Bedrijfswagens
Home Nieuws SEAT Arona of Volkswagen Taigo – wat is jouw favoriet?
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Algemeen / 30 december 2021

SEAT Arona of Volkswagen Taigo – wat is jouw favoriet?

  De SEAT Arona en de Volkswagen Taigo, het zijn beide stoere compacte crossovers. Gekenmerkt door een hoge zit, genoeg bagageruimte en voldoende zitruimte. De SEAT Arona en de Volkswagen Taigo zijn ideale gezinsauto’s met veel comfort. Wij zetten enkele eigenschappen van beide modellen op een rijtje. Zo zie jij in één oogopslag de verschillen en overeenkomsten! Wat is jouw favoriet?

  SEAT Arona

  De SEAT Arona is een perfecte combinatie tussen een praktische gezinsauto en een sportieve crossover. Het model is gebaseerd op de SEAT Ibiza. De auto’s delen hetzelfde platform. De Arona is stoerder doordat het hoger op de wielen staat, de kunststof randen rondom de wielkasten en de kunststof platen onderaan. De SEAT Arona is leverbaar in 6 uitvoeringen.

  SEAT Arona exterieur

  Het nieuwe model is snel te herkennen aan de nieuwe, hogere grille aan de voorkant met mistlampen die in de voorbumper zitten. De SEAT Arona wordt standaard geleverd met LED-koplampen die het vooraanzicht een brutale boost geven.

  Aan de achterkant heeft de Arona ook een facelift ondergaan. De spoiler bovenaan de achterruit is behoorlijk groot geworden. Deze loopt ook wat verder door, waardoor er minder turbulentie achter de auto komt.

  Tevens heeft de achterkant ook een vernieuwde bumper met een diffuserachtig paneel. Bij het samenstellen van jouw Arona kun je kiezen uit 17 en 18 inch wielen.

  De laadruimte van de SEAT Arona is indrukwekkend! Er is ruimte voor maar liefst 400 liter. Dit is meer dan de SEAT Ibiza en de Leon. De laadruimte groeit naar 1.280 liter als de achterbank wordt neergeklapt.

   

  SEAT Arona interieur

  Stoer van buiten, maar comfortabel van binnen. De Arona heeft een comfortabele hoge zit en het materiaalgebruik is naar een hoger niveau getild. Er wordt gebruik gemaakt van veel zachte materialen. Bijvoorbeeld bij de armsteun en de toplaag bovenop het dashboard. Het multifunctionele stuur is bekleed met nappaleder en ligt goed in de hand. Het stuur heeft standaard een platte onderkant en knopjes waarmee je dingen kunt bedienen op de Cockpit.

  Verder vallen de ronde ventilatieroosters op. Deze zijn optioneel leverbaar met Led verlichting, waardoor je de sfeer in de auto kunt aanpassen.

  Het display van het infotainmentsysteem van de Arona is standaard 8,2 inch, maar optioneel leverbaar in 9,2 inch. Het scherm zit redelijk hoog en heeft een centrale ligging in het blikveld van de bestuurder. Op deze manier kun je jouw ogen meer op de weg houden. Verder werkt het infotainment snel en praktisch.

  Er is ook een Virtual Cockpit leverbaar. Met de Virtual Cockpit hoef je je ogen helemaal niet meer van de weg af te houden! Je kunt hier alles van aflezen, zoals de navigatiemap.

  De SEAT Arona is te bestellen vanaf €23.400 en je hebt de keuze uit 6 uitvoeringen

  Volkswagen Taigo

  De Volkswagen Taigo is een mix van sportiviteit van een coupé en de ruimte van een SUV. De Taigo is niet vies van ongebaande paden, maar fungeert ook als een perfecte stadsauto.

  De Taigo is eigenlijk het sportieve broertje van de T-Cross. De auto staat ook op hetzelfde MQB-platform als de Polo en de T-Cross, maar is net wat sportiever door zijn aflopende daklijn. Hij is te herkennen aan de kunststof wielkasten en de kunststof bescherming rondom de dorpels.

  Wat betreft de afmetingen is de Volkswagen Taigo lager dan de T-Cross en de T-Roc, maar wat opvalt is dat hij langer is dan de T-Cross en zelfs langer dan de T-Roc. De wielbasis is wel bijna even groot als die van T-Cross. Wielen zijn verkrijgbaar van 16 tot 18 inch.

  De Taigo is niet compleet nieuw, hij wordt al een tijdje verkocht in Brazilië onder de naam Nivus. In Europa hebben ze het design en de techniek aangepast om aan de kwaliteitseisen uit Europa te voldoen.

  Volkswagen Taigo exterieur

  Aan de voorkant heeft de Taigo een brede grille met honingraatpatroon en de optionele IQ.Light LED Matrix koplampen. Deze lampen zijn verbonden met elkaar met een doorlopende stijlvolle en strakke LED-strip.

