Bedrijfswagens
Home Nieuws Meest gestelde vragen over private lease

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Private Lease / 18 december 2019

Meest gestelde vragen over private lease

  Vragen over private lease.

  De meeste gestelde vragen over private lease op een rij

  Vragen over private lease, wie heeft die nou niet. Private lease is een term die steeds vaker voorbij komt. Maar wat is private lease nou precies? Is private lease duur? Is het voordeliger dan kopen? Hoe wordt private lease berekend? Wanneer kan ik overgaan tot private lease? Al deze vragen zullen wij hier beantwoorden.

   

  Past private lease bij mij?

  Twijfel je nog tussen kopen of leasen? Wij helpen jou graag in deze keuze! Neem voor vragen contact op met één van onze adviseurs.

  De voordelen van private lease:

  • Alle kosten zijn al voor je geregeld: jij zorgt alleen voor brandstof.
  • Geen aanbetaling of waarborgsom.
  • Leasen is vaak goedkoper dan kopen.
  • Je rijdt een nieuwe auto tegen een scherpe prijs.
  • Onderhoud nodig? Volkswagen service staat altijd voor je klaar.

  Ga naar Zijm private lease en bekijk ons uitgebreide aanbod.

  Weten hoeveel jij kan besteden aan private lease?

  Veelgestelde vragen over private lease (financieel)

  Eigenlijk heb je nog helemaal geen idee van en over private lease. Wat is private lease? En is private lease goedkoper dan kopen? Bekijk onze meest gestelde vragen over private lease in het algemeen. Heb jij al meer kennis over private lease en wil je meer weten over het aanvragen? Scroll dan naar beneden!

  Private Lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten.

  Volkswagen Pon Financial Services, zo heet de leasemaatschappij, voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease. Dit betekent dat alle kosten inbegrepen zijn: afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, vervangend vervoer na 24 uur, (inter)nationale pechonderweg-hulpdienst en BTW.

  Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol, het wassen van de auto en bijvoorbeeld te veel gereden kilometers. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico. Het maandbedrag kan alleen aangepast worden wanneer belastingen of wetten wijzigen. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW-aanpassing.

  Private Lease is beschikbaar met onderstaande looptijden:

  • 24 maanden
  • 36 maanden
  • 48 maanden

  Het jaarkilometrage waaruit gekozen kan worden is:

  • 10.000
  • 15.000
  • 20.000
  • 25.000
  • 30.000

  Wanneer afwijkende looptijden en jaarkilometrages gewenst zijn kunnen wij wellicht een maatwerkofferte verstrekken.

  Ja, ouders kunnen garant staan. Zij worden als tweede en derde contractant toegevoegd aan de overeenkomst. Zij doorlopen dezelfde acceptatieprocedure en zijn daarmee ook aansprakelijk voor het nakomen van de financiële verplichting. De contractanten die garant staan worden ook BKR geregistreerd.

  Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een Private Lease contract aanvragen. Om te controleren of Private Lease financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van Private Lease navragen of er al een krediet geregistreerd is. Wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel (de registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%).

  Waarschijnlijk heb je wel eens gedacht dat private lease té mooi is om waar te zijn – misschien denk je dat nog steeds. Private lease krijgt vaak de stempel “duur”. Er wordt vaak gedacht dat je voor een private leaseauto flink (meer) moet betalen. Private lease hoeft echter niet duur te zijn. Wij hebben hier een blog artikel over geschreven. Lees deze hier en ontdek het prijsverschil tussen leasen en kopen!

  Meer weten over de voordelen van private lease? Lees ze hier.

   

  De keuze voor een auto private leasen of kopen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je financiële situatie en hoeveel kilometers je rijdt per jaar. Kortom, er is geen eenduidig antwoord als het gaat om de vraag of je een auto beter kunt private leasen of kopen. Via de kostencheck van de anwb kun je eenvoudig uitrekenen wat jouw huidige auto kost, en dat vergeleken met een private leaseauto. Hier hebben we een berekening.

  Meer weten over het verschil tussen private leasen of kopen? Lees onze blog.

  Ja dat kan! Als zelfstandig ondernemer (zzp’er) heb je namelijk de keuze om een auto ‘van de zaak’ privé of zakelijk te leasen. Voordelen private lease voor zzp’ers?

  • Met private lease betaal je geen bijtelling. Je sluit het contract immers als privé persoon af. Bij zakelijk leasen betaal je wél bijtelling (meestal 22%) – indien je meer dan 500 km per jaar privé rijdt met je zakelijke auto.

