Bedrijfswagens
Home Nieuws Garantie op een elektrische auto, hoe zit het precies?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 2 oktober 2020

Garantie op een elektrische auto, hoe zit het precies?

  Als je een nieuwe of tweedehandse elektrische auto koopt, is het wel zo fijn als je er zo lang mogelijk met plezier in kunt rijden. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel garantie je hebt op een elektrische auto.

  Hoeveel garantie zit er op een nieuwe elektrische auto?

  De garantie van een elektrische auto verschilt per merk en model. Volkswagen, ŠKODA en Audi geven op hun elektrische auto’s standaard 2 jaar fabrieksgarantie. SEAT geeft standaard 4 jaar fabrieksgarantie of tot 100.000 kilometer. Er zit standaard tot 6 jaar onderhoud op een elektrische auto, 8 jaar garantie op de accu (of maximaal 160.000 kilometer) en 3 jaar lakgarantie.

  Gedurende deze periode hoef je je dus geen zorgen te maken over onverwachte reparatiekosten en kun je onbezorgd genieten van jouw elektrische auto. De garantie blijft van toepassing zolang de door de fabriek voorgeschreven onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Bij een eigenaarswissel blijft de garantie op de auto behouden.

  Tot 4 jaar fabrieksgarantie

  Op elke ŠKODA, Volkswagen en Audi zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Het is wel een voorwaarde dat je je elektrische auto volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Zo kun je onbezorgd rijden in jouw nieuwe ŠKODA ENYAQ iV, Volkswagen ID.3, of Audi e-tron!

  Op de SEAT Mii electric, bijvoorbeeld, zit net als bij alle SEAT modellen standaard maar liefst 4 jaar garantie. Dus als er zich een defect voordoet, als gevolg van een mechanische- of fabricagefout, dan valt dit tot 100.000 km onder de garantie.

  6 jaar garantie op onderhoud

  Een elektrische auto wordt standaard geleverd met tot maar liefst 6 jaar onderhoud, waarbij de auto op alle belangrijke punten wordt gecontroleerd*. Het onderhoud bestaat uit een inspectieservice, het vervangen van de pollenfilter en het verversen van de remvloeistof. Ook voeren we gelijk een APK uit als het nodig is. Bij een onderhoudsbeurt is de APK zelfs gratis (je betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,05. Normaliter kost een losse APK € 25,-). Met een onderhoudsbeurt houd je jouw elektrische auto zolang mogelijk als nieuw.

  Ben je voor onderhoud of een reparatie bij de merkdealer geweest? Dan ontvang je ook 2 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en de vervangen onderdelen.

  Wist je dat een Volkswagen ID.4 inclusief tot 8 jaar garantie op onderhoud worden geleverd?

  Wil jij graag onderhoud uit laten voeren of heb je vragen over garantie?

  8 jaar garantie op de accu

  Op iedere accu in nieuwe elektrische én hybride auto’s zit garantie tot 8 jaar of maximaal 160.000 kilometer. Voor reparaties, problemen of vragen kun je het beste contact met ons opnemen. Bij Zijm ben je verzekerd van het beste onderhoud en worden onnodige storingen voorkomen.

  3 jaar lakgarantie

  Een nieuwe auto heeft standaard 3 jaar lakgarantie. Indien er lakproblemen optreden of materiaal-of fabricagefouten worden vastgesteld door ons, wordt de schade hersteld zonder dat daarbij loon- en materiaalkosten in rekening worden gebracht.

  Garantie op een tweedehands elektrische auto

  Op een tweedehands elektrische auto heb je bij aankoop minimaal 6 maanden garantie en 3 maanden garantie op reparatie en onderhoud. Heb je een elektrische occasion gezien uit onze voorraad? Vraag dan altijd even na hoeveel garantie er precies op zit en of het mogelijk is om garantie bij te betalen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

  Heb je vragen over de garantie op een elektrische auto?

  Mobiliteitsgarantie

  Naast de garanties heeft Zijm ook een mobiliteitsgarantie. Bekijk hier de mobiliteitsgarantie per merk:

   

  * Buiten deze onderhoudsbeurten vallen slijtagedelen zoals o.a. remschijven, remblokken, ruitenwissers, banden en schade die ontstaan is door invloeden van buitenaf.