Bedrijfswagens
Home Nieuws Wist jij dit al over de Volkswagen Golf?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Sales / 9 september 2020

Wist jij dit al over de Volkswagen Golf?

  De auto waar een heel segment naar is vernoemd, heeft dit jaar een mijlpaal bereikt met een nieuwe generatie Golf (de Golf 8). In totaal zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren gebouwd van de generaties Golf. Hoeveel weet jij van de Volkswagen Golf? Er is onwijs veel leuke informatie te vertellen over de Golf, maar wij hebben voor jou 6 weetjes op een rij gezet.

  Wist je dat…?

  #1: De Golf is al sinds 1974 ‘one of a kind’ is?

  Elke generatie van het succesmodel heeft weliswaar zijn eigen karakter, maar bevat altijd hetzelfde, unieke DNA dat tot op de dag van vandaag geliefd is bij rijders en fans onder alle rangen en standen. De Golf is weliswaar ontwerpen als opvolger voor de populairste auto aller tijden: de Volkswagen Kever. Maar de Golf wordt een model dat in alle opzichten het tegenovergestelde is. Van rond naar hoekig. Van een luchtgekoelde motor achterin, naar een watergekoelde motor voorin. Van achterwiel‑ naar voorwielaandrijving. De stap van de Kever naar de Golf was revolutionair. Een innovatie van formaat.

  #2: De eerste Golf eigenlijk vierkante koplampen zou krijgen?

  Als de designers hun zin hadden gekregen, zou de eerste Golf vierkante koplampen hebben gehad. Ronde koplampen waren destijds echter goedkoper, dus om die reden koos Volkswagen voor ronde koplampen.

  #3: GTI staat voor Gran Turismo Iniezione?

  Iniezione is Italiaans voor injectie.

  #4: De Golf 8 de eerste Golf is met Car2X-technologie?

  Car2X is een systeem dat vooruit kijkt en waarschuwt voor obstakels. Signalen van de verkeersinfrastructuur en informatie van andere voertuigen in een omgeving tot 800 meter waarschuwen de bestuurder via een display. Volkswagen kondigt hiermee aan dat een nieuwe fase van verkeersveiligheid begint, met innovaties uit hogere segmenten in de nieuwe Golf 8. En leuk extra weetje: De Golf 8 is de eerste Volkswagen die af-fabriek deze innovatieve technologie heeft.

  #5: De uitrustingslevels/uitvoeringen Trend-Comfort- en Highline vervangen zijn voor de Golf 8?

  De nieuwe uitrustingslevels voor de Golf 8 heten Golf, Life en Style.

  #6: De nieuwe Golf de eerste Volkswagen is waarvan de Adaptieve Cruise Control een file kan herkennen en daarop anticipeert?

  Hij doet dat met behulp van innovatieve Car2X-technologie dat standaard is op elke Golf: zodra het systeem van andere weggebruikers doorkrijgt dat er een file staat, past hij direct zijn snelheid aan om de kans op onveilige last-minute manoeuvres te verkleinen. Ook nieuw: de IQ. Light LED Matrix-koplampen met interactieve verlichtingsfuncties die het zicht en de veiligheid nog verder vergroten.

  Ervaar de Golf zelf

  Stap in en ervaar zelf hoe intelligent de nieuwe Golf is. Achter het stuur vind je de personaliseerbare Digital Cockpit, die in één oogopslag de belangrijkste informatie over je rit laat zien.

  Nieuwsgierig naar hoeveel jouw auto waard is?

  Wanneer jij je huidige auto inruilt voor een nieuwe Volkswagen, krijg je bovenop de inruilwaarde van jouw auto extra veel inruilvoordeel. Zo heb je nog meer reden om nu voor een nieuwe Volkswagen uit voorraad te kiezen of een nieuwe Volkswagen te bestellen.

  Image

  1 oktober - 30 december 2020

  Volkswagen inruilpremie

  Ruil jij je oude auto in voor een nieuwe Volkswagen? Dan krijg je bovenop de inruilwaarde van jouw auto extra veel inruilvoordeel. Zo heb je nog meer reden om nu voor een nieuwe Volkswagen uit voorraad te kiezen of een nieuwe Volkswagen te bestellen. Bekijk hieronder welke modellen meedoen aan de actie en hoeveel jij kunt besparen.

  Bekijk de actie