Bedrijfswagens
Home Nieuws 4 redenen om toch winterbanden te nemen

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Werkplaats / 13 november 2020

4 redenen om toch winterbanden te nemen

  Je rijdt nu minder kilometers dan normaal. Maar als je de auto pakt, dan is het belangrijk dat-ie jou en je gezinsleden betrouwbaar en veilig naar de plaats van bestemming brengt. Winterbanden spelen daarbij een essentiële rol.

   

  Het is een riskante gok om de hele winter op zomerbanden te blijven rijden. Je hoopt dat vrieskou en sneeuw uitblijven, en aan ijzel moet je helemaal niet denken. Maar wat nu als we een ouderwets koude winter krijgen? Ga je dan toch de weg op, met risico op glijpartijen en andere gevaarlijke situaties? Is dit jaar niet al uitdagend genoeg geweest? Gun jezelf de stressvrije oplossing.

  1. Winterbanden zijn veiliger dan zomerbanden

  Bij lage temperaturen, sneeuw en ijs presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Dankzij de zachtere rubbersamenstelling zijn ze beter bestand tegen de vrieskou en bieden ze meer grip. Die grip is nodig is om je auto veilig te laten rijden en krachtig te laten remmen. Ook op een droge weg staan auto’s met winterbanden bij lage temperaturen eerder stil dan auto’s met zomerbanden.

  Kijk eens goed naar een winterband en je ziet dat het profiel anders is. Er zijn een heleboel groeven, inkepingen en andere openingen aangebracht om sneeuw en water af te voeren. De honderden lijntjes in het loopvlak zijn maar klein, toch maken ze een wereld van verschil op het gebied van grip en veiligheid.

  2. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland

  Op dit moment ben je niet van plan om naar Duitsland te gaan. Maar dat kan veranderen. Misschien plotseling of uit noodzaak. Dan ben je blij dat er winterbanden onder je auto zitten, want bij winterse omstandigheden zijn ze verplicht in Duitsland en veel andere Europese landen. Let daarbij op het vereiste sneeuwvlokjessymbool; de aanduiding M+S voldoet niet als kwalificatie voor winterbanden.

  In Nederland zijn winterbanden trouwens niet verplicht, maar wel de veiligste keuze. De ANWB adviseert iedereen die zijn auto in de winter dagelijks gebruikt, te kiezen voor winterbanden.

  3. Je bent nu precies op tijd voor winterbanden

  Waarschijnlijk heb je al een keer moeten krabben, dus je weet: de winter komt eraan. Dit is hét moment om glühwein of warme chocolademelk in te slaan, een afspraak te maken bij Zijm voor een wintercheck en om je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Daarbij kunnen wij jou natuurlijk ook van dienst zijn. Plan vandaag eenvoudig online een afspraak in, want dan heb je er de hele winter plezier van. Kom je later, dan kan het gebeuren dat bepaalde banden tijdelijk niet leverbaar zijn.

  4. Je krijgt korting op wintersets

  Wij hebben verschillende wintersets in de aanbieding. Zo’n set bestaat uit vier lichtmetalen velgen inclusief winterbanden.

  Wist je trouwens dat een wielenset trouwens eenvoudiger te wisselen is dan een losse bandenset? Dat zie je terug in de wisseltarieven: Wij rekenen 39 euro voor het wisselen van een wielenset en 89 euro voor een losse bandenset. Voor 50 euro meer (139 euro) verzorgen wij ook de opslag en het transport van jouw banden. Wil je de banden zelf opslaan? Dan hebben wij nog wat bewaartips voor je!

  Tip: Losse banden bewaar je staand, banden met velgen hangend of gestapeld. Sla ze op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.

  Hebben we je kunnen overtuigen van het nut van winterbanden?

  Plan dan direct eenvoudig online jouw bandenwissel in bij Zijm