Bedrijfswagens
Home Nieuws Volkswagen ID.3: alles over de actieradius en het laden!

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 16 oktober 2020

Volkswagen ID.3: alles over de actieradius en het laden!

  De Volkswagen ID.3, het nieuwe elektrische model van Volkswagen. Wij zijn enthousiast, jij ook? In onderstaande video vertelt Dorus Arts jou meer over de actieradius en het laden. Wist je bijvoorbeeld al dat je een elektrische auto het beste tot 80% kunt opladen voor optimaal accubehoud?

  Tips voor de accu van elektrische auto’s

  #1: Laad de accu bij dagelijks korte ritten gemiddeld tot maximaal 80%

  Sterker nog: een accu presteert het beste als ze tussen de 20 en 80% van hun laadcapaciteit zitten. Wanneer de accu onder de 20% of boven de 80% zit, neemt de snelheid wanneer de accu laadt af. Waardoor de accu harder werken om tot de 100% te komen.

  #2: Rijd direct na het volladen weg

  Na het lezen van bovenstaande tip lijkt het misschien alsof je maar 80% van je accu mag gebruiken. Geen zorgen: je mag gerust tot 100% laden of de accu leegrijden tot het laatste procentje. Het is alleen belangrijk dat de accu niet té lang op één van die twee extremen blijft. Dus laadt de accu zo snel mogelijk op als deze (bijna) leeg is. Laad je de accu wel helemaal vol, vertrek dan zo snel mogelijk als je de 100% bereikt. Handig: sommige elektrische auto’s bieden de mogelijkheid dat jij zelf kunt aangeven hoe vol de accu geladen mag worden.. Je kan dan voor dagelijkse, korte ritten de limiet gewoon op 80% zetten en die naar 100% opschuiven voor langere ritten.

  Enthousiast van de nieuwe elektrische ID.3? Dat snappen we, dat zijn wij namelijk ook!

  Nog één korte video dan, omdat jij vast ook niet genoeg kunt krijgen van de ID.3 ;).