Bedrijfswagens
Home Acties SKODA DSG automaat
 • Geen producten in je winkelmand.

1 september - 30 november 2021

Tijdelijk scherpe meerprijzen: SKODA DSG

Je kent het wel: je staat in de file en blijft maar op- en terugschakelen. Hoe comfortabel is het dan om een ŠKODA met een automaat te rijden?

 • Al vanaf € 2.000
 • Gunstiger in verbruik, sneller schakelen en meer comfort en rijgemak
Image

Bij veel keuzes laten we ons leiden door gebruiksgemak en comfort. Maar wanneer we moeten kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat, geven oude vooroordelen vaak de doorslag. De DSG-transmissie rekent hiermee af.

Profiteer nu van extra scherpe meerprijzen op de DSG automaat van SKODA.

Deze actie is geldig op de volgende modellen

Image

De nieuwe FABIA

Meerprijs DSG automaat: € 2.500

Image

FABIA COMBI

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Image

SCALA

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Image

KAMIQ

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Image

OCTAVIA

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Image

OCTAVIA COMBI

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Image

KODIAQ

Meerprijs DSG automaat: € 3.000

Image

SUPERB

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Image

SUPERB COMBI

Meerprijs DSG automaat: € 2.000

Veelgestelde vragen en vooroordelen

Vroeger waren automatische versnellingsbakken zwaar en inefficiënt. Dit zorgde voor een afname van de prestaties en een stijging van het brandstofverbruik. Bij de zeventraps DSG-transmissie van ŠKODA behoren deze nadelen tot het verleden. In de meeste modellen verloopt de acceleratie met de automaat sneller. Het verbruik is in veel gevallen zelfs gunstiger. Dat komt doordat de slimme elektronica van de DSG rekening houdt met de weg- en verkeersomstandigheden. Zo draait de motor altijd met het optimale toerental. Bij hogere snelheden vermindert dat ook nog eens het motorgeluid.

Veel bestuurders vinden een handgeschakelde versnellingsbak sportiever rijden dan een automaat. Gevoelsmatig is dat misschien het geval, maar een DSG-transmissie schakelt sneller dan de sportiefste automobilist. Mocht je toch zelf willen schakelen, dan kan dit nog steeds. Selecteer de manuele stand, geef een tikje tegen de flippers aan het stuur en je wisselt vliegensvlug van versnelling. Zonder de tussenkomst van een koppelingspedaal. Comfortabel én bliksemsnel!

DSG staat voor ‘Direct Shift Gear’ of ‘Direkt Schalt Getriebe’. Een passende naam, want hij schakelt lekker direct. Wat maakt een DSG-automaat zo snel? Het geheim zit ’m in de twee koppelingen. Eentje voor de eerste, derde, vijfde en zevende versnelling en eentje voor de tweede, vierde en zesde versnelling. Zodra de DSG-automaat van versnelling moet wisselen, schakelt hij in een fractie van een seconde tussen beide koppelingen.

 • Goedkoper
 • Lichter
 • Gevoel van direct contact tussen motor en aangedreven wielen
 • Betrekt bestuurder gevoelsmatig nauwer bij het rijden
 • Gunstiger verbruik
 • Sneller schakelen
 • Comfort en rijgemak
 • Bestuurder houdt alle aandacht bij het verkeer