  Lees hier meer over bijtelling.

  • Met private lease heb je een belastingvrije kilometervergoeding voor zakelijke ritten. Je kunt tot € 0,19 per zakelijk gereden kilometer doorbelasten aan de onderneming. Dit is uiteindelijk weer aftrekbaar van de winst. Hiervoor moet je wel de gereden zakelijke kilometers bijhouden.

  De keuze voor private leasen of zakelijk leasen voor zzp’ers is een kwestie van goed inschatten en rekenen wat voor jou de meest voordelige optie is – maar alle opties staan in principe ook voor zzp’ers open.

  Nee, de kosten van private leasen zijn niet aftrekbaar van de belasting. Wel kan een zzp’er de zakelijke gereden kilometers met een private lease auto doorbelasten aan de onderneming – wat uiteindelijk weer aftrekbaar is van de winst (0,19 cent per km).

  Het private lease contract dient iedere maand vooraf betaald te worden.

  Leasemaatschappijen willen graag weten of je aan de betalingsverplichtingen zult voldoen. Daarom wordt er altijd gekeken naar je inkomen. Maar wat is het minimuminkomen om een auto te leasen? Een wettelijk vastgesteld minimuminkomen om een auto te leasen is er niet. In principe kun je met een fulltime minimumloon al een auto leasen. Het is echter belangrijk om zelf een berekening te maken in hoeverre je de maandelijkse lasten van private lease kunt dragen.

  Kan ik een auto leasen met een uitkering?

  Hier wordt het al wat ingewikkelder. Heb je een WW-, ZW- of bijstandsuitkering? Dan zullen de meeste leasemaatschappijen je aanvraag weigeren. Zelfs als je kunt aantonen dat je na het aftrekken van je vaste lasten nog genoeg geld overhebt voor de maandelijkse lasten, hebben ze onvoldoende garantie dat je inkomenssituatie stabiel blijft.

  Kan ik een auto leasen met een AOW?

  Een AOW-uitkering wordt daarentegen wel gezien als een stabiele inkomstenbron. Natuurlijk moet je nog steeds kunnen aantonen dat je per maand voldoende geld overhoudt om je lease te kunnen betalen.

  BKR heeft als doel te beschermen tegen overkreditering. Wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel (de registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%). Deze registratie kan effect hebben op de leencapaciteit voor een nieuwe financiering of bijvoorbeeld een hypotheek. Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee. De impact van de BKR-registratie op de leencapaciteit varieert per hypotheekverstrekker. Om te controleren of Private Lease financieel een verstandige keuze is raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een Volkswagen Private Lease navragen of er al een of meerdere krediet(en) lopen. Wij laten het Volkswagen Private Lease contract als kredietovereenkomst registreren bij BKR. Dit kan invloed hebben op de toekomstige leencapaciteit. Het bedrag dat bij het BKR geregistreerd wordt communiceren wij vooraf op de leaseovereenkomst.

  De scherpe maandtarieven voor private lease bij Zijm zijn altijd inclusief:

  • Wegenbelasting

  Op de hoogte van de wegenbelasting hebben wij geen invloed, maar wij dragen wel de zorg voor de administratieve lasten.

  • Verzekering

  Wij sluiten een All-risk verzekering voor je af. Wij zorgen ervoor dat je goed verzekerd de weg op gaat, inclusief alle inzittenden. Voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt of je schadevrije jaren hebt, of niet! Wij sluiten hem af, dus je profiteert ook van ónze voorwaarden. Zelfs als je in het verleden wél schade reed.

  • Onderhoud en reparaties

  Zijm is in alle gevallen jouw aanspreekpunt voor service, reparatie, onderhoud en de vervanging van banden. Je hoeft dus niet zelf naar een ander, onbekend, garagebedrijf. Wij van Zijm regelen alles van a-tot-z.

  • Afschrijving

  Wij rekenen niet met een restschuld of slottermijn. Het maandbedrag is inclusief afschrijving en rente. Eind looptijd in zicht? Dan lever je de auto in en kun je weer opzoek naar een nieuwe private lease auto. Maar je kunt ook kiezen voor een fiets, of OV jaarkaart. Nadat het contract is uitgediend ben je volledig vrij om te gaan en staan waar je wilt.

  • Fabrieks- en mobiliteitsgarantie

  Met een private lease auto bij Zijm beschik je over onze 24-uurs pechhulp voor onderweg als mobiliteitsgarantie. Bovendien is de fabrieksgarantie gewoon van kracht dus je komt niet voor onverwachte kosten te staan.

