Bedrijfswagens
Home Bijtelling berekenen.

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Bijtelling berekenen

Bijtelling blijft een hot topic voor zakelijke rijders die ook privé gebruik maken van hun auto. Zeker aangezien de regels, voorwaarden en bijtellingspercentages eens in de zoveel tijd veranderen. Die wijzigingen zorgen ieder jaar voor een ander kostenplaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwe regels voor de bijtelling in 2020? Zijm praat je bij.

Wij helpen je graag bij vragen over bijtelling

Wat is bijtelling?

Nog even in het kort: bijtelling is het bedrag dat je afdraagt aan de belasting als je met je zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers privé rijdt. Voor de bijtelling van 2020 zijn er 2 mogelijkheden: 8% of 22% bijtelling. De 8% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s zoals de Volkswagen e-Golf. Bij leaseauto’s met meer dan 0g/km CO2-uitstoot geldt sinds 2017 nog 1 bijtellingspercentage van 22%. Overigens telt de 22% alleen bij auto’s met een datum tenaamstelling (deel 1B) vanaf 1 januari 2017.

Fiscale bijtelling 2020 berekenen.

Het bijtellingsbedrag dat je netto per maand betaalt, hangt af van 3 factoren:

Bereken hier zelf jouw bijtelling

De Rekensom:

Cataloguswaarde (= fiscale waarde) x bijtellingspercentage x belastingschijf / 12 maanden = maandelijkse bijtelling

 

Auto leasen met 8% bijtelling.

De Volkswagen e-Golf, bijvoorbeeld, heeft een actieradius tot 300 kilometer en is mede door de Milieu investeringsaftrek (MIA) bereikbaarder dan ooit. Kies je voor een Volkswagen e-Golf, dan wordt het bijtellingspercentage van 8% gerekend.

Bijtellingskorting.

Modeluitvoeringen met een tenaamstelling (deel 1B) van voor 2017 komen nog in aanmerking voor een bijtellingskorting. De eerder toegekende bijtellingskorting blijft geldig voor een periode van 60 maanden na de eerste tenaamstelling van het kenteken. Zijn de 5 jaar verstreken? Dan vervalt de korting en berekenen we opnieuw je maandelijkse bijtelling.

Meer lezen of weten over zakelijk rijden en de zakelijke mogelijkheden?