Bedrijfswagens
Home Nieuws Definitief: subsidieregeling bij particuliere aanschaf elektrische auto

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 5 juni 2020

Definitief: subsidieregeling bij particuliere aanschaf elektrische auto

  De subsidieregeling voor elektrisch rijden is definitief. Particulieren die vanaf 04 juni 2020 een elektrische auto kopen of leasen, krijgen tijdelijk duizenden euro’s subsidie. Zo heb je nu al dat steuntje in de rug om over te gaan tot elektrisch rijden. Hoe fijn is dat? Zeker in deze tijd.

  Subsidieregeling elektrisch rijden

  Particulieren komen bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto (occasion) is dat 2000 euro. Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen en de subsidie ontvangen.

  Bekijk onze voorraad elektrische auto's

  Ontvang op een nieuwe elektrische auto een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte elektrische auto (occasion) is de subsidie 2000 euro.

  Elektrisch rijden dichterbij voor betaalbare elektrische auto’s

  Met deze subsidieregeling hoopt de overheid elektrisch rijden mogelijk te maken voor iedereen. Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor elektrisch rijden. Met deze regeling, bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden, nieuw of gebruikt, wordt schoon, elektrisch rijden steeds aantrekkelijker voor een brede groep. Niet alle elektrische auto’s komen echter in aanmerking voor de subsidieregeling. Er zijn voorwaarden verbonden aan actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Ook zijn er stevige voorwaarden om misbruik te voorkomen. De regeling loopt tot 2025.

  Voorwaarden

  Wij zetten de voorwaarden van de subsidieregeling voor je op een rijtje:

  • De subsidie geldt op een middenklasse elektrische auto: de auto heeft een nieuwwaarde tussen de € 12.000,- en € 45.000,-.
  • Hybride auto’s en elektrische auto’s boven de € 45.000,- komen niet in aanmerking voor deze subsidie;
  • De subsidie geldt op zowel een nieuwe als een gebruikte elektrische auto. Het betekent echter wel dat ook de nieuwwaarde bij een occasion van belang is! Bekijk alle elektrische auto’s op deze pagina;
  • De elektrische auto moet een minimale actieradius van 120 kilometer hebben om in aanmerking te komen voor de subsidie op elektrische auto’s;
  • Je moet (een deel van) de subsidie terugbetalen als je de auto binnen 3 jaar verkoopt;
  • Leaserijders krijgen de subsidie per maand uitbetaald. Als je de leaseauto binnen 4 jaar weer inlevert, stopt de subsidie;
  • Je kunt de subsidie pas aanvragen, nadat je een koop- of leaseovereenkomst heeft gesloten. Koop- of leaseovereenkomsten met een datum op of na 4 juni 2020 komen in aanmerking voor subsidie. Je dient de subsidie vanaf 1 juli 2020 zelf aan te vragen op rvo.nl. Om de aanvraag te doen moet de auto op jouw naam staan.

  Voordelen van elektrisch rijden

  Op dit moment heeft elektrisch rijden ook al veel voordelen. Zo betaal je voor een volledig elektrische auto tot 2025 geen wegenbelasting (ook wel motorrijtuigenbelasting (MRB) genoemd). Verder betaal je in 2020 geen aankoopbelasting (BPM) voor nieuwe elektrische auto’s. Dit geldt in ieder geval tot 2025. Meer weten over elektrisch rijden en de voordelen ervan? Op deze pagina vertellen wij jou er graag alles over.

  Meer weten over elektrisch rijden en welke mogelijkheden dit voor jou biedt?

  Wij nemen graag (online) contact met je op en beantwoorden al jouw vragen.

  Image

  9 juni - 31 oktober 2020

  Volkswagen e-Golf en ID.3: voordelig in private lease met de overheidssubsidie

  De Volkswagen e-Golf en ID.3 zijn nu bereikbaarder dan ooit. Dankzij de overheidssubsidie van € 4.000,-** wordt elektrisch rijden ineens heel bereikbaar. Ook met Private Lease profiteer je van de overheidssubsidie. De eerste 48 maanden ontvang je € 83,- subsidie vanuit de overheid.

  Bekijk de actie

  Interesse in elektrisch rijden?

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

  Let op! De subsidie is een regeling vanuit de overheid. Wij hebben hier geen invloed op.