  Voor een vast maandbedrag kun je dus in een gloednieuwe auto rijden! Geen grote aanbetaling, geen belasting en verzekering. Dat klinkt goed toch?! Het enige dat jij hoeft te regelen is de brandstof…

  Iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

  Bij beide leasevormen rijd je in een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag. Je hoeft dus geen grote uitgave in een keer te voldoen. Het grote verschil tussen de twee is dat je bij financial lease eigenaar wordt van de auto, terwijl dat bij private lease niet zo is. Dit zorgt ervoor dat de maandelijkse kosten voor financial lease over het algemeen hoger zijn dan bij private lease.

  Financial lease is eigenlijk een “fancy” term voor een financiering of lening

  Tevens ben je met financial lease, omdat je economisch gezien eigenaar bent van de auto, zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering, wegenbelasting etc. Financial lease kun je vergelijken met het afsluiten van een hypotheek voor je huis. Met financial lease mag je zelf bepalen of je een deel van de waarde van de auto vooraf of juist achteraf betaalt. Het voordeel is dus dat je zelf bepaalt hoeveel je van de auto direct wilt afbetalen. Hoe meer je vooraf – of achteraf – laat afbetalen, hoe lager de maandelijkse kosten.

  Financial lease is voordelig voor startende ondernemers omdat zij een auto leasen zonder dat het ze liquide middelen kost. Daarnaast zorgt het voor diverse fiscale voordelen, zoals terugvordering van BTW. Voor particulieren is het al snel aantrekkelijker om voor private lease te kiezen.

  Je betaalt met private lease iedere maand een vast bedrag voor het gebruik van de auto. De kosten van de afschrijving zitten hierbij inbegrepen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de afschrijving. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de leasemaatschappij. De afschrijvingskosten verschillen per leasecontract, omdat de looptijd van het leasecontract en de kilometrage de restwaarde en daarmee de maandelijkse afschrijving bepaald.

  Wij leggen je graag uit hoe het werkt als je jouw oude auto bij ons inruilt en een auto wilt leasen. Lees onze blog over jouw auto inruilen bij Zijm.

  Meteen weten wat jouw auto waard is? Dat kan, met een taxatieaanvraag.

  Om te bepalen of private lease een goede keuze is voor jou, is het belangrijk om de voor- en nadelen op een rijtje te hebben.

  VoordelenNadelen
  ✔ Vast bedrag per maand, geen onverwachte kosten✘ Kilometer restrictie en extra betalen voor meer kilometers

   

  ✔ Geen spaargeld of lening nodig✘ Extra gereden kilometers rijden kan kostbaar zijn

   

  ✔ Zekerheid en gemak✘ Voor schades geldt per schadegeval het eigen risico

   

  ✔ Je rijdt in een nieuwe auto, voorzien van nieuwe technieken✘ Contract geldt voor langere termijn. Dit betekent dat je zelf goed moet nadenken over de vaste kosten van private lease. Opzeggen kan, tegen de eerste dag van het tweede jaar, maar dan betaal je wel een vergoeding aan de leasemaatschappij.
  ✔ Na afloop van contract, kun je eenvoudig een nieuwe auto kiezen met contract✘ BKR registratie (dit kan van invloed zijn op de hoogte van je hypotheek en/of lening).

   

  Weten wat private lease nou écht kost?

  Veelgestelde vragen over private lease aanvragen

  Inmiddels heb je meer kennis over private lease en ben je geïnteresseerd in het aanvragen van een private lease contract. Hoe gaat dit in zijn werk? Welke documenten zijn er nodig voor private lease? En kan ik mijn huidige auto inruilen?

  Private lease kan door iedereen aangevraagd worden met een geldig autorijbewijs tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract. Echter is het niet zo dat iedereen ook direct een private lease contract toegewezen krijgt. Vooraf dien je een aantal documenten voor private lease aan te leveren. Wij controleren vervolgens of private lease financieel een verstandige keuze is voor jou volgens de VFN-norm.

  Over het algemeen hebben we het volgende nodig:

  • Jouw meest recente loonstrook;
  • Een bankafschrift met daarop de storting van het loon en de woonlasten, zoals recente hypotheek- of huurbetaling;
  • Een kopie van een geldig paspoort;
  • Een kopie van een geldig rijbewijs;
  • Indien je korter dan 12 maanden in dienst bent of een tijdelijk dienstverband hebt, hebben we een werkgeversverklaring nodig.

  Meer weten over documentatie en afkeuring? Lees onze blog.

