Bedrijfswagens
Home Nieuws De voordelen van elektrisch rijden: waarom kiezen voor elektrisch rijden?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 7 mei 2020

De voordelen van elektrisch rijden: waarom kiezen voor elektrisch rijden?

  Wij zijn van mening dat elektrisch rijden de toekomst is. Dit is dan ook de reden dat wij jou willen voorzien van alle informatie rondom elektrisch rijden. Deze vernieuwde manier van rijden heeft veel voordelen. Niet alleen voor de maatschappij en het milieu, maar ook voor jou. Wij zetten de belangrijkste voordelen van elektrisch rijden voor je op een rij.

  De voordelen van elektrisch rijden

  De voordelen van elektrisch rijden kunnen we onderverdelen in kosten, milieu, onderhoud en comfort.

  1. Goedkoper in gebruik

  Op elektrische auto’s gelden aantrekkelijke fiscale voordelen. Zo betaal je in ieder geval tot 2021 geen wegenbelasting en BPM. En voor zakelijke rijders geldt dat de bijtelling op elektrische auto’s slechts 8% is. Daarnaast kun je als toekomstige eigenaar van een elektrische auto ook zeer waarschijnlijk profiteren van een nieuwe subsidieregeling. Dit houdt in dat eigenaren een aanschafsubsidie ontvangen bij de aanschaf van een elektrische auto. Lees hier alles over deze subsidie en de voorwaarden. Als kers op de taart is laden vrijwel altijd goedkoper dan tanken – zelfs als je de auto bij een snellader oplaadt.

  2. Beter voor het milieu

  Eén van de grootste voordelen van elektrisch rijden is zonder twijfel de natuurvriendelijkheid. Elektrisch rijden is beter voor het milieu. Maar waarom precies? Heel simpel, elektrische auto’s stoten geen CO2 uit. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt en er is geen vervuilende uitstoot. Geen stikstof, geen fijnstof, geen roet, helemaal niks! Ook produceren de auto’s minder geluid en kunnen de batterijen van elektrische auto’s gerecycled worden. Zo is een elektrische auto in vrijwel alle opzichten een zuiniger en duurzamer alternatief voor een brandstofauto.

  Interesse in elektrisch rijden?

  Bekijk onze voorraad elektrische auto's of schrijf je in om op de hoogte te worden gehouden rondom elektrisch rijden en onze (toekomstige) elektrische modellen.

  3. Minder onderhoud nodig

  Een ander voordeel van een elektrische auto is dat de auto over het algemeen niet zoveel onderhoud nodig heeft. In tegenstelling tot een brandstofauto. Een elektromotor heeft veel minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor. Dit betekent dat slijtage in de motor van een elektrische auto beperkt wordt en dat je geen rekening hoeft te houden met het verversen van de olie. Al met al scheelt dit een hoop in onderhoud en reparaties – en dus in kosten.

  4. Meer rijcomfort

  Het feit dat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, levert naast milieu- en onderhoudsvoordelen ook meer comfort op. Zo rijdt een elektrische auto veel stiller dan een brandstofauto. Bij een elektrische auto wordt de aandrijving puur elektrisch gegenereerd, wat veel minder geluid creëert. Ook binnen in een elektrische auto is het stiller..

  Een ander aspect dat meer rijcomfort oplevert is dat je met elektrische auto’s een stuk vlotter optrekt. Een elektrische auto heeft een hogere motorkoppel dan een brandstofauto. Hierdoor kan de auto veel sneller optrekken en zal dit gelijkmatiger verlopen. Wist je trouwens dat er bij elektrische auto’s helemaal geen sprake meer is van een schakelbak? Elektrische auto’s hebben altijd een automatische versnellingsbak. Sterker nog, elektrische auto’s hebben maar één versnelling. Dat betekent dat de auto heel soepel accelereert. De enige manier om dat écht te voelen is zelf testen tijdens een proefrit.

  Plan je proefrit in en ontdek zelf hoe comfortabel rijden in een elektrische auto kan zijn!

  De voordelen van elektrisch rijden op een rijtje

  • Kosten voor elektriciteit zijn lager dan brandstof
  • Elektrische auto’s hebben verschillende belastingvoordelen
  • Een elektrische auto is beter voor het milieu
  • De elektromotor van een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig
  • Met een eigen laadpaal kan je jouw auto thuis opladen
  • Je kunt jouw auto opladen met zelf opgewekte stroom door middel van zonnepanelen
  • Een elektrische auto heeft meer rijcomfort. Het rijdt stiller en accelereert soepeler dan een brandstofauto.

  Interesse in elektrisch rijden?

  Ontdek onze voorraad elektrische auto's

  Image

  12 maart - 31 december 2020

  Happ E-family: ontdek onze elektrische modellen

  Elektrisch rijden iets van de toekomst? Zeker niet. Ook nu kun je al rijden in een volledig elektrische Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA. Ga jij bijvoorbeeld voor de Volkswagen e-Golf, ID.3, Audi e-tron, SEAT el-Born of ŠKODA ENYAQ? Deze duurzame en innovatieve manier van mobiliteit heeft veel voordelen. Ken jij ze al?

  Bekijk de actie

  Meer weten over elektrisch rijden?

  Wil je meer weten over elektrisch rijden? Bijvoorbeeld over de actieradius van elektrische auto’s, een elektrische auto private leasen of over de elektrische (toekomst)modellen van Zijm? Op deze pagina hebben wij alles samengevat met betrekking tot elektrisch rijden bij Zijm. Neem een kijkje en leer (en lees) meer over elektrisch rijden!

  Altijd het laatste nieuws ontvangen over elektrisch rijden?