Bedrijfswagens
Home Nieuws Save the date: online wereldpremière Audi Q4 e-tron

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Nieuw model / 8 april 2021

Save the date: online wereldpremière Audi Q4 e-tron

  • Audi’s elektrificatie-offensief krijgt vervolg in de klasse voor compacte auto’s
  • Digitale onthulling Audi Q4 e-tron op 14 april om 19.00 uur

   

  De Audi Q4 e-tron is de eerste volledig elektrische SUV van het merk in de klasse van de compacte auto’s, met onderscheidende elementen als het vernieuwende design, state-of-the-art schermtechnologie en ongekend veel ruimte. Met de Q4 e-tron vervolgt Audi zijn elektrificatie-offensief dat werd ingezet met de Audi e-tron SUV en Sportback, een complete line-up aan plug-in hybridemodellen en recent de sportieve Audi e-tron GT. De digitale wereldpremière van de Audi Q4 e-tron vindt plaats op 14 april aanstaande en is online te volgen via een livestream.

   

  De livestream start op 14 april om 19.00 uur. Markus Duesmann, CEO van Audi AG, en Hildegard Wortmann, bestuurslid voor Verkoop en Marketing, presenteren de elektrisch aangedreven compacte SUV samen met acteur Regé-Jean Page, filmmaker, acteur en activist Olivia Wilde en de atleten Anna Gasser en Malaika Mihambo. Audi-experts, waaronder Marc Lichte (Head of Design) en Henrik Wenders (Senior Vice President Audi Brand) geven gedetailleerd inzicht in de highlights van de Audi Q4 e-tron en de betekenis van het model voor het merk. Voor Audi markeert de Q4 e-tron de volgende stap in het omvangrijke elektrificatie-offensief.

  De wereldpremière van de Audi Q4 e-tron is live te volgen op Audi MediaTV, maar wordt tevens gestreamd via het YouTube-kanaal van Audi, Twitter op @AudiOfficial, Facebook (@Audiofficial) en de LinkedIn-pagina van Audi AG.

  Efficiënt en krachtig

  Het MEB-platform biedt volop mogelijkheden op het gebied van aandrijfvarianten en vermogens. De Q4 e-tron maakt gebruik van de performance-versie, waarbij zowel de voor- als achteras wordt aangedreven door een eigen elektromotor. Het studiemodel is dan ook een echte quattro. Een speciale aansturingsunit verdeelt de aandrijfkracht optimaal op basis van de (rij)omstandigheden. Voor maximale efficiency gebruikt de Q4 e-tron in de meeste gevallen alleen de 150 kW/204 pk sterke elektromotor achter. Als de bestuurder meer vermogen vraagt of als het gripniveau vermindert kunnen ook de voorwielen ‘bijgeschakeld’ worden. Andere elementen die bijdragen aan de hoge mate van efficiency zijn de gunstige luchtweerstand (CW: 0,28), het slimme energie-terugwinsysteem en het geavanceerde warmtemanagement met onder meer een CO2-warmtepomp.

  Elektromotoren en actieradius

  Deze Q4 e-tron beschikt over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk. Mede dankzij quattro vierwielaandrijving duurt de acceleratie van 0-100 km/u in de Q4 e-tron slechts 6,3 seconden. De elektromotoren worden gevoed door een grote batterij met een capaciteit van 82 kWh. Daarmee is een actieradius van ruim 450 km volgens de WLTP-norm mogelijk.

  Op de hoogte blijven?

  De Audi Q4 e-tron zal met twee verschillende accu's op de Nederlandse markt verschijnen en beschikbaar worden in vier aantrekkelijke Launch editions.

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.