Bedrijfswagens
Home Nieuws Eerste designschetsen nieuwe ŠKODA FABIA

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Geen categorie / 29 april 2021

Eerste designschetsen nieuwe ŠKODA FABIA

  • Vierde generatie van ŠKODA’s succesmodel wordt aanzienlijk groter
  • Koplampen en achterlichten als expressieve eyecatchers
  • Nieuwe ŠKODA FABIA beleeft begin mei zijn wereldpremière

   

  Met de eerste schetsen bouwt ŠKODA alvast de spanning op voor de onthulling van de nieuwe FABIA. De nieuwkomer wordt aanzienlijk groter, dynamischer en expressiever dan zijn succesvolle voorgangers. Als basis voor de nieuwe FABIA dient het modulaire MQB-A0 platform, dat meer ruimte voor inzittenden en bagage biedt. Dankzij LED-technologie zijn de scherp gelijnde koplampen en achterlichten echte blikvangers. De onthulling van de nieuwe ŠKODA FABIA vindt begin mei plaats.

   

  De twee schetsen die ŠKODA van de nieuwe FABIA heeft vrijgegeven, laten een modern en dynamisch ontwerp zien. De vierde generatie van de FABIA wordt 111 millimeter langer en 48 millimeter breder dan zijn voorganger. Als basis dient het modulaire MQB-A0 platform van de Volkswagen Groep. Niet alleen de inzittenden hebben profijt van het ruimere interieur, er is ook 50 liter meer bagageruimte gecreëerd.

  Optimale stroomlijn

  De nieuwe FABIA krijgt lage koplampen en een brede ŠKODA-grille, die de auto een sportieve, elegante uitstraling geven. Samen met de buitenspiegels zorgt de in het oog springende dakspoiler voor een optimale stroomlijn. Actieve lamellen in de voorbumper sturen de luchtstroom naar de motorruimte.

  De tweede schets geeft een gedetailleerde impressie van de moderne lichtunits die de nieuwe ŠKODA FABIA krijgt. Voor het ontwerp van de full-LED koplampen dienden blokken ijs als inspiratie. Ook de L-vormige dagrijverlichting is een opvallend element. De kenmerkende kristallijnstructuur keert terug in de achterlichten, die voor de eerste keer leverbaar worden met full-LED techniek.

  Multimiljonair

  Van de eerste generatie FABIA, die in het jaar 2000 ook als COMBI op de markt verscheen, werden in acht jaar tijd al 1,79 miljoen exemplaren gebouwd. De tweede generatie maakte in 2007 zijn opwachting op de autosalon van Genève, en vond 1.704.000 kopers. In 2014 verscheen de derde generatie van de FABIA. In totaal heeft ŠKODA al meer dan 4,7 miljoen FABIA’s gebouwd. Alleen de OCTAVIA is voor ŠKODA nog succesvoller.