Bedrijfswagens
Home Nieuws Flexlease: de voor- en nadelen

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Private Lease / 7 april 2021

Flexlease: de voor- en nadelen

  De vraag naar private lease blijft groeien. En dat begrijpen we. Met private lease rijd je namelijk voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe auto. Een nadeel van private lease kan zijn dat je twee, drie of soms vijf jaar aan een leasecontract vast zit. Zijm heeft hier iets op bedacht: flexlease. Een lease overeenkomst die maandelijks opzegbaar is. Wat zijn de overige voordelen van flexlease en belangrijker: is het iets voor jou?

  Wat is flexlease?

  Steeds meer mensen zijn onzeker over de toekomst en willen niet voor meerdere jaren vastzitten aan een leasecontract. Flexlease geeft de vrijheid om elk moment op te zeggen, zonder extra kosten. Met Zijm Flexlease rijd je zorgeloos in een nieuwe auto voor een vast maandbedrag. Je hebt daarbij dezelfde voordelen als Private lease. Met als extra voordelen dat het contract maandelijks opzegbaar is én je wordt niet BKR geregistreerd.

  “Een auto leasen met een contract dat tussentijds kosteloos opzegbaar is? Kies voor Zijm Flexlease”

   

  Voordelen flexlease

  1. Flexibiliteit: maandelijks vrij opzegbaar

  Zoals het woord al zegt is het grootste voordeel van flexlease meer flexibiliteit. Steeds meer mensen zijn onzeker over de toekomst en willen niet voor meerdere jaren vastzitten aan een leasecontract. Flexlease geeft de vrijheid om elk moment op te zeggen, zonder te worden verrast door een boete.

  2. Onderhoud, belasting, verzekering en reparatie inbegrepen

  Met flexlease rijd jij, net als met private lease, voor een vast all-in maandbedrag in een gloednieuwe auto. Er is keuze uit verschillende modellen van onze merken Volkswagen, SEAT, SKODA of Audi. Ook over onderhoud hoef jij je niet langer druk te maken. Met flexlease wordt aan alles gedacht. Dit is allemaal inbegrepen:

  • Afschrijving;
  • Afleverkosten;
  • Schade en reparatie;
  • Wegenbelasting;
  • Onderhoud;
  • BTW;
  • Verzekering;
  • En (inter)nationale pechhulp.

  3. Geen BKR registratie

  Flexlease is mogelijk doordat wij geen gebruikmaken van het private lease keurmerk. Dit betekent ook dat wij geen BKR-registratie doen. Houd hier rekening mee als je een hypotheek aanvraagt of andere lening aangaat. We willen natuurlijk niet dat je meer geld leent dan dat je kunt betalen. Om dit te voorkomen, doen wij wel een (financiële) check. De verkoopadviseur zal jou vragen een formulier in te vullen en een aantal gegevens aan te leveren voor de aanvraag (zoals inkomsten en woonsituatie). Op basis van deze gegevens bekijkt Zijm Lease of het mogelijk en verstandig is voor jou om een Flexlease contract af te sluiten.

  Nadelen flexlease

  1. Kan duurder zijn dan private lease

  Private flexlease is niet altijd de meest voordelige optie. Weet je al vrij zeker dat je de komende 4 jaar dezelfde auto wil en kan rijden? Dan ben je met een traditioneel 4-jarig private leasecontract goedkoper uit. Houd er wel rekening mee dat je dan ook echt 4 jaar aan het leasecontract vast zit. Kosteloos opzeggen is alleen mogelijk bij arbeidsongeschiktheid, een scheiding of verlies van je baan. Met flexlease kun je in alle gevallen het contract kosteloos opzeggen. Zo ben je flexibel en hoef je niet bang te zijn voor een hoge boete achteraf!

  2. 15% aanbetaling van de waarde van de auto

  In ruil voor flexibiliteit en het kosteloos opzeggen, vragen wij wel een aanbetaling van 15% (gebaseerd op de waarde van de auto). Dit bedrag wordt elke maand voor 1/48ste deel verrekend (uitgaande van een contract van 48 maanden). Besluit je bijvoorbeeld na 25 maanden toch om op te zeggen? Dan houden wij de aanbetaling (in dit geval 23/48ste deel). Dit bedrag betaalde je vooraf, dus je komt nooit achteraf voor verrassingen te staan. Een andere looptijd (24, 36 of zelfs 60 maanden) is natuurlijk ook mogelijk.

   

  Hoe werkt het?

  Zijm Flexlease wordt aangeboden via Zijm lease, onze eigen leasemaatschappij. Bij het berekenen van het maandbedrag gaan wij uit van vier jaar. Besluit je om tussentijds te stoppen met het contract? Dan is dat geen probleem. Dat zit zo: je doet een aanbetaling, dit is 15% van de waarde van de auto. Dit bedrag wordt elke maand voor 1/48ste deel verrekend. Besluit je bijvoorbeeld na 25 maanden toch om op te zeggen? Dan houden wij de aanbetaling (in dit geval 23/48ste deel). Dit bedrag betaalde je vooraf, dus je komt nooit achteraf voor verrassingen te staan.

