Bedrijfswagens
Home Nieuws Opladen in het buitenland: handige tips
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 9 juli 2021

Opladen in het buitenland: handige tips

  In Europa vind je steeds gemakkelijker een laadpaal, maar het is slim om je oplaadmomenten onderweg op vakantie goed te plannen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en sta je ook niet plotseling stil langs de kant. Dit moet je weten over een elektrische auto opladen in het buitenland.

  Opladen in het buitenland: handige apps

  Met NewMotion heb jij toegang tot 150.000 laadpunten in Europa. Newmotion biedt oplaadpunten, laadpassen en een app aan. De app laat zien waar je publieke laadpalen kunt vinden door heel Europa. Ook is de beschikbaarheid van deze laadpalen, de laadsnelheid en de tarieven te zien in de app.

  De app Chargemap is een community app: bestuurders van elektrische voertuigen helpen elkaar bij het vinden van beschikbare oplaadpunten. De app heeft meer dan 325.000 members en meer dan 160.000 laadpalen in de database. Wel zo handig.

  Reis je door Duitsland, België of ga je naar het Verenigd Koninkrijk? Dan helpt Smoov je bij het vinden van laadpunten. Daarnaast geeft de app de beschikbaarheid en de laadsnelheid weer. De laadsessies worden in de app gestart en gestopt, waarbij de actuele status zichtbaar is in de app.

  Opladen in het buitenland was nog nooit zo makkelijk.

  Plan laadstops in

  De snellaadstations onderweg zijn handig voor het opladen van een elektrische auto. Houd er rekening mee dat de gemiddelde laadtijd bij een openbaar laadstation met wisselstroom aanzienlijk lager is.

  Het is dus handig om laadstops in je planning mee te nemen en check van tevoren welke laadpunten er op de route liggen. Dit kan bijvoorbeeld via A Better Routeplanner. Hier plan jij eenvoudig een route, rekening houdend met jouw type auto en de laadpunten onderweg.

  Laad op wanneer het kan

  Het is belangrijk om niet te wachten met het opladen in het buitenland als de batterij bijna leeg is. Het kan zijn dat een laadpaal volgens de app vrij is, maar niet goed werkt of bezet is. Laad je elektrische auto bij wanneer het kan.

  Heb je een laadpaal gevonden? Houd dan de voortgang in de gaten, zo kun jij voordat je het weet weer op pad.

  Op vakantie naar het noorden

  Hoe noordelijker je komt, des te beter het laadnetwerk is voor elektrische auto’s. Nederland en Noorwegen hebben van alle Europese landen het beste laadnetwerk. Beide landen hebben als doelstelling dat er nooit meer dan 120 kilometer tussen twee laadstations mag zitten. Zwitserland heeft onlangs 200 nieuwe laadstations geplaatst op de 1.600 kilometer lange Grand Tour, zodat deze toeristische route nu ook geschikt is voor elektrische auto’s. Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn ook prima te doen met een elektrische auto. In zuidelijke landen zoals Italië of Spanje zijn ze nog niet 100% ingesteld op elektrisch rijden. Ga je toch met de elektrische auto op vakantie naar Italië of Spanje? Dan is het belangrijk om je laadstops goed in te plannen om nergens stil te komen staan.

  Opladen in het buitenland: de kosten

  De tarieven van het opladen in het buitenland hangt af van je laadpas. Check of deze aanbieder een app heeft, hierin zullen de tarieven weergegeven zijn. Nog geen laadpas? Vergelijk de verschillende laadpassen en kies welke bij jouw laadbehoefte past.

  Zakelijk een elektrische auto rijden? Met het Business Center van Zijm Zakelijk zorgen wij voor slimme oplossingen voor het wagenpark van jouw organisatie. Het Business Center bestaat uit zakelijke experts die alles weten van zakelijke mobiliteit.

  Zijm werkt met Shuttel Services. Shuttel Services biedt een volledige laadoplossingen thuis, op werk en onderweg. Ook als je op vakantie gaat.

  Met laadsleutelhanger van Shuttel Services (de laadpas), heb je toegang tot 150.000 laadpunten in Europa. Voor de betaling van jouw laadkosten kun je kiezen uit twee opties: standaard laden of het laadabonnement.

  Met standaard laden kun je onbezorgd laden bij meer dan 150.000 laadpunten in Europa tegen een vast kWh-tarief. De tarieven in het buitenland zijn afhankelijk van de laadexploitant. Met een laadabonnement kun je voor een vast bedrag per maand onbezorgd thuis- en/of onderweg laden,

  Heb je vragen over het opladen in het buitenland met je (zakelijke) elektrische auto?

  Met de caravan op vakantie met een elektrische auto

  Uit onderzoek van de brancheverenigingen blijkt dat Nederland een echt caravanland is met naar verwachting een miljoen caravans en vouwwagens. Niet gek dus dat mensen zich massaal afvragen of je een caravan kunt trekken met een elektrische auto. Want hoe ga je anders zorgen dat je caravan op locatie komt? Hier lees je meer over caravan trekken met een elektrische auto: welke elektrische auto is hier geschikt voor?

   

   

  Meer weten over elektrisch rijden?

  Wil je meer weten over elektrisch rijden? Op deze pagina hebben wij alles samengevat met betrekking tot elektrisch rijden bij Zijm.