Bedrijfswagens
Zijm Nieuws ŠKODA’s eerste elektrische SUV gaat ŠKODA ENYAQ heten

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

ŠKODA’s eerste elektrische SUV gaat ŠKODA ENYAQ heten

Gepubliceerd op door Romy van Geffen

  • ŠKODA’s eerste elektrische SUV
  • Modelnaam combineert de ‘E’ van e-mobility met de letter ‘Q’ van ŠKODA’s SUV-range
  • ŠKODA ENYAQ: afgeleid van de Ierse naam ‘Enya’, wat ‘bron van leven’ betekent
  • Eerste model van ŠKODA op MEB-platform
  • Modelnaam combineert de ‘E’ van e-mobility met de letter ‘Q’ van ŠKODA’s SUV-range
  • ŠKODA ENYAQ: afgeleid van de Ierse naam ‘Enya’, wat ‘bron van leven’ betekent
  • Eerste model van ŠKODA op MEB-platform (Modular Electrification Toolkit)

 

ŠKODA ENYAQ: dat wordt de naam van ŠKODA’s eerste elektrische SUV op basis van de Modular Electrification Toolkit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep. Met deze volledig elektrisch aangedreven SUV introduceert ŠKODA een nieuwe naam waarvan de letter ‘E’ verwijst naar e-mobility en de ‘Q’ de verwantschap met ŠKODA’s succesvolle SUV-serie onderschrijft. De ENYAQ markeert voor ŠKODA een belangrijke stap voorwaarts in het nieuwe tijdperk van de elektromobiliteit.

 

De naam van de ŠKODA ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. De ‘bron van leven’ symboliseert een nieuw begin van ŠKODA in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit. Bovendien ligt hij in lijn met ŠKODA’s merkfilosofie ‘Driven by inventiveness – clever ideas since 1895’. ‘Enya’ is authentiek, boordevol karakter en levensvreugde, is eenvoudig uit te spreken en te onthouden, en past perfect bij het nieuwe tijdperk voor ŠKODA, in het jaar waarin het merk zijn 125-jarig jubileum viert.

ENYAQ: herkenbaar voor ŠKODA’s SUV’s

Zoals de namen van ŠKODA’s succesvolle SUV-modellen – de KODIAQ, KAROQ en KAMIQ – hun namen ontlenen aan de taal van de Inuit uit Noord-Canada en Groenland, zo krijgen de toekomstige volledig elektrische modellen van ŠKODA op het MEB-platform een naam uit de Ierse taal.

De ŠKODA ENYAQ is het eerste serieproductiemodel van ŠKODA op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Daarmee vormt hij de volgende stap na een reeks van meer dan tien elektrische modellen die tot eind 2022 onder het ŠKODA iV submerk worden gelanceerd. ŠKODA verwacht dat volledig elektrische en plug-in hybride-modellen rond 2025 zo’n 25 procent van de verkopen voor rekening zullen nemen. Tegen 2021 heeft de autofabrikant twee miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische modellen en een holistisch, onderling verbonden ecosysteem voor moderne en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

SKODA iV

ŠKODA presenteerde niet alleen zijn nieuwe sub-merk iV E-Mobility, maar ook de eerste twee geëlektrificeerde productiemodellen in de 124-jarige historie van het merk: de elektrische CITIGOᵉ iV en de SUPERB iV plug-in hybride. Beide modellen maken E-Mobility ‘Simply Clever’ met een korte laadtijd, een groot bereik en betaalbare prijzen. iV is de naam die we bij ŠKODA meegeven aan onze meest innovatieve auto’s. Dit zijn onze hybride en volledig elektrische auto’s. iV staat niet alleen voor innovatief, maar staat ook voor intelligentie, individuele en intuïtieve auto’s. Voor auto’s die iconisch en inspirerend zijn. En bovenal auto’s die voor iedereen zijn. En dat is waarom we ze de naam iV meegeven.

De eerste detailfoto onthult een designaccent van de ŠKODA ENYAQ, specifiek de naam ‘ENYAQ’ op de achterzijde van de SUV, het tweede volledig elektrische ŠKODA-model na de CITIGOe iV.

De visie van ŠKODA op de toekomst wordt VISION genoemd, met onder andere de conceptversie de VISION iV.

De VISION iV is onze visie voor de toekomst: slimmer, schoner en efficiënter. Wat wij laten zien is niet alleen een elektrische SUV, het is technologie naadloos geïntegreerd met één gedachte: de mensen in de auto.

Mis niets van ŠKODA’s visie op de toekomst met de VISION conceptmodellen.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste VISION nieuws en de nieuwe ontwikkelingen omtrekt elektrisch rijden.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.