Bedrijfswagens
Home Nieuws Eerste Over-the-Air update voor Volkswagen ID.-modellen
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 6 juli 2021

Eerste Over-the-Air update voor Volkswagen ID.-modellen

  • Volkswagen is het eerste volumemerk dat regelmatig software in klantenauto’s kan updaten via mobiele data-overdracht
  • Eerste update in de startblokken: nieuwe functies, meer comfort
  • ID.-modellen blijven ook na de aankoop up-to-date
  • Mijlpaal op weg naar rol als software-gestuurde mobiliteitsprovider

  Met ingang van deze zomer gaat Volkswagen modellen uit de ID. Family regelmatig voorzien van software-updates die via de ingebouwde simkaart naar de auto gezonden worden. Daarmee wordt Volkswagen het eerste en enige volumemerk dat deze innovatieve Over-the-Air updates op brede schaal beschikbaar maakt voor klanten. Al in juli wordt de nieuwste softwareversie ‘ID.Software2.3’ via mobiele data-overdracht geleverd aan ID.3-klanten die lid zijn van de ‘First Movers Club’. Updates voor alle ID.3-, ID.4- en ID.4 GTX-klanten volgen aansluitend. In de toekomst gaat Volkswagen de software in zijn ID.-modellen elke twaalf weken updaten.

  “Volkswagen schakelt snel op het gebied van digitalisering”, zegt Ralf Brandstätter, CEO van het merk Volkswagen. Na de succesvolle introductie van de volledig elektrische ID. Family zet Volkswagen opnieuw de toon. Een compleet nieuwe, digitale klantervaring met nieuwe functies en nog meer comfort – elke twaalf weken. Daarmee is Volkswagen het eerste grote volumemerk dat regelmatig uitgebreide Over-the-Air updates gaat leveren. Dit betekent een belangrijke mijlpaal in de implementatie van de ‘ACCELERATE’ strategie, die Volkswagen voorbereidt op de connected, digitale mobiliteit van de toekomst.”

  Wat wordt er aangepast?

  De eerste update voor de elektrische ID.-modellen bevat tal van functionele verbeteringen. Voorbeelden zijn vernieuwde ID. Light-functies in het interieur, geoptimaliseerde omgevingsherkenning en daarmee verbeteringen aan de dynamische groot-lichtassistent, op een aantal punten verbeterd bedieningsgemak, een nieuw design voor het infotainmentsysteem en verbeterde prestaties en stabiliteit van de digitale systemen in de auto.

  De software-updates worden via mobiele data-overdracht rechtstreeks ge-upload in de centrale high-performance ICAS computers (In Car Application Server). In eerdere modelgeneraties werden voertuigfuncties aangestuurd door een groot aantal controle-units. De nieuwe elektronische voertuigarchitectuur van de ID.-modellen doet dat centraal. Dit systeem is niet alleen krachtig en slim, maar vereenvoudigt ook het uitwisselen van data en functies tussen systemen in de auto. En het maakt het mogelijk om via Over-the-Air updates tot 35 controlesystemen in de auto centraal en Over-the-Air te updaten.

  De toekomst van mobiliteit

  Met Over-the-Air updates legt Volkswagen ook de fundering voor een nieuwe digitale productstrategie. In de toekomst hoeven klanten bij de aanschaf van een auto niet definitief te kiezen over de opties voor hun auto, of na te denken welke configuratie een hogere restwaarde zal hebben. In de toekomst kunnen extra functies en innovatieve technologie via software-updates namelijk ook later, dus na de aankoop, worden toegevoegd.

  Benieuwd naar de ID. Family?

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.