Bedrijfswagens
Home Nieuws 8 perfecte Simply Clever-oplossingen voor de winter
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Tips & tricks / 20 december 2021

8 perfecte Simply Clever-oplossingen voor de winter

  De ijskrabber in de tank- of achterklep en de paraplu in het portier zal niet worden noemen, want die kan elke ŠKODA-liefhebber ondertussen wel dromen. Hier zijn 8 andere slimme ideeën van ŠKODA die het beste werken in de winter.

  Handigheidjes 1 en 2 zijn voor mensen met koude handen

  Het is moeilijk om precies te werken als je handschoenen draagt. Daarom is de dop met trechter zo´n slimme vondst. Je opent de motorkap, je vouwt de blauwe dop van de ruitensproeiertank open en hij springt automatisch in de vorm van een trechter. Het bijvullen van het ruitensproeierreservoir is nu een morsvrij klusje – ook als je dikke wanten draagt. Dit is trouwens het derde winterseizoen dat de handige dop zijn nut bewijst, want de ŠKODA SCALA uit 2019 had de primeur.

  Heb je weleens geprobeerd met koude vingers een USB-kabeltje in je telefoon te drukken? Dan werkt een Phone Box met draadloze oplader toch wel véél fijner. Je hoeft alleen je tintelende vingers zover te krijgen om je toestel in de bak te leggen en hij wordt opgeladen.

  Zien en gezien worden met drie Simply Clever-ideeën

  De uitneembare LED-zaklamp in de kofferbak is de derde uitvinding die extra nuttig is in de winter. Je vindt hem in verschillende ŠKODA-modellen. Mocht je stil komen te staan in het donker, ben je ook maar wat blij met de veiligheidsvestjes waarover veel ŠKODA´s beschikken. Controleer of jouw auto ze heeft: kijk in de deurvakken en onder stoelen en vloermatten. Geen fluorescerende hesjes gevonden? In onze webshop hebben wij een set van vijf veiligheidsvestjes.

  Als het glad is en andere automobilisten rare capriolen uithalen, kan een dashcam zijn nut bewijzen. Veel nieuwe ŠKODA´s kun je bestellen met een USB C-poort bij de binnenspiegel, met het doel zo’n bewijs verzamelende camera in te pluggen. In Nederland mag dat, de regels voor dashcams in het buitenland verschillen.

  3x Simply Clever: wel de lusten, niet de lasten

  De winter heeft ook voordelen. Doordat het buiten zo koud is, smaakt de warme chocolademelk zo lekker. En om te voorkomen dat je morst of je vingers brandt, heeft de nieuwe FABIA een uitneembare bekerhouder voor twee kopjes. Proost!

  Wandelen in de winter is ook prachtig, maar als je niet oppast, zit het hele interieur zó onder de modder of sneeuw. Een simpele oplossing is de dubbelzijdige kofferbakmat met textiel aan de ene kant en rubber aan de andere. Die rubberlaag is perfect bestand tegen vieze laarzen en natte jassen. Heb je zwaarder geschut nodig, investeer dan in een kofferbakschaal en een rubberen mattenset.

  Of je nu volledig elektrisch rijdt met de ENYAQ iV of semi-elektrisch met een plug-in hybride van ŠKODA, je laadsnoer wordt net zo smerig als je schoenen. Een simpele kabelreiniger biedt uitkomst.