Bedrijfswagens
Home Nieuws Voordelen hybride auto, ken jij ze?

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 12 februari 2021

Voordelen hybride auto, ken jij ze?

Wil jij graag zuiniger rijden? Maar vind je de stap naar elektrisch rijden te groot? Misschien is een hybride auto iets voor jou! Een hybride auto combineert de voordelen van een brandstofauto met het lagere verbruik van een elektrische auto.

  Niet volledig elektrisch rijden, maar wel zuiniger? Kijk eens naar de voordelen van een hybride auto. Een hybride auto combineert de voordelen van een brandstofauto met het lagere verbruik van een elektrische auto. Wat houdt hybride rijden precies in? En ken jij alle hybride auto voordelen?

  Hybride en elektrisch rijden: het verschil

  Het verschil tussen elektrisch en hybride rijden zit in de mate waarin de auto op elektriciteit rijdt. Is een auto 100% elektrisch en is er geen andere brandstof nodig om vooruit te komen? Dan spreekt men van een elektrische auto.

  Alle andere verhoudingen van aandrijving op elektriciteit en (fossiele) brandstof noemen we ‘hybride’. De meeste hybride auto’s worden opgeladen door middel van een laadpaal of andere energiebron. Om die reden heten deze auto’s plug-in hybrides (Plug-in Hybrid Electric Vehicle, ofwel PHEV).

   

  Plug-in hybride: het beste van twee werelden

  Een plug-in hybride auto kan elektrisch rijden, maar rijdt ook op conventionele brandstoffen. Denk aan benzine of diesel. Een plug-in hybride kan net als een elektrische auto laden met een stekker die je ‘inplugt’. Dit soort auto’s zit daardoor tussen een volledig elektrische auto en een conventionele brandstofauto in.

  Benieuwd welke auto's er beschikbaar zijn in een hybride uitvoering?

  In een volledig elektrische auto zit geen verbrandingsmotor, waardoor deze alleen kan opladen aan een laadpaal. Een plug-in hybride auto wordt aangedreven door een elektromotor, maar kan ook rijden met een verbrandingsmotor.

  Je kunt ook allebei gebruiken. De wielen worden aangedreven door de elektromotor, alleen de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Het grootste verschil is de aandrijving van de auto’s en de manier van tanken/opladen.

  De combinatie van een conventionele verbrandingsmotor en elektromotor zorgt voor een lager gemiddeld verbruik. Dankzij de extra krachtige elektromotor behoor jij tot de vlottere verkeersdeelnemers. Het dichte netwerk van laadpalen in Nederland helpt om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Voor de langere reizen is er de geruststellende aanwezigheid van een brandstofmotor.

  De lagere CO2 uitstoot, lagere bpm en (in veel gevallen) de lagere wegenbelasting zijn bijkomende voordelen van een PHEV. Maar wat zijn nog meer de voordelen van een (plug-in) hybride auto?

  De voordelen van een hybride auto

  Dus wat zijn nu precies de voordelen? Wij hebben de voordelen van een hybride auto even voor je op een rij gezet:

  Meer weten over hybride rijden en de voordelen van een hybride auto?

  Hoe rijdt een hybride auto?

  Ben je benieuwd hoe een hybride auto rijdt? Dan is het maken van een proefrit een goed idee! Een hybride auto rijdt namelijk wel degelijk anders dan een brandstofauto. Een hybride heeft direct veel power bij het indrukken van het gaspedaal maar ook het remmen is een totaal andere beleving. De accu laadt zich hier tenslotte weer mee op dus heeft remmen opeens een heel andere functie erbij gekregen. Ervaar het zelf en plan jouw proefrit in.

  Snel rijden in jouw nieuwe hybride auto?