Bedrijfswagens
Home Nieuws Budget Autoverhuur bij Bo-Rent óf Zijm Euromobil
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Verhuur / 3 september 2021

Budget Autoverhuur bij Bo-Rent óf Zijm Euromobil

  Wat is nou écht goedkoper?

  Bij Zijm vinden we het belangrijk dat onze prijzen goed zijn. We claimen nooit dat we de goedkoopste zijn, maar we hebben wel altijd een goed aanbod. Bovendien hebben wij een hekel aan gedoe en kleine lettertjes. Wij zijn daardoor completer, maar spreken we dan nog steeds over budget autoverhuur?

  Bo-Rent claimt de goedkoopste te zijn. We hebben alles eens goed uitgeplozen. Nu kunnen we je laten zien waarom Zijm met Euromobil (Zijm Autoverhuur) tóch goedkoper is.

  De vier belangrijkste zaken waar je voor betaalt

  Op de homepage van Bo-Rent staat met grote letters: “de goedkoopste”. Er is natuurlijk niks mis met goedkoop willen zijn. Echter zie je vaak bij ‘goedkope’ partijen dat er nog allerlei kosten bij komen.

  Het spreekwoord “goedkoop is duurkoop” is niet voor niks ontstaan. Soms worden die kosten direct duidelijk als je doorklikt. Soms zijn het kosten dat achteraf komen. Zo zijn er eigenlijk vier belangrijke punten waarop Zijm Autoverhuur een beter aanbod heeft.

  1. Weekendtarief; dus simpelweg de huursom, het geld.
  2. Eigen risico oplopend tot wel € 1.500, –
  3. 24/7 Pechhulpservice
  4. Inzittendenverzekering

  Dit kost een Volkswagen Transporter bij Zijm Autoverhuur, het weekendtarief

  Bussen worden vaak in het weekend gehuurd. Bijvoorbeeld voor een verhuizing. Daarom hanteren wij standaard een weekendtarief. Een Volkswagen Transporter huren voor een weekend, kost je bij Zijm Euromobil € 103,46.

  Je haalt de bus op vrijdagmiddag en brengt deze maandagochtend weer bij Zijm Autoverhuur terug. Bij Zijm geldt dat je 220km “vrij” mag rijden. Rij je verder, dan betaal je extra. Tanken doe je altijd zelf.

  Bij Bo-Rent betaal je voor een Toyota PROACE meer

  Bo-Rent is naar eigen zeggen de goedkoopste in de markt. Daar huur je een Toyota PROACE als tegenhanger van de Volkswagen Transporter. Je betaalt voor een “lang weekend” € 114, -. Je mag dan mag 200km rijden.

  We horen je al denken, dat is méér dan bij Zijm! Klopt, maar we zijn er nog niet. Eigen risico bij schade, de pechhulpservice en inzittendenverzekering komen nog…

  Image

  Volkswagen Transporter bij Zijm Autoverhuur

  Direct huren

  Schade aan de huurauto, gewoon verzekerd toch?

  Klopt. Een bus die je huurt is gewoon verzekerd. Maar… er geldt een eigen risico. De reden hiervoor is omdat je anders een vrijbrief hebt om schade te rijden. Het maakt jou dan als huurder niet meer uit of de bus schade oploopt of niet. Natuurlijk zullen de meeste mensen gewoon netjes omgaan met gehuurde spullen. Helaas geldt dit in de praktijk niet voor iedereen. Vandaar het eigen risico dus.

  Zijm Autoverhuur rekent standaard € 450,- eigen risico (met een borg van € 450,-). Bo-Rent rekent € 1.500, – eigen risico (met een borg van € 1.500, -). Zou je het eigen risico willen verlagen, dan kost dat bij Zijm €8,- per dag en ga je naar een eigen risico van € 225,-. Bij Bo-Rent kun je het eigen risico verlagen naar € 350,- en daar betaal je dan € 27,- euro voor. Dat zijn drie dagen á € 9,-. Bij een verlaagde eigen risico van € 350,- dan wordt er een borg van € 200,- gevraagd.

