Bedrijfswagens
Home Nieuws Hoe benut je de accu van jouw elektrische auto optimaal?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 11 september 2020

Hoe benut je de accu van jouw elektrische auto optimaal?

  De accu van een elektrische auto is één van de belangrijkste onderdelen van een elektrische auto. Om die reden geven wij jou 2 tips om de accu optimaal te benutten en hoe je op die manier over de optimale capaciteit (en dus ook actieradius) beschikt.

  Tips voor de accu van elektrische auto’s

  #1: Laad de accu bij dagelijks korte ritten gemiddeld tot maximaal 80%

  Sterker nog: een accu presteert het beste als ze tussen de 20 en 80% van hun laadcapaciteit zitten. Wanneer de accu onder de 20% of boven de 80% zit, neemt de snelheid wanneer de accu laadt af. Waardoor de accu harder werken om tot de 100% te komen.

  #2: Rijd direct na het volladen weg

  Na het lezen van bovenstaande tip lijkt het misschien alsof je maar 80% van je accu mag gebruiken. Geen zorgen: je mag gerust tot 100% laden of de accu leegrijden tot het laatste procentje. Het is alleen belangrijk dat de accu niet té lang op één van die twee extremen blijft. Dus laadt de accu zo snel mogelijk op als deze (bijna) leeg is. Laad je de accu wel helemaal vol, vertrek dan zo snel mogelijk als je de 100% bereikt. Handig: sommige elektrische auto’s bieden de mogelijkheid dat jij zelf kunt aangeven hoe vol de accu geladen mag worden.. Je kan dan voor dagelijkse, korte ritten de limiet gewoon op 80% zetten en die naar 100% opschuiven voor langere ritten.

  Wil je weten hoe je de actieradius van jouw elektrische auto vergroot?

  Wij hebben 10 tips voor jou! Met deze tips kom je verder en heb je nooit meer last van laadstress.

  De accu van nu

  De meest gebruikte accu is de Lithium-ion accu. Deze lichte batterij zorgt ervoor dat jouw elektrische auto relatief lange afstanden kan afleggen op één lading. Ook is deze accu minder gevoelig voor temperatuurwisselingen, zodat je het maximale uit de lading haalt.

  Wist je dat de accu’s van de (toekomstige) Volkswagen ID.3 en ID.4 modellen in de vloer verwerkt zit?

  Ja, het is echt waar: in plaats van onder de motorkap, zitten ze namelijk verwerkt in de vloer. De ruimte die je daarmee bespaart, geeft plek voor extra accu’s. Dit heeft positieve impact op de actieradius.