Bedrijfswagens
Home Nieuws Drie redenen om te kiezen voor een merkverzekering
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Algemeen / 6 augustus 2020

Drie redenen om te kiezen voor een merkverzekering

Een auto verzekering voor jouw Volkswagen, Audi, SEAT of SKODA sluit je af bij Zijm. Wij geven jou onze drie beste redenen om te kiezen voor een verzekering van Zijm. Wij werken samen met Volkswagen Pon Financial Services en Allianz als het gaat om de verzekeringsproducten.

  Een autoverzekering is een soort noodzakelijk kwaad. Het is weinig tastbaar waarvoor je nou eigenlijk betaalt, totdat die vervelende situatie ontstaat waarbij je schade hebt, je auto gestolen is of zelfs een ongeluk is gebeurd. Puntje bij paaltje (sorry, flauwe woordspeling maar des te toepasselijker) wil je dat een verzekering je helpt wanneer dat nodig is, zonder gedoe of kosten die je niet verwachtte. Dat je de verzekering moet aanspreken is al vervelend genoeg.

  Onze verzekering is niet de goedkoopste als je alleen naar de maandlasten kijkt. Maar voor degene die íets verder kijkt dan de laatste euro is het een verzekering waar je geen omkijken naar hebt. Je kunt zorgeloos rondrijden ook wanneer dat door omstandigheden niet (meer) in je eigen auto is… Wij geven jou onze drie beste redenen om te kiezen voor een verzekering van Zijm. Wij werken samen met Volkswagen Pon Financial Services en Allianz als het gaat om de verzekeringsproducten.

  Image

  Even concreet.

  Waarom kies je voor een verzekering via Zijm? Simpel, we hebben de drie beste redenen voor je opgesomd.

  Reden 1: Direct vervangend vervoer

  Reden 2: Vijf jaar nieuwwaarde regeling (bij nieuwe auto’s) óf drie jaar aanschafwaarde (bij occasions)

  Reden 3: Geen eigen risico (tenzij je een vrijwillig eigen risico neemt voor extra voordeel op je premie).

  Weten wat onze verzekering jou kost?

  Bereken je maandpremie eenvoudig!

  Reden 1: Direct vervangend vervoer

  Wat we daarmee bedoelen? Dat je – wanneer je bijvoorbeeld schade laat herstellen – direct vervangend vervoer mee krijgt. Veel verzekeringen hebben “vervangend vervoer na 24 uur”. Daarmee wordt bedoeld dat je eerst 24 uur zelf moet overbruggen. Hoe je dan thuiskomt vanaf de schadehersteller? Geen idee, lopend? Óf je moet de eerste dag zelf betalen. In sommige gevallen kan de auto in één dag al gerepareerd worden wat betekent dat je zelf de vervangende auto betaald. Wij vinden dat je dan niet écht verzekerd bent voor vervangend vervoer en hebben daarom ook het eerste moment dat je hem nodig hebt “gewoon” meeverzekerd.

   

  Reden 2: Vijf jaar nieuwwaarde regeling (bij nieuwe auto’s) óf drie jaar aanschafwaarde (bij occasions)

  De nieuwwaarde regeling zegt eigenlijk zoveel als “je krijgt de nieuwwaarde van je auto uitgekeerd wanneer je auto gestolen wordt of total loss wordt verklaard”. Bijvoorbeeld: na 1,5 jaar wordt je auto gestolen. Dan krijg je het volledige aankoopbedrag zodat je direct ook weer een vergelijkbare nieuwe auto kunt aanschaffen. Bij een occasion geldt een aanschafwaarde regeling. Hetzelfde principe maar dan natuurlijk niet voor de nieuwwaarde maar voor de prijs die je betaalde bij aanschaf. Dan ben je ook direct in staat om voor hetzelfde bedrag weer een gebruikte wagen aan te schaffen.

  Wat andere verzekeringen doen? Vaak hebben ze maar één jaar nieuwwaarde regeling. Maar ga eens na, als je twee jaar in je nieuwe auto rijdt. Dan voelt hij nog als nieuw toch? Natuurlijk schrijft een auto relatief snel af en is hij na 2 of 3 jaar niet meer waard wat hij nieuw kostte. Maar je wilt bij een vervelende situatie wel in staat zijn weer gewoon een nieuwe terug te kopen.

  Overigens kun je ook voor een lagere premie kiezen en voor 1 of 3 jaar nieuwwaarde regeling kiezen. Wij raden het je in de meeste gevallen af maar willen je de keuze natuurlijk niet ontnemen!

  Heeft jouw huidige verzekering een nieuwwaarde of aanschafwaarde regeling?

  Als je op tijd bent is oversluiten mogelijk en ben je alsnog verzekerd voor de nieuwwaarde gedurende 5 jaar. Bereken jouw premie en vraag onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden!

  Reden 3: Geen eigen risico

  Bij onze merkverzekering kun je vrijwillig kiezen voor een eigen risico maar je kunt je auto ook verzekeringen zonder eigen risico. Extra korting op je premie lijkt op korte termijn vaak fijn om je maandlasten laag te houden maar op het moment dat je schade hebt komt die factuur van € 250,- (oplopend tot zelfs € 1.000,-) eigen risico hard aan.

  Hoe dan ook, bij ons heb je de keuze.

   

  Vanzelfsprekend, zeker. Zijm.

  Wat we niet benoemde is dat schadeherstel gewoon via ons kan. Zowel ruitreparaties, carrosseriewerk als alle technische (of natuurlijk onderhouds-)werkzaamheden voeren wij uit. We bieden het merk dat je rijdt ook aan als vervangend vervoer en we gebruiken 100% originele onderdelen. Je auto is en blijft een échte merkauto en de waarde blijft behouden.