  We gaan voor deze vergelijking uit van een eigen risico van € 225,- bij Zijm en € 350,- bij Bo-Rent. Dat betekent bij Bo-Rent een plus van € 27,- en bij Zijm een plus € 24,-. Wordt dit opgeteld bij het weekendtarief, dan betaal je € 127,46 bij Zijm om € 141,- bij Bo-Rent.

  Je kunt bij Zijm zelf afwegen of je dat de moeite waard vindt het eigen risico te verlagen. Bij Bo-Rent is het de enige manier om van de € 1.500, – borg af te komen. Het is natuurlijk fijn als je geen € 1.500, – eigen risico boven je hoofd hebt hangen. Anderzijds biedt Bo-Rent ook een duurdere mogelijkheid om je eigen risico in zijn geheel af te kopen. Bij Zijm doen we dat niet.

  Pechhulpservice

  Hoewel wij bussen verhuren die maximaal 2 jaar oud zijn, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je met de gehuurde bus naast de weg stilstaat. We gaan er niet vanuit, maar als het wel gebeurt, is het fijn als je geholpen wordt.

  Bij Bo-Rent geldt een meerprijs van € 12,- voor deze service.

  Wij zien dat anders. Het is onze bus. Wij staan achter onze producten. Als de bus kapotgaat, zien wij dat als ons probleem. Niet als dat van jou als huurder van de bus.

  Pechhulp zit er dus gewoon bij in. Standaard. Het is natuurlijk vervelend genoeg als hij onverhoopt toch kapotgaat. Bijvoorbeeld midden in jouw verhuizing.

  Een plus van € 12,- voor Bo-Rent dus. Bij Zijm tellen we niets op. Dat betekent dat je voor een lang weekend € 153,- euro betaald bij Bo-Rent en € 127,46 bij Zijm.

  Inzittendenverzekering

  Een inzittendenverzekering is bedoeld zoals het woord ook zegt voor inzittenden. Je bent dan aanvullend verzekerd mocht je een ongeluk hebben. Standaard bij Zijm en € 9,92 bij Bo-Rent. Je kun ervoor kiezen om dat niet te nemen, maar voor de complete vergelijking wordt het verschil met Zijm Autoverhuur dus groter. Bo-Rent gaat naar € 162,92.

  Tot slot nog een paar dingen om rekening mee te houden

  1. Ruit-/band verzekering kost bij Bo-Rent € 14,- extra.

  Vervolgens biedt Bo-Rent een ruit en/of band verzekering aan. Dat gaat niet om de slijtage van de banden, maar wanneer je een lekke band krijgt of de ruit stuk zou gaan.

  Bij ons zit dat in de schade component. Gaat de band lek? Dan gaat het van het eigen risico af als zijnde schade. Het is geen onderhoud, maar gewoon schade dat is ontstaan bij het gebruiken. Bij Bo-Rent kun je dat afkopen voor € 14,- in het voorbeeld. Voor het vergelijk nemen we die niet mee. Afkoop is immers niet verplicht.

  1. Zou je de 200 km willen ophogen naar 220 km dan kost dat € 3,60 extra.

  Bij Zijm Autoverhuur mag je 220 km rijden in de Volkswagen Transporter. Bij Bo-Rent mag je in een Toyota PROACE 200 km rijden. Zou je bij Bo-Rent ook 220 km willen rijden, dan betaal je € 3,60 extra.

  Conclusie

  Zou je geen extra’s kiezen dan heb je bij Zijm een acceptabel eigen risico van € 450,- en betaal je nét iets meer dan € 100,- euro.

  Bij Bo-Rent start je op € 114,- euro maar kom je al snel op zo’n € 150,- als je niet te veel risico en zorgen wilt hebben. Gebeurt er iets? Dan wil je je bij Bo-Rent goed indekken en betaal je nog meer. Bij Zijm zit het verwerkt in de prijs. Helder en duidelijk.

  Voor het huren van een bus in het weekend betaal je een kleine € 170,- euro bij Bo-Rent. Bij Zijm betaal je € 127,46 voor hetzelfde product (met een iets lager eigen risico).

  Voor budget autoverhuur kies je voor Zijm

  Ben je op zoek naar budget autoverhuur Nijmegen of autoverhuur Arnhem? Bekijk dan eens het aanbod van Zijm Euromobil