Bedrijfswagens
Home Acties Airco onderhoud vanaf € 99,-

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

1 augustus - 30 september 2020

Airco onderhoud: fris de zomer door

De airco houd je niet alleen in de zomer lekker koel maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. Je airco zorgt dus niet alleen voor een fijne temperatuur maar ook voor een heerlijke frisse en hygiënische lucht.

 • Airco onderhoud voor € 99
 • Geldig voor auto's tot modeljaar 2016
 • Schimmels en bacteriën worden verwijderd
 • Geen muffe luchtjes meer dankzij geurbehandeling
 • Weer volledige koelcapaciteit
Image

Airco onderhoud normaal € 139
Nu tijdelijk € 99

De airco houd je niet alleen in de zomer lekker koel maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. Je airco zorgt dus niet alleen voor een fijne temperatuur maar ook voor een heerlijke frisse en hygiënische lucht. De monteur is ongeveer een uur bezig met de airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling. Wat airco onderhoud kost voor jouw auto jonger dan modeljaar 2016? Bekijk de veelgestelde vragen.

Plan eenvoudig online een werkplaatsafspraak in

Image

Airco-tips

Als je tussen de airco-onderhoudsbeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!

  • Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
  • Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
  • Zet in de zomer na stilstand van jouw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken

Alleen een check?

Door de airconditioning van jouw auto tijdig te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt. Blijkt dat onderhoud nodig is, dan is de check helemaal gratis.

Plan eenvoudig online een werkplaatsafspraak in

Veelgestelde vragen

Met behulp van een koudemiddel kan je airco goed functioneren. Het koudemiddel in je airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van je airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Door gebruik en verdamping nemen de prestaties van de airco jaarlijks af. Wij raden je daarom aan de airco om het jaar te controleren en reinigen. Hoe vaak je airco moet worden bijgevuld, hangt af van het gebruik.

Wij adviseren van niet. Met een goed werkende airco voorkom je namelijk beslagen ruiten. Voor je eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter onderhoud te laten uitvoeren.

Vanaf modeljaar 2016 kost airco onderhoud € 189 i.v.m. ander koudemiddel geschikt voor deze modellen.