk

Verkoopprijs: vanaf € 78.830

Bijtelling: 22 %

 

Offerte aanvragen

 

 

 

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Max. actieradius: 52 km*

Vermogen: 367 pk

Verkoopprijs: vanaf € 97.930

Bijtelling: 22 %

 

Offerte aanvragen

 

Audi A8 60 TFSI e quattro

De Audi A8 60 TFSI e quattro is een chique en luxueuze limousine met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de elektromotor rijdt hij lokaal emissievrij en voor langere trajecten is er de krachtige benzinemotor. Dankzij de vele info- en entertainmentfuncties kunnen bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden hun digitale gewoontes in de auto voortzetten.

Max. actieradius: 47 km*

Vermogen: 499 pk

Verkoopprijs: vanaf € 113.345

Bijtelling: 22 %

 

Offerte aanvragen

 

 

Audi Q5 TFSI e quattro

De plug-in hybride Audi Q5 TFSI e quattro heeft een gunstig normverbruik, rijdt sportief en stoot in de elektrische stand geen schadelijke stoffen uit. Hij combineert een benzinemotor met een elektromotor en biedt daarnaast het comfort en de praktische gebruiksmogelijkheden die u van een premium SUV kunt verwachten.

Max. actieradius: 45 km*

Vermogen: 299 pk

Verkoopprijs: vanaf € 65.840

Bijtelling: 22 %

 

Offerte aanvragen

 

Audi Q7 TFSI e quattro

De Audi Q7 TFSI e blinkt uit door zijn innovatieve plug-in hybridetechniek, ongekend ruime interieur en een sportieve uitstraling. Deze SUV is ideaal voor elk gezin dat in de directe omgeving elektrisch wenst te rijden.

Max. actieradius: 43 km*

Vermogen: 340 pk

Verkoopprijs: vanaf € 85.000

Bijtelling: 22 %

 

Offerte aanvragen

 

Extra gemakkelijk wordt opladen met de wallbox, app en mobiliteitskaarten die u bij uw auto kunt aanvragen. Onze Audi verkoopadviseurs kunnen u alle ins en outs vertellen over de Shuttel-mobiliteitskaart met meer dan 65.000 laadpunten die u in zestien Europese landen kunt gebruiken.

 

Nog vragen over plug-in hybride rijden?

Neem dan contact op met onze adviseurs

 

Contact Algemeen

Het meest eenvoudige formulier voor alle vragen en berichten.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

 

** Op basis van Private Lease inclusief btw bij 60 maanden en 10.000 km/jaar. Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Gelderland. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.