Bedrijfswagens
Home Nieuws 2019 beste jaar ooit voor SEAT

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Sales / 22 januari 2020

2019 beste jaar ooit voor SEAT

In vervolg op het succes van 2018 heeft SEAT afgelopen jaar wereldwijd opnieuw een verkooprecord geboekt, met het hoogste verkoopvolume in de historie van het merk. Het aantal afgeleverde auto’s groeide in 2019 met 10,9 procent tot 574.100 nieuwe SEATs. Met dit resultaat noteert het merk voor het derde opeenvolgende jaar een groei met dubbele cijfers.

  • 574.100 nieuwe SEATs in 2019 (+11%) wereldwijd
  • Nederland plust bijna 9% en passeert grens van 10.000 auto’s
  • Spraakmakende nieuwe modellen en elektrificatie in 2020

  In vervolg op het succes van 2018 heeft SEAT afgelopen jaar wereldwijd opnieuw een verkooprecord geboekt, met het hoogste verkoopvolume in de historie van het merk. Het aantal afgeleverde auto’s groeide in 2019 met 10,9 procent tot 574.100 nieuwe SEATs. Met dit resultaat noteert het merk voor het derde opeenvolgende jaar een groei met dubbele cijfers.

  De introductie van de SUV-range is de afgelopen drie jaar de sleutel geweest tot het verkoopsucces van SEAT. Vorig jaar was bijna de helft van alle verkochte SEATs een Arona, Ateca of Tarraco, 10 procent meer dan in 2018. De Arona leidde de SUV-verkoop van SEAT met 123.700 auto’s. Daarnaast verkocht SEAT 98.500 Ateca’s. Van de Tarraco, die vorig jaar op de markt kwam, leverde SEAT 32.600 nieuwe exemplaren.

  Zijm SEAT

  Niet alleen voor (inter)nationaal was 2019 een mooi jaar voor SEAT, ook voor ons als Zijm. Al sinds 2007 zijn wij trots SEAT dealer voor Arnhem en omstreken. Inmiddels hebben wij een compleet ingerichte showroom op onze vestiging in Duiven, voorzien van álle SEAT modellen. Uiteraard inclusief demonstratie auto’s, zodat onze (toekomstige) klanten het merk SEAT ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

  Wist je dat de werkplaatsreceptie voor SEAT vanaf eind 2019 vanaf nu ook daadwerkelijk te vinden is in de SEAT showroom? Voorheen was er een gemengde receptie bij onze Volkswagen collega’s in de showroom. Nadat de showroom en werkplaats verbouwd zijn in het laatste kwartaal van 2019, is de werkplaatsreceptie voor SEAT verhuisd naar waar hij hoort: bij ons in de showroom.

  Positieve resultaten

  De Leon is al sinds 2012 de bestverkochte SEAT. Afgelopen jaar kozen 151.900 kopers voor de compacte middenklasser. Binnenkort lanceert SEAT de compleet nieuwe, vierde generatie van het model. De Ibiza bleef vorig jaar de op één na populairste SEAT met 125.300 auto’s. In het tweede jaar sinds de lancering van CUPRA steeg de verkoop van het sportieve merk met ruim 71 procent naar 24.700 auto’s, mede dankzij de lancering van de CUPRA Ateca.

  Wayne Griffiths, vice-president Sales & Marketing van SEAT en CUPRA CEO: “Voor het derde opeenvolgende jaar zijn onze verkopen met dubbele cijfers gestegen en zijn we één van de snelst groeiende merken in Europa. Bovendien heeft de populariteit van de SUV’s ons in staat gesteld om de winstgevendheid van het bedrijf en het dealernetwerk te vergroten.”

  Volgens Griffiths heeft SEAT het beste resultaat ooit behaald in vijf van de tien belangrijkste markten van het merk. “We hebben onze leidende rol in Spanje geconsolideerd, hebben een marktaandeel van 3,8 procent in Duitsland en zijn het op twee na bestverkochte merk in Oostenrijk. In Frankrijk en Italië hebben we onze beste performance in meer dan tien jaar bereikt.”

  Positief jaar voor SEAT in Nederland

  Ook in ons land boekte SEAT in 2019 positieve resultaten. Voor het eerst sinds jaren passeerde SEAT de grens van tienduizend verkochte auto’s, met een totale verkoop van 10.697 nieuwe SEATs. Daarmee realiseerde het merk een verkooptoename van bijna 9 procent vergeleken met het jaar ervoor. In lijn met dat succes steeg ook het Nederlandse marktaandeel van SEAT, van 2,2 naar 2,4 procent.

  2020: het jaar van de nieuwe Leon en de elektrificatie van SEAT en CUPRA

  SEAT onthult op 28 januari de vierde generatie van de SEAT Leon. Voor het eerst wordt de nieuwe Leon ook leverbaar als plug-in hybride. De plug-in hybrideversie van de Tarraco FR staat eveneens in de startblokken. Daarnaast maakt de SEAT el-Born – de eerste elektrische auto van het merk die gebruikmaakt van het MEB-platform – dit jaar zijn opwachting. Verder is de verkoop van de Mii electric gestart. CUPRA introduceert in 2020 twee nieuwe modellen: de Formentor, het eerste model dat specifiek voor dit performancemerk is ontwikkeld – met verbrandingsmotoren en een plug-in hybridevariant – en de nieuwe CUPRA Leon.