Bedrijfswagens
Home Nieuws Veelgestelde vragen over de overheidssubsidie op elektrische auto’s

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 15 juni 2020

Veelgestelde vragen over de overheidssubsidie op elektrische auto’s

  Goed nieuws!

  De Nederlandse overheid ziet net als wij de noodzaak en potentie van elektrisch rijden. Als je nu kiest voor een 100% elektrische auto bij aanschaf of met Private Lease, dan kun je in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidie is maar liefst € 4.000 op een nieuwe 100% elektrische auto. Kies je een occasion? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie van € 2.000. Deze subsidie loopt tot 1 juli 2025.

  Maak snel de keuze voor 100% elektrisch rijden, er is namelijk een beperkt subsidiebudget per jaar

  De subsidie is maar liefst € 4.000 op een nieuwe 100% elektrische auto. Kies je een occasion? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie van € 2.000.

  Veelgestelde vragen over de overheidssubsidie op elektrische auto's

  Voor 2020 en 2021 ontvang je als particulier € 4.000 subsidie voor een nieuwe elektrische personenauto. Voor nieuwe personenauto’s wordt dit bedrag per jaar afgebouwd naar een bedrag van € 2.550 in 2025. De subsidie voor een occasion bedraagt € 2.000. Voor private lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd. De duur van je contract moet minimaal 48 maanden zijn. In 2020 of 2021, ontvang je dan maximaal vier jaar lang (€ 4.000 : 48 =) € 83,33 per maand.

  In het Klimaatakkoord is afgesproken om elektrische auto’s ook voor particulieren aantrekkelijker te maken en de ontwikkeling van de markt voor gebruikte auto’s te versterken. Op grond hiervan kunnen subsidies worden verstrekt aan particulieren voor de aanschaf of lease van een nieuwe of occasion elektrische personenauto.

  De subsidie kun je online aanvragen vanaf 1 juli 2020. Je kunt de subsidie pas aanvragen, nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Koop- of leaseovereenkomsten met een datum op of na 4 juni 2020 komen in aanmerking voor de subsidie. De aanvraag moet worden ingediend binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van de overeenkomst. Overeenkomsten die zijn ondertekend in de periode tussen de datum van publicatie van de subsidieregeling.(4 juni 2020) en de datum van inwerkingtreding (1 juli 2020) kunnen worden ingediend binnen 60 dagen na de datum van inwerkingtreding.

  De subsidie geldt op een middenklasse elektrische auto: de auto heeft een nieuwwaarde tussen de € 12.000,- en € 45.000,-. Elektrische auto’s boven de € 45.000,- komen niet in aanmerking voor deze subsidie

  Voor de aanschaf van een elektrische personenauto geldt dat deze minimaal drie jaar op naam van de subsidieontvanger moet blijven staan. Wanneer de auto eerder verkocht wordt, vordert RVO naar rato de subsidie terug. Bij private lease geldt dat het contract minimaal vier jaar moet lopen. De maandelijkse subsidie komt te vervallen als het private-leasecontract eerder wordt opgezegd.

  De subsidie kan alleen door jou worden aangevraagd. De dealer of leasemaatschappij kan dit dus niet doen.Uiteraard helpen wij jou wel graag met het indienen.

  De aanvraag voor de subsidie kan worden gedaan met je DigiD op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Gedurende de looptijd kan een aanvrager slechts eenmaal in aanmerking komen voor een subsidie op grond van deze regeling.

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft aan dat je binnen 13 weken na datum van ontvangst van de aanvraag hoort of je in aanmerking komt voor de subsidie. Wanneer je niet binnen 13 weken een reactie ontvangt, kan deze termijn eenmalig met dezelfde termijn worden verlengd (totaal 26 weken). Houd er rekening mee dat er een beperkt subsidiebudget per jaar is.

  Deze subsidie geldt alleen wanneer de elektrische auto is aangeschaft bij een autobedrijf of is geleased bij een leasemaatschappij die is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Volkswagen Financial Services is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

  De subsidie kan alleen door jou worden aangevraagd en wordt rechtstreeks aan jou uitgekeerd. Volkswagen Financial Services kan de subsidie dus niet aanvragen en opnemen in het private-leasecontract. Dit betekent ook dat de subsidie niet zorgt voor een verlaging van het bedrag dat geregistreerd is bij Stichting BKR voor het private-leasecontract.

  Lees ook: subsidieregeling bij particuliere aanschaf elektrische auto

  Wij zetten de voorwaarden van de subsidieregeling voor je op een rijtje

  Let op! De subsidieregeling is een tijdelijke regeling vanuit de overheid. Hier hebben wij geen invloed op.

  Andere vragen of opmerkingen over de subsidieregeling?

  Onze verkoopadviseurs staan jou graag de woord.