Bedrijfswagens
Home Nieuws Kan ik mijn auto inruilen?
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Tips & tricks / 27 september 2021

Kan ik mijn auto inruilen?

  We horen het nog vaak in onze showrooms: “kan ik mijn auto inruilen?”. Soms om het gesprek te openen, maar ook omdat mensen zich afvragen of het mogelijk is. In principe ruilen wij je auto graag in. Sterker nog, we zijn erg blij als je een auto wilt inruilen. Die auto kunnen wij aanbieden als occasion.

  Als je een nieuwe of gebruikte auto aanschaft, kunnen wij altijd een voorstel maken. Inclusief het inruilen van jouw huidige auto. Bij Lease (private lease of zakelijk lease) kan het in de meeste gevallen óók. Auto’s van merken die wij niet zelf verkopen, ruilen wij ook in als service.

  Waar hou je rekening mee bij het inruilen van je auto?

  1. Welke automerken kan ik inruilen bij Zijm?
  2. Inruilen uit praktische overweging
  3. Inruilen bij private lease en zakelijk lease
  4. Tussentijdse onvoorziene omstandigheden

  Welke automerken kan ik inruilen bij Zijm?

  Kort door de bocht: het maakt ons niet uit! Althans, het liefst hebben we jonge Volkswagens, SEAT’s, Audi’s en ŠKODA’s. Hier kunnen we een andere klant blij mee maken. Is het een auto die we niet zelf gaan verkopen, dan hebben we de juiste connecties om jouw inruilauto toch goed door te verkopen.

  We verkopen dan bijvoorbeeld aan andere dealers of handelaren. De juiste partijen zijn belangrijk. Hoe meer wij terugkrijgen voor jouw inruilauto, hoe meer we jou kunnen bieden!

  Krijg ik niet te weinig terug?

  Nee. Natuurlijk is het goed om kritisch te zijn. Zorg ervoor dat jij ook een beeld hebt van de waarde van je auto. Lees meer hoe je de waarde van de huidige auto kunt bepalen.

  Het is echter ook in ons belang om een goed bod te doen op jouw inruilauto. Bieden we te weinig? Dan lopen we het risico dat je de auto niet bij ons inruilt. En erger nog: de nieuwe auto ook niet bij ons koopt. Het is daarom nooit onze doelstelling om winst te maken op inruilauto’s.

  Als mijn auto oud of versleten is, kan ik mijn auto dan alsnog inruilen?

  Ja hoor! Je krijgt er misschien niet veel meer voor terug, maar een auto is altijd nog wel iets waard. Bovendien kun je soms gebruik maken van inruilpremies. Vraag dus altijd nar de mogelijkheden als je een auto wilt kopen.

  Weten waar je aan toe bent?

  Inruilen uit praktische overweging

  Zelf jouw auto verkopen, kan een hoop gedoe met zich meebrengen. Foto’s maken, poetsen en adverteren. Vervolgens een hoop telefoongesprekken en mensen aan de deur totdat iemand hem uiteindelijk wil kopen.

  Een potentiële koper komt onderhandelen over de prijs. Vervolgens kun je alle papierhandel regelen. Daarbij moet je goed opletten dat je de juiste volgorde aanhoudt zodat iemand er niet met jouw auto van door gaat! Eenmaal verkocht kom je zonder auto te zitten totdat je de nieuwe hebt. Onpraktisch dus.

  Wil je een nieuwe auto kopen? Dan kan het heel praktisch zijn om je auto in te ruilen. Je maakt vooraf een afspraak over de prijs. Zodra de nieuwe auto klaar staat voor aflevering laat je de oude auto achter.

  Je komt met jouw inruilauto naar ons toe, neemt alle papieren en sleutels mee. Wij zorgen voor alle administratieve handelingen. Zo kom je nooit zonder auto te zitten. Je rijdt lekker door in je eigen auto totdat je nieuwe er is! Geen kosten voor een huurauto. Bij een auto uit voorraad is de levertijd een stuk korter.

  Wil je snel in je nieuw auto rijden?

  Inruilen bij private lease en zakelijke lease

  Kan ik mijn auto inruilen als ik ga private leasen? En bij zakelijke lease? Kan allebei! Er zijn twee opties.

  1. Wij kopen je huidige auto los in (een aparte transactie).
  2. Wij ruilen hem in en verrekenen de waarde in het leasecontract.

  De eerste optie kan altijd, zowel bij private lease als bij zakelijk lease. Wij bepalen de waarde. We doen een voorstel en als je daarmee tevreden bent, kopen we de auto in. Het geld storten we op jouw rekening.

  Een auto inruilen en verrekenen in maandtarieven kan niet altijd. Als je een auto privé hebt en een auto krijgt van de zaak, dan wil je het geld natuurlijk zelf hebben. Kies dan voor optie één; losse inkoop.

  Als je bedrijfseigenaar bent, dan is het verstandig met je accountant te overleggen. In de meeste gevallen zal losse inkoop ook voor de hand liggen. Bij zakelijke lease is het verrekenen van de inruilauto bijna nooit de slimste keuze.

  Bij private lease kun je de maandtermijnen behoorlijk verlagen door je auto in te ruilen op het contract. Stel je gaat voor 36 maanden private leasen á € 299,- per maand en je inruilauto is € 3.600,- waard dan scheelt dat simpelweg € 100,- per maand!

  Zitten daar dan ook nadelen aan? Vooral je eigen vooruitziende blik. Uiteindelijk is het plezierig dat je elke maand minder uitgeeft.

  Echter heb je bij een volgend private leasecontract niks meer in te ruilen. Spaar dus elke maand wat extra of houd rekening met hogere maandlasten als het contract verloopt.

  LET OP: Niet álle leasemaatschappijen werken mee aan het verrekenen van je inruilauto. Zijm Lease doet dat wel.

  Tussentijdse onverziene omstandigheden met betrekking tot je inruilauto

  Met tussentijds bedoelen we de tijd tussen het sluiten van je overeenkomst en het ophalen van je nieuwe auto. Je rijdt in de tijd tot levering van de nieuwe auto nog in de auto die je gaat inruilen. De deal is gemaakt op basis van de staat van de auto zoals je die hebt aangeboden bij het tekenen van de overeenkomst. Gaat hij in de tussentijd kapot of ontstaat er schade? Dan zal je die kosten moeten dragen. Overleg wel altijd even, want we denken natuurlijk graag mee in de oplossing.

  TIP: Wanneer levering uitloopt (veel merken hebben momenteel leveringsproblemen) kan het ook zijn dat je inruilauto minder waard is op het moment dat je de nieuwe auto komt ophalen. Zorg dat je afspreekt wanneer je de auto inruilt en vraag ernaar zodat je niet voor verassingen komt te staan!