Bedrijfswagens
Home Nieuws 4 voordelen van de ŠKODA ENYAQ iV 80x
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 7 oktober 2021

4 voordelen van de ŠKODA ENYAQ iV 80x

  De bekende ŠKODA ENYAQ iV is leverbaar in twee accu’s (de iV 60 en iV 80), drie uitvoeringen en zes interieurdesigns. Momenteel kun je ook kiezen voor de ENYAQ iV 80x. De ‘x’ staat voor 4×4. Dan worden niet alleen de achterwielen, maar ook de voorwielen aangedreven.

  Om de voorwielen aan te drijven, voorziet ŠKODA de ENYAQ iV 80x van een tweede elektromotor. Dit ligt in de neus van de elektrische SUV en werkt met de soepelheid van een trapeze-duo samen met de elektromotor bij de achterwielen.

  De ENYAQ iV 80x heeft een actieradius van 496 kilometer*. De ŠKODA ENYAQ iV 80x is op verschillende manieren op te laden. Bij een 125 kW snellaadpunt duurt het opladen van 5 naar 80% maar 38 minuten. Bij een wallbox of een publiek laadpunt (11 kW) vergt het volledig laden van de accu ca. 7,5 uur. Lees meer over het vinden van een ideale laadoplossing die bij jou past.

  Wat zijn de voordelen van de ŠKODA ENYAQ iV 80x?

  Meer kracht en dynamiek

  Een ENYAQ iV met twee elektromotoren is krachtiger dan een met één motor. De ŠKODA iV 80x levert een gecombineerd vermogen van 265 pk en 425 Nm koppel en heeft slechts een acceleratie van 6,9 seconden. Bij elke stoplichtsprint of inhaalactie pluk je daar de vruchten van: zodra je het stroompedaal vloert, schiet de elektrische SUV nog krachtiger naar voren dan de standaard iV 60 of iV 80. De iV 80x.

  Meer grip en stabiliteit dankzij 4×4

  De ENYAQ iV met een vierwielaandrijving rijdt naast sportiever, ook veiliger. Hij heeft namelijk twee extra wielen waarmee hij zijn krachten op het wegdek kan overbrengen. Intelligente elektronica leidt de samenwerking van de elektromotoren in goede banen.

  Zo zorgt de tractie van alle vier de wielen ervoor dat de auto de meest extreme weersomstandigheden kan incasseren. Gladheid, regen en sneeuw vormen geen enkel probleem Een prettig idee nu de gladde wintermaanden voor de deur staan.

  Hoger trekgewicht voor ENYAQ iV 80x

  Een elektrisch inklapbare trekhaak is leverbaar voor alle ENYAQ iV-modellen. De ŠKODA iV 80x heeft een hoger trekgewicht: 1.200 kilo in plaats van de normale 1.000 kilo dankzij zijn stevigheid op de weg. Ideaal mocht je met een aanhanger, caravan of paardentrailer op pad gaan.

  Image

  Genoeg ruimte

  Een pluspunt van de ŠKODA de ENYAQ iV 80x is zijn enorm ruime kofferbak van 585 tot 1.710 liter. Geen van de concurrenten van de ENYAQ iV kan tippen aan zijn enorme bagageruimte. En zoals iedereen weet: als je een gezin hebt, wordt ruimte steeds belangrijker.

  De ontwerpers van ŠKODA hebben een interieurconcept met slimme opbergmogelijkheden ontwikkeld. De ENYAQ iV heeft een brugachtige middenconsole met een grote opbergbak van 11,4 liter tussen de voorstoelen en een Jumbo Box van 6,2 liter onder middenarmsteun.

  Benieuwd naar de ŠKODA iV 80x?

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

  Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.