  Het verschil met private lease

  Uiteindelijk betaal je voor flexlease nét iets meer dan bij het afsluiten van een private leasecontract voor vier jaar. Bij een private lease contract zit je er ook echt vier jaar aan vast. Opzeggen is alleen mogelijk bij arbeidsongeschiktheid, een scheiding of verlies van je baan.

  Een ander verschil tussen private lease en flexlease is dat wij met flexlease geen BKR-registratie doen. Een flexlease contract wordt bij de bank dus niet geregistreerd als lening. Handig is wel om hier rekening mee te houden als je een hypotheek aanvraagt of andere lening aangaat. We willen natuurlijk voorkomen dat je meer leent dan dat je kunt betalen.

  Heb je nog vragen over flexlease of ben je benieuwd of het iets voor jou is?

  Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

  Wat is inbegrepen?

  Dit is inbegrepenDit regel jij
  AfschrijvingAanbetaling van 15% (waarde van de auto)
  AfleverkostenBrandstof
  Schade en reparatieTol(kosten)
  WegenbelastingBoetes
  VerzekeringAuto wassen
  BTW
  Onderhoud bij Zijm
  (Inter)nationale pechhulp
  “Zijm Flexlease: flexibel leasen”

  Veel gestelde vragen over private lease

  Nee, er is geen vast aantal kilometers verbonden aan een Flexlease contract. Je hebt zelf de keuze uit 10.000, 15.000, 20.000, 25.000 of zelfs 30.000 kilometers (per jaar). Onze verkoopadviseurs kijken graag met je mee naar jouw situatie en welke kilometrage daarbij past.

  Nee, je bent hierin vrij om te kiezen. Vaak wordt er een contract afgesloten van 24, 36, 48 of zelfs 60 maanden. Onze verkoopadviseurs kijken graag mee naar jouw situatie en welke contract hierbij past.

  Handig om te weten: De prijzen voor zowel Private lease én Flexlease die wij communiceren op onze website zijn altijd op basis van 48 maanden, tenzij anders vermeld.

  Besluit je om tussentijds te stoppen met het contract? Dan is dat geen probleem. Dat zit zo: je doet een aanbetaling, dit is 15% van de waarde van de auto. Dit bedrag wordt elke maand voor 1/48ste deel verrekend (uitgaande van een contract van 48 maanden). Besluit je bijvoorbeeld na 25 maanden toch om op te zeggen? Dan houden wij de aanbetaling (in dit geval 23/48ste deel). Dit bedrag is meegerekend in het maandbedrag, dus het is niet zo dat je achteraf moet terug betalen.

  Het zou een oplossing kunnen zijn, afhankelijk van je wensen en het doel. Onze verkoopadviseurs geven je hierin graag advies. Zo hebben we naast Flexlease ook een eigen verhuur afdeling: Zijm Autoverhuur. Zij bieden voor een langere periode huurauto’s aan, ook aan particulieren. Meer informatie over shortlease? Bekijk deze pagina dan eens.

  Ja, het is mogelijk om jouw huidige auto in te ruilen. Wij betalen je dan de waarde van je auto uit. Je kan dit bedrag ook bijleggen of gebruiken als aanbetaling voor het Flexlease contract.

  Het is eventueel mogelijk om een occasion te ‘flexleasen’, alleen zullen wij dit niet snel aanraden. Vaak liggen de maandlasten dan hoger dan een nieuwe (uit voorraad) auto. Heb je nou echt je droom occasion gevonden? Dan maken wij natuurlijk graag een persoonlijk voorstel voor je.

  Ondanks dat het Flexlease contract niet BKR geregistreerd wordt, doen wij van te voren natuurlijk wel een (financiële)check. De verkoopadviseur zal jou vragen een formulier in te vullen en een aantal gegevens aan te leveren voor de aanvraag. Zaken als: inkomsten, woonsituatie, optioneel: gegevens partner etc. Op basis van deze gegevens bekijkt Zijm Lease of het mogelijk en verstandig is voor jou om een Flexlease contract af te sluiten.

  Dat is afhankelijk van waar jij op dit moment jouw Private lease contract hebt lopen.

  Heb je jouw huidige Private lease contract lopen via Volkswagen, SEAT, SKODA of Audi leasing? Dan is het niet makkelijk én voordelig om dit om te zetten in een Flexlease contract. Bij Volkswagen, SEAT, SKODA of Audi leasing geldt er namelijk na 1 jaar een tussentijdse opzegvergoeding van maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Nadat deze vergoeding door jou is betaalt, zou je een nieuw Flexlease contract aan kunnen gaan via onze leasemaatschappij, Zijm Lease.

  Heb je een Private lease contract lopen via Zijm Lease? Dan is het wél mogelijk om het contract om te zetten naar een Flexlease contract. Om dit te doen, betaal je dan nog wel de aanbetaling van 15% (van de waarde van de auto).

  Wil je hierin graag vrijblijvend advies? Onze verkoopadviseurs denken graag met je mee.