  Indien je graag een leasecontract wilt afsluiten en zelf hebt toegezegd, dien je de documenten die nodig zijn voor een private lease aanvraag toe te sturen. Op het moment dat je alles hebt toegestuurd, duurt het ongeveer 10 dagen totdat je aanvraag wordt goed- of afgekeurd.

  Voordat je een private leasecontract afsluit, kun je een proefrit maken. Deze kan handig en snel online worden ingepland. Of bel voor een proefrit afspraak!

  TIP! Bekijk eerst ons aanbod in lease auto’s, zodat je weet van welk model je een proefrit wil inplannen.

  Is jouw huidige auto gekocht? Dan is het mogelijk dat je je huidige auto aan ons verkoopt. Het bedrag krijg je dan op je rekening en kun je gebruiken voor de eerste maanden/jaren van het leasecontract. Het is met private lease niet mogelijk om vooruit te betalen. Dit betekent dat je het bedrag, dat je hebt ontvangen met de verkoop van je auto, moet reserveren voor de komende maanden/jaren. Indien je dat geld wilt gebruiken voor het betalen van je leasecontract natuurlijk.

  Het kan voorkomen dat jouw aanvraag wordt afgekeurd. Bijvoorbeeld als je nog studeert en nog geen vast of fulltime inkomen hebt. In dat geval is het nog niet gelijk einde verhaal. Ouders kunnen namelijk garant staan. Zij worden als tweede en derde contractant toegevoegd aan de overeenkomst. Voor deze regeling doorlopen zij dezelfde acceptatieprocedure. Hierdoor zijn zij ook aansprakelijk voor het nakomen van de financiële verplichting. Contractanten die garant staan worden ook BKR geregistreerd.

  Overigens kan iedereen die een private lease contract afsluit de auto ook gewoon uitlenen. Een andere bestuurder is gewoon verzekerd. Je ouders kunnen hem dus private leasen, en jou erin laten rijden… #opgelost! – alleen nog even regelen dat je ouders willen betalen voor jou ;).

  Bekijk onze private lease acties!

  Veelgestelde vragen tijdens het private lease contract

  Je hebt inmiddels al een private lease contract afgesloten, maar je hebt nog wat vragen. Bijvoorbeeld over de meer en minder kilometers tijdens het private lease contract. Hoe wordt dit berekend? En krijg ik geld terug bij minder gereden kilometers?

  Het is mogelijk dat je met jouw auto meer kilometers rijdt dan in het leasecontract is afgesproken. Dit noemen we meerkilometers. Voor deze kilometers betaal je een aanvullend bedrag. Dit wordt berekend met de meerkilometerprijs. Deze prijs staat vermeld in de voorwaarden van het private lease contract. De prijs is afhankelijk van het type auto.

  Je dient de meerkilometers te betalen telkens zodra de leaseperiode een jaar heeft geduurd. Je dient de meerkilometers dus jaarlijks te betalen. De meerkilometer prijs is, onder andere, afhankelijk van het type auto. Deze prijs staat echter altijd in de overeenkomst vermeld, lees deze dus goed door.

  Tot 5000 minder gereden kilometers krijg je geen teruggave van geld. Heb je 6000 kilometer minder gereden? Dan wordt daar eerst 5000 kilometer vanaf gehaald – wat betekent dat de teruggave van minder kilometers wordt berekend over 1000 kilometers. De kilometerprijs is wederom afhankelijk van diverse factoren, zoals het type auto. Deze staan vermeld in de voorwaarden van het contract.

  Maar dat is toch niet eerlijk?

  • Dat doen we omdat we verwachten dat jij als geen ander weet hoeveel kilometers je gaat rijden. Schat het iets ruimer in, dan komt niemand voor verrassingen. We willen voorkomen dat mensen extra zuinig begroten (en dus wat te weinig kilometers opgeven), want dan kom je aan het einde van je contract alsnog voor een verrassing: De meerkilometers.

  Dat we die pas vanaf 5000 minder kilometers teruggeven heeft te maken met administratieve lasten aan onze kant. Wanneer je 8 cent per k/m terugkrijgt, kun je je voorstellen dat het uitkeren van 300 kilometers (24 euro) meer kóst dan het jou opbrengt. Zonde om je dan een factuur te moeten zenden voor “administratiekosten”. Die krijg je vast al genoeg ;).

  Ja dat kan. De ‘contractant’ van het private lease contract moet dan contact opnemen met ons en daarbij de benodigde documenten van de overnemende partij doorgeven. De overnemende partij wordt dan gescreend – er wordt gekeken of hij/zij zonder problemen de maandelijkse kosten kan betalen. Zodra we zeker weten dat de toekomstige contractant zonder problemen de auto kan overnemen, wordt er een nieuwe overeenkomst geregeld.

