Bedrijfswagens
Home Nieuws 12 redenen om Audi connect te gebruiken
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Tips & tricks / 13 december 2021

12 redenen om Audi connect te gebruiken

  Stelt u zich voor: uw smartphone verbonden met uw Audi. U kunt navigeren via uw telefoon met actuele verkeersinformatie en u bent altijd voor zien van de snelste route. U krijgt WhatsApp berichten voorgelezen tijdens het rijden. En u krijgt altijd een melding wanneer uw Audi onderhoud nodig heeft.

  Dat is waar Audi connect voor staat.

  De innovatieve functies verbinden uw smartphone met uw Audi, zodat het autorijden gemakkelijker wordt. Om de App connect diensten te gebruiken, is aanmelden bij myAudi noodzakelijk. Dit is een klantenportaal voor alle Audi-rijders.

  Is Audi connect nieuw voor u? Of heeft u al ervaring, maar extra informatie nodig? Wij geven u 12 redenen om Audi connect te gebruiken.

  Image

  Audi connect in de Audi A3

  De Audi A3 beschikt over vele connect-diensten die bijdragen aan simpeler, sneller en prettiger rijden. Wie er in een Audi A3 rijdt, heeft inzicht in realtime online verkeersinformatie, reisinformatie en online kaartupdates. Alle belangrijke informatie is binnen handbereik. Audi connect haalt extra’s aan boord die de rijbeleving en comfort naar een hoger niveau tillen.

  12 redenen om Audi connect te gebruiken

  1. U heeft toegang tot uw auto met uw smartphone

  Met Audi connect Key, kunt u een digitale sleutel aanmaken in de myAudi app. Deze sleutel kunt u delen met maximaal 5 personen. Op deze manier kunnen zij met de myAudi app toegang krijgen tot uw auto zonder dat zij hier de fysieke sleutel voor nodig hebben. Een smartphone kan de auto ontgrendelen, vergrendelen en de motor starten.

  Deze functie is alleen beschikbaar voor bepaalde Android smartphones. Benieuwd of uw Audi hiermee in aanmerking komt? Neem contact met ons op.

  Image

  Hoe maakt u een digitale sleutel in de myAudi app?

  1. Open de myAudi app en kies uw Audi die uitgerust is met de optionele ‘Audi connect key’;
  2. Scrol naar het gedeelte ‘Audi connect key’ en kies dan voor ‘Autorisatie toewijzen’;
  3. Om de toewijzing te starten, kies voor ‘Mijzelf’ of ‘Een ander persoon’;
  4. Nu kunt u met de compatibiliteitscontrole van uw smartphone beginnen. Bij het toewijzen van andere personen, kunt u het e-mailadres van de ontvanger invullen.

  2. Op ieder moment realtime informatie en gegevens

  Met de Audi connect remote & control heeft u op ieder moment realtime informatie over de belangrijkste gegevens van uw auto. Denk aan: tankinhoud, actieradius en het oliepeil.

  3. Regel eenvoudig de temperatuur in de auto

  De wintermaanden komen er weer aan. Verwarm voorafgaand aan uw reis de auto voor, dan is het interieur op een aangename temperatuur voor vertrek.

  5. Ver- en ontgrendelen op afstand

  U kunt uw auto ver- en ontgrendelen op afstand. Zo weet u altijd zeker of de auto op slot is. Vergeten waar u de auto heeft geparkeerd? Geen probleem! In de myAudi app ziet u direct waar uw auto geparkeerd staat.

  6. Uw Audi is een Personal Assistant

  Uw Audi als mobiele assistent. Met de e-mailfunctie worden inkomende mails aan u voorgelezen. Hierop kunt u snel en eenvoudig reageren met stem gestuurde sms-berichten. Daarnaast kunnen WhatsApp berichten ook worden voorgelezen. U hoeft zo tijdens het rijden geen berichten op uw telefoon te lezen.

  Image

  7. Handige navigatie

  Bereid uw routes voor vanuit uw werk of huis. Ritten kunnen makkelijk gepland worden in de myAudi app. Routes en bestemmingen worden rechtstreeks naar de auto gestuurd. Zoek online naar bijzondere bestemmingen met spraakbediening. U kunt instappen en direct wegrijden.

  De navigatie is inclusief Google earth kaartweergave. Files worden vermeden met realtime verkeersinformatie en u blijft op de web met de meest actuele kaarten.

  Daarnaast checkt Audi connect alle tankstations in de buurt gesorteerd op afstand en prijs. Zo kunt u kosten besparen en is omrijden niet nodig.

  8. Parkeren wordt een appeltje-eitje

  Parkeren kan zonder stress, ook in een onbekende stad. Alle dichtstbijzijnde parkeergarages worden getoond. Hierbij worden de tarieven weergegeven en het aantal beschikbare plaatsen.

  9. Actuele reisinformatie bij de hand

  Reist u met de trein of heeft u een vlucht naar het buitenland? Actuele informatie is met Audi connect altijd binnen handbereik. Check eenvoudig de aankomst en vertrektijd van uw trein. Of de actuele vluchtinformatie inclusief gate nummers vertrek- en aankomsttijden.

  10. Met Audi connect direct inzicht in onderhoud

  Wanneer uw auto onderhoud nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om hier een melding van te krijgen. Uw Audi servicepartner ziet direct wat voor onderhoud er nodig is en neemt contact met u op. Handig toch?

  11. Eenvoudig contact met de mobiliteitsservice van Audi

  De Audi online pechhulp is de snelste weg naar assistentie. Met een druk op de knop wordt de mobiliteitsservice van Audi opgeroepen. Alle belangrijke informatie hebben zij vooraf al van de auto ontvangen.

  12. Direct contact met de noodcentrale

  Bij een ongeval wordt er automatisch een melding gemaakt naar de Audi noodcentrale. Zij zorgen er vervolgens voor dat de juiste hulp ter plaatse komt.

  Meer informatie over Audi Connect?

  Image

  Audi e-tron

  Audi connect is ook beschikbaar in de volledig elektrische Audi e-tron. De Audi connect toepassingen en overige assistentiesystemen zorgen voor zorgeloze ritten. Met de routeplanner in de myAudi app bepaalt u vooraf een route. In de berekening van de route wordt rekening gehouden met laadlocaties. U hoeft zich daardoor geen zorgen te maken over de benodigde actieradius om uw bestemming te bereiken.

  Daarnaast is het laadproces van de e-tron gemakkelijk te zien in de myAudi app. U ziet hier de resterende laadduur, het accupercentage en de actieradius.