Bedrijfswagens
Home Nieuws 4 redenen om te kiezen voor een SUV

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Sales / 1 juli 2020

4 redenen om te kiezen voor een SUV

Elke SUV bevat het beste van twee werelden. Twijfel jij of een SUV iets voor jou is? Wij geven jou 4 redenen om te kiezen voor een SUV.

  Elke SUV bevat het beste van twee werelden. Ze combineren moeiteloos het stoere design, de krachtige prestaties en hoge instap van een terreinwagen met de ruimte en het comfort van een gezinsauto. Ook aan veiligheid is veel aandacht besteed. Twijfel jij of een SUV iets voor jou is? Wij geven jou 4 redenen om te kiezen voor een SUV.
  Leuk weetje: SUV staat voor Sport Utility Vehicle.

  Vier redenen om te kiezen voor een SUV

  Het segment SUV’s is het snelst groeiende segment auto’s van het moment. Ze zijn erg populair en dat heeft zo zijn redenen.

  1. Comfortabele ruimte

  Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld de hogere laadbak waardoor je minder hoeft te bukken om er spullen uit te pakken. Er is vaak een dubbele bodem zodat er geen “tildrempel” is waar je overheen moet. De SUV’s zijn er in alle maten. Er zijn grote SUV’s met veel ruimte zowel op de zit posities als in de bagageruimte. Dat zijn vaak ook direct de enorm luxe uitgeruste SUV’s waarin je niets te kort komt. Maar er zijn ook compacte SUV’s waarin je tóch hoog zit én een hoge laadruimte hebt zodat je wel alle voordelen van een SUV geniet. Wil je met minder budget een comfortabel ruime SUV? Dan is zo’n compacte SUV het overwegen waard!

  2. Praktisch en veelzijdig

  Een SUV heeft niet voor niets “utility” in de naam. Dat staat voor “gebruiksvoorwerp”. Daarmee wordt bedoeld dat hij praktisch moet zijn en daarom zijn SUV’s praktischer uitgerust met een dashboard met meer bergruimte bijvoorbeeld of hebben ze een verschuifbare achterbank. Zo heb je afhankelijk van de positie van de achterbank de ene keer veel beenruimte, en de andere keer meer laadruimte. Sommige modellen gaan nog verder en bieden achterin een derde zitrij, twee extra aparte stoelen (zoals de ŠKODA KODIAQ). Zeker voor grote gezinnen met meer dan 3 kinderen of mensen met een drukke vrijetijdsbesteding is zo’n een SUV een goede keuze.

  3. Hogere rij- en zitpositie

  Een open deur maar in een SUV zit je hoger dan in een hatchback of een Variant, Avant, ST of Combi. Waarom dat zo fijn is? Omdat je een beter overzicht op de weg krijgt. De hoge zitpositie geeft een gevoel van veiligheid, terwijl ook het zicht naar achteren verbetert. Minder spanning en meer controle zorgt uiteindelijk voor een hoger rij-comfort én een veiligere rit.

  4. In de basis een échte personenwagen

  SUV’s hebben een robuust design gecombineerd met sportief rijgedrag. De SUV doorbreekt het saaie en heeft een avontuurlijk tintje. De verhoogde ophanging maakt verder dat je gemakkelijker over drempels rijdt zonder de onderkant van de auto te beschadigen. Voor sommigen maakt dat het verschil.

  Hoewel vroeger een grote hoge auto ook wel 4×4 werd genoemd, of terreinwagen, heeft een SUV wél de eigenschappen die het rijden hierin plezierig maken, maar niet de ruwe eigenschappen die nodig zijn voor écht offroad rijden. Een SUV kán met 4-wiel aandrijving geleverd worden maar gangbaar is de voorwiel aandrijving, zoals elke personenwagen. Het onderstel is bovendien hoofdzakelijk gemaakt voor het asfalt met een knipoog naar de offroad mogelijkheden (hij is natuurlijk wel hoger waardoor je eenvoudig over uitstekende obstakels als grotere stenen rijdt).

  Een SUV wordt ook gewoon geleverd op reguliere banden en motoren die krachtig genoeg zijn om comfortabel door de stad en over de snelweg te rijden. Veel van onze klanten zijn enorm verbaasd dat een 1.0 TSI motor voldoende is in bijvoorbeeld een SKODA KAROQ of SEAT Ateca. Wat denk jij? Eens proberen?

  Of zoek op jouw favoriete SUV model bij onze voorraad.

  Maak kennis met onze SUV modellen

  Image

  29 januari 2019 - 1 januari 2021

  Dit zijn onze SUV’s

  Elke SUV bevat het beste van twee werelden. Ze combineren moeiteloos het stoere design, de krachtige prestaties en hoge instap van een terreinwagen met de ruimte en het comfort van een gezinsauto. Ook aan veiligheid is veel aandacht besteed.

  Bekijk de actie