  Het is belangrijk om te vermelden is dat de voorwaarden naar de laatste stand worden aangepast. Dit betekent dat het mogelijk is dat de prijs voor meerkilometers is veranderd, of dat het leasebedrag is verhoogd.

  Je kunt de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen, op zijn vroegst tegen de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode. Je betaalt dan wel een vergoeding aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij moet jou – voordat je het leasecontract afsluit – laten weten hoe hoog de vergoeding is, als je jouw contract eerder beëindigt. Ook dien je te betalen voor eventuele meerkilometers.

  In bepaalde omstandigheden kan het contract kosteloos vroegtijdig beëindigd worden. Dit kan enkel wanneer er sprake is van inkomensachteruitgang door een van de volgende situaties:

  – Arbeidsongeschiktheid (meer dan 80%)

  – Onvrijwillige werkloosheid

  – Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap

  In deze gevallen zal de leasemaatschappij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het private leasecontract niet meer betaald kan worden. Het contract kan dan kosteloos worden beëindigd. In de aanvullende voorwaarden kun je hier meer over lezen.

  Aanpassingen of accessoires die buiten de overeenkomst om aan de auto aangebracht worden, moeten voor inname zonder schades worden verwijderd. Wanneer er wel schade ontstaat, valt deze niet onder de dekking van de verzekering in het private lease contract. Dit betekent dat er geen eigen risico in rekening wordt gebracht. Het volledige schadebedrag dient betaald te worden.

  Veelgestelde vragen over het einde van het lease contract

  Inmiddels loopt je private lease contract bijna af, en je weet niet zo goed wat je moet doen. Krijg ik hier bericht over? En wat zijn mijn mogelijkheden?

  De inname van de auto wordt door ons uitgevoerd. Maak hiervoor, minstens 5 werkdagen voor het aflopen van de overeenkomst, een afspraak met ons. Wij schouwen de auto en maken een innamerapport waarop de kilometerstand en eventuele schades worden vastgelegd. Ook wordt er vastgelegd of alle bij de auto behorende spullen, zoals sleutels en het onderhoudsboekje, aangeleverd zijn.

  Ongeveer 4 a 5 maanden van te voren krijg je van ons én de leasemaatschappij een melding dat je contract bijna afloopt. Wij sturen op tijd een bericht, zodat je ook op tijd een keuze kunt maken. Zo weet je zeker dat je op tijd een nieuwe leaseauto hebt – indien je een nieuw leasecontract af wilt sluiten. Onderneem je geen actie aan het eind van het leasecontract, dan stopt het contract automatisch – je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je langer aan het contract vastzit.

  Wanneer een private leasecontract afloopt, heb je een aantal opties. Dit zijn de opties op een rij:

  Optie 1: Contract voortzetten Optie 2: Nieuw leasecontractOptie 3: De private lease auto overkopenOptie 4: Contract beëindigen
  Wil jij in dezelfde vertrouwde auto blijven rijden? Dat kan!

   

   

   

   

   

   

  Toe aan een nieuwe auto, maar wel met het gemak van Private Lease? Sluit dan een nieuw contract af.

   

   

   

   

  Wil jij dat jouw private lease auto écht van jou is? Je kunt bij de leasemaatschappij een prijs opvragen waarvoor je de auto zou kunnen kopen. Het voordeel is dat je precies weet wat de historie van de auto is.Wil je het contract liever beëindigen? Dan kun je de auto natuurlijk ook gewoon inleveren. Je kan er dan voor kiezen om te stoppen met private lease en een auto te kopen in plaats van leasen.
  Neem contact op en wij maken een voorstel voor je op.Bekijk ons aanbod in private lease.

   

  Bekijk onze voorraad

  Benieuwd naar onze private lease auto's?

  Private lease duur?? Nee hoor!

  Bekijk onderstaande video waarin onze verkoopadviseur van Zijm ŠKODA informatie geeft over private lease én een berekening maakt van de kosten per maand voor een gebruikte (tweedehands) auto en een private lease auto.

  Snel wegrijden in jouw nieuwe private lease auto?

  Nog vragen over private lease?

  Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze specialisten!

   

   

  De informatie in dit artikel was actueel op de datum van publicatie (18 december 2019) en wordt bij nieuwe informatie of wijzigingen geüpdatet waar mogelijk. Wijzigingen in regelingen, voorwaarden, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.