Bedrijfswagens
Home Nieuws Mijn auto staat lang stil, wat nu? 3 tips voor een lang stilstaande auto

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Werkplaats / 28 oktober 2020

Mijn auto staat lang stil, wat nu? 3 tips voor een lang stilstaande auto

  Door de huidige situatie rondom COVID-19, waarbij thuiswerken de norm is, is het begrijpelijk dat je minder met je auto rijdt. Misschien staat jouw auto zelfs al voor een lange tijd stil. Wij leggen je graag uit wat er gebeurt als een auto voor een langere tijd stilstaat. Daarnaast geven wij je tips voor als je de auto na een lange tijd stilstaan weer wilt starten. Hierdoor kun je veilig en onbezorgd de weg weer op.

  “Door af en toe je auto te gebruiken, kun je een hoop problemen voorkomen.”

  Wat gebeurt er als mijn auto lange tijd stilstaat?

  Als je auto langere tijd stilstaat, zijn er een aantal belangrijke onderdelen die je dient te controleren voordat je weer kilometers gaat maken. De accu is het belangrijkst om te controleren. Alle moderne systemen in een auto verbruiken namelijk stroom van je accu. Normaal gesproken laadt een auto tijdens het rijden op, maar dat gebeurt nu natuurlijk niet. Wanneer een auto te weinig accuspanning heeft, kunnen er startproblemen ontstaan. Door af en toe een rondje te rijden met de auto, zorg je ervoor dat je accu bijlaadt.

  Hoelang kan ik dan het beste rijden en om de hoeveel tijd?

  Door ongeveer eens per twee weken een half uur te rijden, voorkom je een hoop problemen aan de stilstaande auto. Vergeet ook niet de vloeistoffen en bandenspanning te checken voordat je gaat rijden. Zit er vogelpoep op je lak? Haal deze gelijk weg. Wanneer dit te lang blijft zitten, kan er lakschade ontstaan.