  Vooral door de achterkant ziet een Taigo er sportiever uit dan bijvoorbeeld de T-Cross. Dit komt door de aflopende daklijn en door de lichtbalk aan de achterkant. Deze lichtbalk is strak met in het midden het Volkswagen logo. Deze kun je niet indrukken. Om de kofferbak te openen zit er een knopje achter de lichtbalk.

  Bij auto’s met een aflopende daklijn denken veel mensen dat die minder praktisch en minder bagageruimte heeft. Maar dat valt mee! Ondanks de aflopende daklijn heeft de Taigo kofferbak en inhoud van 438 liter. klap je de bank naar voren, dan creëer je een inhoud van 1122 liter.

  Het is mogelijk om een trekhaak aan te vinken op de optielijst van de Taigo. In totaal kan hij tussen de 1000 en 1200 kg trekken, afhankelijk van de motorvarianten.

  Volkswagen Taigo interieur

  In het interieur heeft de Taigo een Digital Cockpit achter het stuur en verlichting op de deuren en het dashboard om sfeer te creëren. Je kunt de Digital Cockpit personaliseren. Alle rij-informatie die voor jou belangrijk is, kun je hier in één oogopslag zien. Met de soft-touch knoppen en een multifunctioneel stuur, kun je de auto makkelijk bedienen.

  Het infotainmentsysteem heeft een grote touch display (tot 9,2 inch) en werkt praktisch en snel. Naast het scherm zitten er een aantal aanraakgevoelige sneltoetsen. Het is mogelijk om met de optionele App-Connect je smartphone te verbinden met het infotainmentsysteem. Hierdoor kun je jouw favoriete apps gebruiken tijdens het rijden.

  De Taigo is te bestellen vanaf €28.590 en je hebt de keuze uit 5 sportieve uitvoeringen. De nieuwe crossover staat vanaf januari bij ons in de showroom.

  CTA: De Volkswagen Taigo is vanaf januari in de showroom, maar nu al te bestellen

  Conclusie

  Concluderend zien de SEAT Arona en de Volkswagen Taigo er anders uit, maar lijken toch op elkaar. Beide staan hoog op de wielen, waardoor er een hoge instap is. Daarnaast hebben zowel de Arona als de Taigo kunststof wielkasten.

  Wat betreft de voorkant, bevatten beide een grille. Die van de Arona ligt wat hoger en de Taigo heeft een brede honinggraat grille. De mistlampen van de auto’s zijn in de bumper verwerkt. De Taigo heeft als extraatje bochtverlichting. Wil je meer opvallen? Dan heeft de Taigo een leuke lichtstrip aan de voorkant tussen de LED-koplampen.

  In de wielen is er ook geen verschil op te merken. De Arona is leverbaar in 17 en 18 inch en de Taigo is beschikbaar van 16 tot 18 inch.

  Aan de achterkant is er een verschil op te merken. De SEAT Arona heeft een relatief grote spoiler, deze heeft de Volkswagen Taigo niet. De Taigo namelijk een aflopende daklijn én een lichtbalk aan de achterkant. Wat heeft jouw voorkeur?

  Beide modellen beschikken een multifunctioneel stuur. De Taigo heeft soft-touch knoppen, de Arona heeft gewoon drukbare knoppen op het stuurwiel. In de Taigo is de verlichting aanwezig op de deuren en het dashboard. De Arona beschikt over gekleurde ventilatorroosters.

  Wat betreft het infotainmentsysteem zijn in beide modellen deze leverbaar tot 9,2 inch. Genoeg overzicht dus. Daarnaast is zowel in de Arona als de Taigo een digital cockpit leverbaar.

  De Arona is te bestellen vanaf €23.400 en is leverbaar in 6 uitvoeringen
  De Taigo is te bestellen vanaf €28.590 en is leverbaar in 5 uitvoeringen

  De afmetingen van de SEAT Arona en de Volkswagen Taigo op een rijtje

  De afmetingen van de SEAT Arona:

  • Lengte 4.153 mm
  • Breedte 1.780 mm
  • Hoogte 1.552 mm
  • Draaicirkel 10,6 m

  De afmetingen van de Volkswagen Taigo:

  • Lengte 4.266 mm
  • Breedte 1.757 mm
  • Hoogte 1.515 mm
  • Draaicirkel 10,9 m

  Hoe ga jij de Arona of Taigo aanschaffen?

  Geen hoge aanschafkosten, en toch rijden in een Arona of Taigo? Dat kan met private lease! Voor een vast bedrag per maand rijd je in een nieuwe auto zonder een aanbetaling. In deze vaste prijs per maand zitten bijna alle kosten van de auto inbegrepen. Belasting, verzekering en pechhulp. Je betaalt alleen voor losse zaken zoals brandstof en parkeren.

  Lees meer over Private Lease